Αποκαλυπτικός ο Ντίνος Γενηδουνιάς (vid)

Τι είπε ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού, Ντίνος Γενηδουνιάς για την εθνική ομάδα και την πρωτιά στο Ντέμπρετσεν, αλλά και για το Champions League και τον στόχο των ΠειραιωτώνΤο βίντεο αφιέρωμα στον περιφερειακό της ομάδας του μεγάλου λιμανιού.

Αποκαλυπτικός ο Ντίνος Γενηδουνιάς (vid)

Η πορεία της εθνικής ομάδας στο Ντέμπρετσεν εξέπληξε ευχάριστα τους ανθρώπους της υδατοσφαίρισης σε όλο τον κόσμο.

Η «γαλανόλευκη» του Θοδωρή Βλάχου επέστρεψε δυναμικά και απέδειξε πως μπορεί να κοιτάξει ψηλά.

Ο διεθνής περιφερειακός του Ολυμπιακού, Ντίνος Γενηδουνιάς, μίλησε στη Γαλλία για την πορεία της Εθνικής στο World League, τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο αλλά και την πορεία των Πειραιωτών στο Champions League. Τι είπε ακόμη για το ενδεχόμενο να παίξει κάποια στιγμή στη Γαλλία.

Τα σημαντικότερα κομμάτια της συνέντευξης που παραχώρησε στην ιστοσελίδα france-waterpolo.fr:

*** «Τα τελευταία χρόνια η ελληνική υδατοσφαίριση έχει αποδείξει πως υπάρχει ταλέντο στις νεότερες γενιές, οπότε όταν υπάρχουν απουσίες δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να τις καλύψουμε. Πιστεύω ότι η δύναμή μας ήταν ότι παίξαμε 100% ομαδικά, βοηθώντας ο ένας τον άλλον και παίζοντας ο ένας για τον άλλον. Τακτικά η δύναμή μας ήταν στον παίκτη παραπάνω και στον παίκτη λιγότερο. Στοιχεία που δίνουν συνήθως και τη νίκη».

*** «Βασικός μας στόχος είναι το τουρνουά στο Ρότερνταμ το προολυμπιακό. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να σκεφτούμε πέρα ​​από αυτό το τουρνουά. Έτσι, η προσοχή μας είναι 100% εκεί».

*** «Η Ελλάδα δεν έχει κερδίσει ποτέ μετάλλιο στην κατηγορία ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν έχουμε όμως την πολυτέλεια να σκεφτόμαστε τίποτε άλλο πέρα από το προολυμπιακό τουρνουά. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δείξαμε ότι μπορούμε να πετύχουμε υπέροχα πράγματα όταν δουλεύουμε ομαδικά. Δεν μπορούμε να κοιτάμε όμως πέρα από το προολυμπιακό».

*** «Στον Ολυμπιακό φέτος έχουμε μια εντελώς διαφορετική ομάδα από τα προηγούμενα χρόνια. Πολλοί νέοι παίκτες και όχι ξένοι σούπερσταρ. Είχαμε ένα καλό ξεκίνημα στην Όστια στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερο. Στόχος μας είναι σαφώς να προκριθούμε στον φάιναλ 8 και μετά από αυτό να δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για να φτάσουμε όσο μπορούμε πιο μακριά».

*** «Η Μαρσέιγ δεν ξεκίνησε στο Champions League, ωστόσο είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψει. Έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να δημιουργήσουν μια ανταγωνιστική ομάδα και αυτό το είδαμε στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Έχουν κάνει υπέροχες προσθήκες όπως ο Πρλαΐνοβιτς, ο Λάζοβιτς, οι οποίοι έχουν φτιάξει μια πραγματικά πολύ καλή ομάδα, μαζί με τους Βουκίτσεβιτς, Κρούσιγια. Θα είναι πολύ ωραίο που θα τους αντιμετωπίσουμε στα επόμενα παιχνίδια».

*** «Υπάρχουν Γάλλοι παίκτες που εδώ και καιρό παίζουν σε καλές ομάδες στην Ευρώπη και υπάρχουν μερικοί νεαροί παίκτες όπως ο Βερνό ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί σε έναν εξαιρετικό πολίστα όσο μεγαλώνει».

*** «Ναι, γιατί να μην παίξω στο γαλλικό πρωτάθλημα; Η Γαλλία δείχνει ότι θέλει να δημιουργήσει ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα, υπάρχουν περισσότερες από μία καλές ομάδες και κάθε χρόνο υπάρχει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Δεν έχω μια συγκεκριμένη ομάδα στο μυαλό μου, αλλά αν επρόκειτο να συμμετάσχω σε μια ομάδα, θα ήταν αυτή που παίζει στο Champions League και καλύπτει όλες τις ανάγκες μου».