Τουρνουά πόλο με πινέλα και μολύβια

Εξαιρετική πρωτοβουλία από το τμήμα πόλο του Ηλυσιακού που διοργανώνει ένα ξεχωριστό τουρνουά υδατοσφαίρισης με πινέλα και μολύβια

Τουρνουά πόλο με πινέλα και μολύβια

Τουρνουά με πινέλα και μολύβια. Μια εξαιρετική πρωτοβουλία από το τμήμα πόλο του Ηλυσιακού, που θα πρέπει όλοι να υποστηρίξουν.

Το θέμα των τουρνουά είναι «Ζωγραφίζω Πόλο … Παίζω Πόλο» και θα ληφθούν υπόψη μόνο οι ζωγραφιές που σαν θέμα θα έχουν την υδατοσφαίριση.

Η ενημέρωση από τον Σύλλογο

«Οι σκέψεις μας για τους ανθρώπους που υπηρέτησαν το άθλημα της υδατοσφαίρισης, δεν θα μπορούσαν να σταματήσουν λόγω του κορονοιού. Τα τελευταία χρόνια στο Ιλίσιο κολυμβητήριο, στα πλαίσια των τουρνουά στην μνήμη του φίλου Άρη Γκλιάτη και της νεαρής πολίστριας Κωνσταντίνας Αργυροπούλου Κανακάκη , διοργανώναμε δύο τουρνουά με επίκεντρο τους αθλητές και τις αθλήτριες ακαδημιών υδατοσφαίρισης.

Οι συνθήκες φέτος δεν μας επέτρεψαν να τιμήσουμε τους αγαπημένους μας φίλους , που έφυγαν από κοντά μας τόσο άδικα, μέσα από αγωνιστικές δράσεις στην πισίνα. Ο γνώμονας και για τα δύο τουρνουά ήταν η συμμετοχή των παιδιών, η καλλιέργεια του «ευ αγωνίζεσθαι» , το χαμόγελο, η γνωριμία αθλητών και αθλητριών από διαφορετικές ομάδες, η αγάπη για την υδατοσφαίριση.

Σκεπτόμενοι εν μέσω καραντίνας, καταλάβαμε ότι δεν ήταν η πισίνα ο λόγος για την ακύρωση των τουρνουά ! Εξάλλου ποτέ δεν ήταν η ουσία αυτών των εκδηλώσεων μόνο το αγωνιστικό μέρος! Η πισίνα αποτελούσε πάντα το εργαλείο!

Το σημαντικό ήταν όλο αυτό που χτίζεται μέσα από το άθλημα: Να κάνουμε τα παιδιά μας να αγαπάνε την προσπάθεια, να παλεύουν για την νίκη, να σέβονται όλους τους συναθλητές τους, να βοηθάνε τον συμπαίκτη τους και στην επιτυχία αλλά και στην αποτυχία, να γίνουν ολοκληρωμένοι άνθρωποι όπως τα πρόσωπα που τιμώνται μέσα από αυτά τα δύο τουρνουά.

Θέλοντας να μείνουμε στην ουσία των πραγμάτων αποφασίσαμε, σαν Ηλυσιακός Waterpolo Club, να πραγματοποιήσουμε και τα δύο τουρνουά ταυτόχρονα!

«4ο τουρνουά Άρης Γκλιάτης» και «2ο τουρνουά Κωνσταντίνας Αργυροπούλου Κανακάκη»!

Προσκαλούμε όλους τους συλλόγους υδατοσφαίρισης στην Ελλάδα και της Κύπρου, τους αθλητές και τις αθλήτριες των ακαδημιών, να στείλουν στα ηλεκτρονικά μέσα του ιστορικού Ηλυσιακού (infoilisiakos@ yahoo.gr και www.facebook.com/ilisiakoswaterpolo ) μία ή και περισσότερες ζωγραφιές με θέμα – τι άλλο – το Waterpolο!

