Γαλλία – Ελλάδα 3-12: Και τώρα η Ισπανία (pic)

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών στον πρώτο της αγώνα ύστερα από σχεδόν έναν χρόνο συνέτριψε 12-3 τη Γαλλία. Πέρασε στην τετράδα του World League της Ευρωπαϊκής ζώνης που διεξάγεται στο Ντέμπρετσεν και αύριο (9/1, 21.15) παίζει με την Ισπανία.

Γαλλία – Ελλάδα 3-12: Και τώρα η Ισπανία (pic)

Νικηφόρο ήταν το πρώτο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών ύστερα από 11 μήνες απραξίας λόγω της μετάθεσης κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας εξαιτίας της πανδημίας.

Η «γαλανόλευκη» του Θοδωρή Βλάχου συνέτριψε 12-3 τη Γαλλία στον αγώνα που έγινε στην Ουγγρική πόλη Ντέμπρετσεν στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του θεσμού του World League.

Η Εθνική πέρασε στην τετράδα και αύριο (9/1, 21.15) θα αντιμετωπίσει την Ισπανία με στόχο τη νίκη-πρόκριση στο Super Final του World League όπου και προκρίνονται οι τρεις πρώτες ομάδες.

Το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου ήταν ανώτερο και κυριάρχησε από τα πρώτα λεπτά της συνάντησης όταν και προηγήθηκε με 3-1 στην πρώτη περίοδο και με 7-3 στο ημίχρονο. Η διαφορά ανέβηκε στα επτά γκολ (10-3) στο τέλος της τρίτης περιόδου και οι διεθνείς δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν τη νίκη, παίζοντας εξαιρετική άμυνα (1/11 στον παραπάνω είχαν οι Γάλλοι).

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 4-2, 3-0, 2-0.

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενιδουνιάς, Σκουμπάκης, Καπότσης, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 3, Μουρίκης 3, Κολόμβος 2, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης.

Τα γκολ των Γάλλων πέτυχαν οι: Βανπεπερστρά, Βερνό, Μάρζουκι.