Ελλάδα – Ισραήλ 20-1: Και τώρα η Ουγγαρία

Η Εθνική γυναικών συνέτριψε 20-1 το Ισραήλ του Δημήτρη Μαυρωτά και ετοιμάζεται για το πρώτο ντέρμπι στο Προολυμπιακό με αντίπαλο την Ουγγαρία (21/1, 15.00). Επτά γκολ η Ελευθερία Πλευρίτου και από τέσσερα οι Τσουκαλά, Ξενάκη

Ελλάδα – Ισραήλ 20-1: Και τώρα η Ουγγαρία

Το δύο στα δύο έκανε η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών στο Προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης. Απέναντι στο Ισραήλ του Δημήτρη Μαυρωτά, την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου μας (Β’), δεν είχε φυσικά κανένα πρόβλημα να φτάσει στη νίκη, με τον Τεό Λοράντο να δοκιμάζει κάποια πράγματα που έχει στο μυαλό του και ενόψει της δύσκολης συνέχειας που θα κρίνει και την παρουσία της «γαλανόλευκης» στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Αύριο (21/1, 15.00), η Εθνική θα δώσει το πρώτο ντέρμπι που δεν θα κρίνει και πολλά. Θα παίξει με την Ουγγαρία (23-6 νίκησε σήμερα το Καζακστάν) και ο νικητής του αγώνα θα πάρει και την πρωτιά στον όμιλο, κάτι που δεν σημαίνει τίποτα.

Απλά την Πέμπτη, η «γαλανόλευκη» θα μετρήσει δυνάμεις, ενόψει του προημιτελικού που θα είναι επίσης εύκολος και φυσικά του ημιτελικού που θα είναι εξαιρετικά δύσκολος και είναι ουσιαστικά ο...τελικός του Προολυμπιακού.

Για τον αγώνα με το Ισραήλ δεν μπορούμε να πούμε πολλά αφού η διαφορά δυναμικότητας είναι τεράστια. Είναι χαρακτηριστικό πως η «γαλανόλευκη» δέχθηκε γκολ λίγο πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου (15-1).

Τα οκτάλεπτα: 7-0, 3-0, 5-1, 5-0.

Ελλάδα: Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 4, Τριχά, Ελευθεριάδου 2, Πλευρίτου Μαργ. 1, Ξενάκη 4, Νίνου, Πάτρα, Κώτσια, Πλευρίτου Β., Πλευρίτου Ελ 7., Μυριοκεφαλιτάκη 2, Σταματοπούλου.

Ισραήλ: Χότσμπεργκ 1.