Εθνική ανδρών: Η αποστολή για το World League

Στο Ντέμπρετσεν θα βρίσκεται από σήμερα (6/1) η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών για τα ματς του World League. Οι «εκλεκτοί» του Θοδωρή Βλάχου.

Εθνική ανδρών: Η αποστολή για το World League

Στο Ντέμπρετσεν μεταβαίνει σήμερα (6/1) η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών, για να μετάσχει (8-10/1) στον προκριματικό Ευρωπαϊκό Όμιλο του φετινού World League, με τη συμμετοχή άλλων 7 εθνικών ομάδων.

Για την Εθνική ομάδα που προετοιμάζεται για το Προολυμπιακό τουρνουά στο Ρότερνταμ (14-21 Φεβρουαρίου), το παιχνίδι της στο Ντέμπρετσεν την Παρασκευή (8/1), είναι το πρώτο της ύστερα από σχεδόν 11 μήνες (12 Φεβρουαρίου Τιφλίδα, Γεωργία 19-7, προκριματικά World League).

Στην αποστολή μετέχουν οι εξής 15 διεθνείς πολίστες: Μάνος Ζερδεβάς, Κώστας Γαλανίδης (τερματοφύλακες), Κώστας Γενηδουνιάς, Δημήτρης Σκουμπάκης, Μάριος Καπότσης, Γιάννης Φουντούλης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Γιώργος Δερβίσης, Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Κώστας Μουρίκης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Κώστας Γκιουβέτσης, Άγγελος Βλαχόπουλος, Κώστας Γούβης, Στάθης Καλογερόπουλος.

Μαζί τους, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θόδωρος Βλάχος, ο συνεργάτης του Δημήτρης Κραβαρίτης, ο γιατρός Γιώργος Μαρίνος, ο φυσικοθεραπευτής Βαγγέλης Κωνσταντόπαιδος και ο μάνατζερ των Εθνικών ομάδων πόλο, Αντώνης Αρώνης (αρχηγός αποστολής).

Εκτός αποστολής έμεινε ο Αλέξανδρος Γούνας του Απόλλωνα Σμύρνης.

Πρώτος αντίπαλος της Εθνικής ομάδας, η Γαλλία την Παρασκευή (8/1, 19.30), ενώ θα παίξουν ακόμη την ίδια ημέρα:

(1) Κροατία - Μαυροβούνιο

(2) Σερβία - Ισπανία

(4) Ιταλία - Ουγγαρία

Η νικήτρια του αγώνα της «γαλανόλευκης», θα αναμετρηθεί το Σάββατο (9/1, 19.30) με το νικητή του αγώνα 1, για να διεκδικήσει μετά την Κυριακή (10/1) ένα από τα 3 εισιτήρια πρόκρισης στην Τελική φάση της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στην Τιφλίδα, σε ημερομηνίες που θα ανακοινώσει τις επόμενες μέρες η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Διαιτητές στο Ντέμπρετσεν έχουν οριστεί οι Άντριαν Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία), Φρανκ Όμε (Γερμανία), Σεργκέι Ναούμοφ (Ρωσία), Μικέλ Ζβάρτ (Ολλανδία), Ρούμπεν Γκαρσία (Ελβετία), Βιάτσισλαβ Μπιελιέφτσοφ (Ουκρανία).