Πόλο: Τηλεδιάσκεψη για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων

Για σήμερα (12/1) το μεσημέρι (13.00) είναι προγραμματισμένη η τηλεδιάσκεψη ΚΟΕ - σωματείων για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων στην Α1 πόλο ανδρών και Α’ Εθνική κατηγορία πόλο γυναικών.

Πόλο: Τηλεδιάσκεψη για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων

Αντικείμενο συζήτησης στη σημερινή (13.00) τηλεδιάσκεψη ο επαναπροσδιορισμός με στόχο βέβαια την ολοκλήρωση των αντίστοιχων πρωταθλημάτων.

Η Ομοσπονδία, με βάση το ΦΕΚ 5726/24.12.20/20 (ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ. Οικ.83418), με το οποίο και επιτρέπονται – από 1η Ιανουαρίου 2021 – οι προπονήσεις, χωρίς την παρουσία θεατών για τις ομάδες που μετέχουν στα πρωταθλήματα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και Α’ Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, έχει αποστείλει προς αυτά τις σχετικές οδηγίες, μετά και την ενημέρωση από τον γιατρό της Γιώργο Μαρίνο.

Οι προπονήσεις των ομάδων που έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες επιτρέπονται υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

* Υποχρεωτικό προληπτικό test COVID 19 πριν αρχίσουν οι προπονήσεις.

* Καθορισμός υπευθύνου COVID 19 για κάθε ομάδα.

* Ονομαστικός κατάλογος παικτών – προπονητών – τεχνικού και ιατρικού προσωπικού (έως 25 συνολικά άτομα), προς την ΚΟΕ με κοινοποίηση στη ΓΓΑ.

* Γνωστοποίηση χρήσης της αθλητικής εγκατάστασης προς την ΚΟΕ, αφού υπάρξει εκ των προτέρων συνεννόηση με τους υπευθύνους της ότι είναι διαθέσιμη. Στην περίπτωση που περισσότερες από μία ομάδες κάνουν χρήση της ίδιας αθλητικής εγκατάστασης, η ώρα λήξης της προπόνησης της μιας ομάδας πρέπει να απέχει τουλάχιστον μία ώρα από την έναρξη της επόμενης.

* Συγκεκριμένος μοναδικός χώρος προπόνησης.

* Συγκεκριμένο ωράριο προπόνησης και μόνο μία φορά την ημέρα.

* Καθημερινή ενεργητική επιτήρηση για τυχόν συμπτώματα.

* Εβδομαδιαίος προληπτικός έλεγχος με test αντιγόνου COVID σε διαπιστευμένα εργαστήρια, τα αποτελέσματα του οποίου και γνωστοποιούνται στην ΚΟΕ.

* Εβδομαδιαία ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τον αριθμό των ελέγχων και των τυχόν κρουσμάτων.

- Εφαρμογή των πρωτοκόλλων των αντίστοιχων αθλημάτων τα οποία αναρτώνται στην ενότητα «Αθλητισμός και COVID 19», στην Ιστοσελίδα της ΓΓΑ.

- Επιπλέον, η ΚΟΕ ζητά από τα σωματεία να της κοινοποιούν την ημέρα και ώρα διενέργειας των test, καθώς και τα τυχόν θετικά δείγματα.