Την υδατοσφαίριση που είναι το πιο επιτυχημένο ομαδικό άθλημα της χώρας, το πόλο που τόσο αγαπάμε εδώ στα Ιλίσια, το πόλο που έχει λείψει σε όλους μας, σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Δυο τουρνουά για να φωνάξουμε ως οικογένεια του πόλο ΠΑΡΩΝ και να ευασθητοποίσουμε τα αυτιά των υπευθύνων, ότι υπάρχουν τρόποι να ξεκινήσουν με περιορισμούς οι προπονήσεις σε ανοικτή πισίνα.

Τα 1250 τετραγωνικά μέτρα μιας ανοικτής πισίνας χλωριομένου νερού είναι ασφαλές περιβάλλον για να κολυμπήσουν με πρωτόκολλο ασφαλείας 30 ή 40 παιδάκια

Δύο τουρνουά διαφορετικά από ότι έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα! Όμως, έστω και έτσι, θα έχουμε την ευκαιρία όλοι μαζί να δώσουμε το μήνυμα της κοινής προσπάθειας για να έχει η Ελληνική υδατοσφαίριση το χώρο , τον χρόνο και την θέση που της ανήκει!

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Διάρκεια τουρνουά: Από 15/12/2020 έως και 15/1/2021.

Συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες όλων των ακαδημιών υδατοσφαίρισης από Ελλάδα και Κύπρο.

Το θέμα των τουρνουά είναι «Ζωγραφίζω Πόλο … Παίζω Πόλο» και θα ληφθούν υπόψη μόνο οι ζωγραφιές που σαν θέμα θα έχουν την υδατοσφαίριση.

Η κάθε ζωγραφιά θα πρέπει να αναφέρει τον σύλλογο , το ονοματεπώνυμο του αθλητή/τριας και την ηλικία του/της. Παράκληση τα στοιχεία να είναι ευανάγνωστα για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε με τους νικητές/τριες

Κάθε ζωγραφιά θα αντιστοιχεί με ένα γκολ! Αυτό σημαίνει ότι οι αθλητές/τριες μπορούν να στείλουν περισσότερες από μία ζωγραφιές ο καθένας. Η τελική κατάταξη των ομάδων θα γίνει με βάση το σύνολο των ζωγραφιών (γκολ) που θα έχει στείλει η κάθε ομάδα.

Στη σελίδα facebook της υδατοσφαίρισης του Ηλυσιακού ilisiakoswaterpolo θα αναρτούνται οι ζωγραφιές και θα ενημερώνεστε κάθε εβδομάδα για το πόσα γκολ/ζωγραφιές έχει σκοράρει κάθε σύλλογος και για την συνολική βαθμολογία των τουρνουά ζωγραφικής

Οι 3 πρώτες ομάδες (με τα περισσότερα γκολ / ζωγραφιές) θα λάβουν από ένα αναμνηστικό κύπελο για την συμμετοχή τους.Θα διαγωνιστούν επίσης όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα συμμετέχουν και οι 6 καλύτερες ζωγραφιές , 3 από αγόρια και 3 από κορίτσια, θα κερδίσουν από μία «ιδιαίτερη» συλλεκτική μπάλα υδατοσφαίρισης !

Την «διαιτησία» για την επιλογή των καλύτερων έργων θα αναλάβουν αρχικά ταλαντούχοι νέοι ζωγράφοι και η τελική επιλογή θα πραγματοποιηθεί από τον υπεύθυνο του Εργαστηρίου Τέχνης του δήμου μας, ζωγράφο κο Ανδρέα Σινόπουλο.Τόσο οι ομάδες όσο και οι νικητές/τριες των τουρνουά θα λάβουν συγχαρητήρια επιστολή για την συμμετοχή και επιτυχία τους από τον δήμο ΖωγράφουΗ ανακοίνωση των νικητών/τριών θα γίνει στις 29/1/2021!

Σημείωση : Αναφορικά με την Κύπρο έχουμε λάβει ήδη την διαβεβαίωση για την συμμετοχή του ΝΟ Μέσα Γειτονιά και θα αναζητήσουμε τρόπο για να επικοινωνήσουμε και με τα υπόλοιπα σωματεία της Κύπρου».