Σλοβακία – Ελλάδα 3-22: «Κολυμπώντας» στον ημι-ΤΕΛΙΚΟ του Σαββάτου

Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών συνέτριψε 22-3 τη Σλοβακία και προκρίθηκε στον αυριανό (23/1, 19.00) ημι-ΤΕΛΙΚΟ του Προολυμπιακού που θα κρίνει και την πρόκριση στο Τόκιο. Αντίπαλος θα είναι η Ολλανδία που απόψε (21.00) αντιμετωπίζει το Καζακστάν και λογικά θα πάρει την πρόκριση στην τετράδα.

Σλοβακία – Ελλάδα 3-22: «Κολυμπώντας» στον ημι-ΤΕΛΙΚΟ του Σαββάτου

Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, όπως αναμενόταν, συνέτριψε τη Σλοβακία και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Προολυμπιακού τουρνουά που διεξάγεται στην Τεργέστη.

Η «γαλανόλευκη» αύριο (23/1, 19.00) θα αναμετρηθεί με την Ολλανδία – παίζει το βράδυ με το Καζακστάν και μόνο με «θαύμα» θα αποκλειστεί – σε έναν αγώνα χωρίς επιστροφή. Κερδίζει και παίρνει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Χάνει και μένει εκτός για τρίτη συνεχόμενη φορά. Η Εθνική ομάδα μετά το 2008 στο Πεκίνο, δεν έχει καταφέρει να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποτυγχάνοντας στα δυο προηγούμενα προολυμπιακά τουρνουά και κανένας φυσικά δεν θέλει να...τριτώσει το κακό.

Όσον αφορά τον σημερινό (22/1) κόντρα στη Σλοβακία δεν μπορεί να γίνει κριτική αφού ξέραμε πριν ξεκινήσει ποιος θα κερδίσει. Οι διεθνείς είχαν την ευκαιρία να παίξουν στην κόντρα, να δοκιμάσουν κάποια πράγματα ενόψει του ημιτελικού του Σαββάτου.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 0-5, 2-7, 0-6.

Σλοβακία: Κατσλόβσκα 1, Κοβατσίκοβα 1, Κάτσκοβα 1,

Ελλάδα: Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 6, Τριχά 1, Ελευθεριάδου 2, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 3, Νίνου, Πάτρα, Κώτσια 1, Βασιλική Πλευρίτου 4, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 4, Σταματοπούλου.