Ξενάκη: «Μπλοκάραμε με την Ολλανδία, μας κυρίευσε το άγχος»

Η Έλενα Ξενάκη μίλησε για τον αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Τι είπε η φουνταριστή της «γαλανόλευκης» και της Βουλιαγμένης για την ήττα από την Ολλανδία.

Ξενάκη: «Μπλοκάραμε με την Ολλανδία, μας κυρίευσε το άγχος»

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Έλενας Ξενάκη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ:

«Η αλήθεια είναι ότι κάναμε μόνο μία ήττα στο Τουρνουά και αποκαλεστήκαμε από τους Ολυμπιακούς αγώνες. Για μας, όμως, ο σημερινός αγώνας (σ.σ. μικρός τελικός) κόντρα στην Ιταλία ήταν πολύ σημαντικός. Για την ομάδα, που έπρεπε να μείνει ενωμένη, για να δείξουμε ότι αξίζαμε μια θέση στο Τόκιο, αλλά και για το ενδεχόμενο να αποσυρθεί τελικά η Νότια Αφρική (κάτι που ακούγεται πλέον έντονα) και να τα καταφέρουμε.

Στον αγώνα με τη Ολλανδία δεν παίξαμε καλά. Μπλοκάραμε, μας κυρίευσε και το άγχος, είχαμε κακό παίκτη παραπάνω, αλλά δεν θέλω να πιαστώ από κάπου για να δικαιολογηθώ. Δεν ήταν κάτι συγκεκριμένο που έφταιγε.

Υπήρξε μεγάλη στενοχώρια, αλλά έπρεπε να ξεπεράσουμε γρήγορα το σοκ και να κερδίσουμε τις Ιταλίδες σήμερα. Τα καταφέραμε. Νομίζω ότι οι μεγάλες ομάδες και οι δεμένες φαίνονται στις ήττες. Αυτό που έγινε με την Ολλανδία μας ένωσε, μας πείσμωσε.

Είμαι περήφανη για τις συμπαίκτριές μου. Αυτή η ομάδα, λοιπόν, έχει μέλλον και δείχνει ιδιαίτερο ζήλο για να προοδεύσει. Το μέλλον της θα είναι λαμπρό, αρκεί να μείνουμε ενωμένες, με θέληση, με πάθος και θα έρθουν οι διακρίσεις, θα φτάσουμε ψηλά. Είναι σημαντικό ότι σε μια τέτοια διοργάνωση όπως ήταν το Προολυμπιακό τουρνουά είχαμε μόνο μία ήττα (αλλά και κρίμα επειδή ήταν καθοριστική).

Δεν το κρύβω, εξάλλου. Μακάρι να γίνει το… θαύμα με την απόσυρση της Νότιας Αφρικής και να πάμε τελικά στο Τόκιο».