ΣΕΔΥ: Επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΡΤ

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΡΤ. Διαβάστε το γιατί και τι ζητά ο ΣΕΔΥ.

ΣΕΔΥ: Επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΡΤ

Επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΡΤ έστειλε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής του ΣΕΔΥ

«Με μεγάλη μας έκπληξη, ενημερωθήκαμε ότι κανάλι της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης, κατά τη διάρκεια εβδομαδιαίου τηλεπαιχνιδιού, αθλητικής θεματολογίας και φιλανθρωπικού χαρακτήρα, αναπαρήγαγε στιγμιότυπα από αγώνα υδατοσφαίρισης Εθνικού Πρωταθλήματος της περασμένης αγωνιστικής χρονιάς, κατά τον οποίο θεατής - χούλιγκαν εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και βιαιοπράγησε εναντίον συναδέλφου σπρώχνοντας πισώπλατα, με αποτέλεσμα να πέσει στο νερό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΔΥ με απόλυτη πλειοψηφία αποφάσισε να στείλει Επιστολή Διαμαρτυρίας στην ΕΡΤ η οποία αναπαρήγαγε κατά τη διάρκεια τηλεπαιχνιδιού, σκηνές αθλητικής βίας, με αποδέκτη μέλος μας. Είναι αυτονόητο, ότι τέτοια περιστατικά δυστυχώς μπορεί να συμβούν, αλλά επ’ ουδενί δεν πρέπει να αναπαράγονται για ψυχαγωγικούς σκοπούς και να μην καταδικάζονται, ιδιαίτερα από ένα κρατικό κανάλι.

Τόσο τα περιστατικά αυτά όσο και η καθ’ οιονδήποτε τρόπο χρήσης τους θα μας βρουν απέναντι».

Θυμίζουμε τι είχε συμβεί. Τον περασμένο Ιανουάριο, συγκεκριμένα στις 31/1/2020, ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε στον αγώνα πόλο γυναικών ανάμεσα στον Εθνικό και τη Γλυφάδα.

Με το σκορ στο 11-11 (μόλις είχε ισοφαρίσει η Χατζηκυριακάκη), κάποιος έσπρωξε τον διαιτητή Φάνη Ποσποτίκη μέσα στην πισίνα και το παιχνίδι διακόπηκε οριστικά!