Κολόμβος: «Το προολυμπιακό της Ολλανδίας είναι στόχος τετραετίας»

Ο διεθνής υδατοσφαιριστής Χριστόδουλος Κολόμβος μίλησε για την παρουσία της Εθνικής Ελλάδας στους πρόσφατους αγώνες της ευρωπαϊκής ζώνης του World League και κυρίως για τον στόχο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να προκριθεί στο Τόκιο μέσω του προολυμπιακού τουρνουά της Ολλανδίας.

Κολόμβος: «Το προολυμπιακό της Ολλανδίας είναι στόχος τετραετίας»

Ο Χριστόδουλος Κολόμβος έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στο Ντέμπρετσεν, όπου διακρίθηκε στην πρόσφατη πετυχημένη πορεία της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών στους αγώνες της ευρωπαϊκής ζώνης του World League.

Η «γαλανόλευκη» του Θοδωρή Βλάχου κέρδισε με 12-3 τη Γαλλία, 12-11 την Ισπανία και 12-7 το Μαυροβούνιο, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και εξασφάλισε την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης, η οποία θα φιλοξενηθεί τον ερχόμενο Ιούνιο στην Τιφλίδα της Γεωργίας.

Ο Πατρινός πολίστας εκτιμά ότι στην Ουγγαρία η εθνική ομάδα κέρδισε τη χαμένη αυτοπεποίθησή της.

«Μετά από απουσία περίπου ενός χρόνου σε επίσημα παιχνίδια υπήρχαν πολλά ερωτηματικά αναφορικά με την εικόνα που θα δείχναμε στο Ντέμπρετσεν και στην προκριματική φάση της ευρωπαϊκής ζώνης του World League. Η χρονιά που προηγήθηκε ήταν περίεργη και δικαιολογούσε αυτή την ανησυχία. Νομίζω ότι παρουσιάσαμε ένα αξιοπρεπές πρόσωπο και δείξαμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας. Κερδίσαμε στην Ουγγαρία δύο ομάδες από τις κορυφαίες του πλανήτη, την Ισπανία και το Μαυροβούνιο. Υπάρχει πλέον αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο, κάτι που είχαμε χάσει τα τελευταία χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο Κολόμβος.

Ο διεθνής επιθετικός ζητάει από τους συμπαίκτες του να παραμείνουν προσηλωμένοι στον στόχο και να πάρουν την πρόκριση για την Ολυμπιάδα του Τόκιο μέσω του προολυμπιακού τουρνουά που θα γίνει στο Ρότερνταμ σε λίγες εβδομάδες.

«Νικήσαμε σε δύο δύσκολα παιχνίδια, αλλά ο στόχος ακόμα είναι μπροστά. Έχουμε έναν μήνα για την υλοποίησή του. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Προτεραιότητά μας αποτελεί η πρόκριση, μέσω του προολυμπιακού, στην Ολυμπιάδα του Τόκιο. Οι αγώνες στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας είναι στόχος τετραετίας και όχι απλώς στόχος της χρονιάς. Πάντα ξεκινούσαμε με αφετηρία την υλοποίηση της πρόκρισης στην Ολυμπιάδα. Η ώρα ήρθε. Οι αγώνες είναι νοκ άουτ και η πίεση αφόρητη. Τώρα πρέπει να τα δώσουμε όλα σε αγωνιστικό και ψυχολογικό επίπεδο. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να πιστέψουμε πολύ στους εαυτούς μας. Συν τοις άλλοις πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί στην προστασία από την πανδημία, έτσι ώστε απόλυτα υγιείς να εμφανιστούμε στη διοργάνωση του Ρότερνταμ. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό, ο στόχος υψηλός και το κίνητρο τεράστιο», ήταν τα λόγια του Κολόμβου.