Ολυμπιακός: Δήλωσε συμμετοχή στην Ευρώπη σε άντρες και γυναίκες

Επίσημη είναι η συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Ευρώπη σε αντρικό και γυναικείο πόλο. Ποιος ο ρόλος της LEN αλλά και τα… επιδημιολογικά δεδομένα.

Ολυμπιακός: Δήλωσε συμμετοχή στην Ευρώπη σε άντρες και γυναίκες

Σε αντίθεση με άλλα τμήματα του συλλόγου, στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, τα έβαλαν κάτω και αποφάσισαν να δηλώσουν συμμετοχή στην Ευρώπη για την προσεχή αγωνιστική περίοδο, τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες.

Η πανδημία του κορονοϊού έβαλε φέτος τους… όρους της, ιδίως οικονομικούς και διαφοροποίησε άρδην και την αθλητική κοινωνία, με αποτέλεσμα πολλά τμήματα του Ολυμπιακού να «μαζευτούν» και να μην παίξουν στην Ευρώπη, ωστόσο η διοίκηση του «ερυθρόλευκου» Ερασιτέχνη οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση για τα τμήματα του πόλο -τα οποία πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια- και κατόπιν πίεσης των ανθρώπων της LEN.

H Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Υδατοσφαίρισης δεν ήθελε να απουσιάζουν δύο ομάδες πρωταγωνίστριες, παρούσες στα κορυφαία ραντεβού και με κόσμο και πίεσαν τον Ολυμπιακό προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι «ερυθρόλευκοι», προσμέτρησαν και το δεδομένο ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν με το νέο έτος και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο, επομένως θα έχει το χρονικό περιθώριο να επανεκτίμησει τα επιδημιολογικα δεδομένα που έχει «σπείρει» ο κορονοϊός.

Η ουσία είναι λοιπόν πως ο Ολυμπιακός θα δηλώσει και πάλι βροντερό παρών στο ευρωπαϊκό πόσο, τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες.