Πόλο: Κανονικά πλέι οφ, πλέι άουτ στους άνδρες - Πρόταση για αλλαγή στις γυναίκες

Πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη μεταξύ των σωματείων και της ομοσπονδίας, όπου και συζητήθηκε ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Πόλο: Κανονικά πλέι οφ, πλέι άουτ στους άνδρες - Πρόταση για αλλαγή στις γυναίκες

Δεν πάρθηκε καμία απόφαση, αφού η Ομοσπονδία είναι εκείνη που έχει τον τελευταίο λόγο. Σίγουρα φάνηκαν οι προθέσεις των ομάδων.

Στους άνδρες για παράδειγμα, η Ομοσπονδία έκανε λόγο για τρία σενάρια.

1) Διοργάνωση του πρωταθλήματος με δύο γύρους, αλλά χωρίς πλέι οφ και πλέι άουτ,

2) Διοργάνωση με δύο γύρους και με πλέι οφ – πλέι άουτ

3) Διαχωρισμός των ομάδων σε δύο ομίλους, ώστε να μειωθούν οι αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας και ακολούθως πλέι οφ πλέι άουτ.

Οι περισσότερες ομάδες ήταν ξεκάθαρες λέγοντας πως θέλουν να γίνει κανονικά το πρωτάθλημα (δύο γύροι και πλέι οφ πλέι άουτ).

Το Περιστέρι έθεσε, μάλιστα, θέμα περισσότερων εμβόλιμων αγωνιστικών σε περίπτωση που απαιτηθεί χρονική σύμπτυξη, αλλά σε κάθε περίπτωση να γίνουν τόσο τα πλέι οφ όσο και τα πλέι άουτ.

Υπήρξαν, πάντως, και ομάδες που έθεσαν θέμα διεξαγωγής του πρωταθλήματος σε δύο γύρους, χωρίς πλέι οφ και πλέι άουτ, ενώ το σενάριο του διαχωρισμού των ομάδων σε δύο ομίλους δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει.

Ζήτησε υποβιβασμό δύο ομάδων η Χίος

Ο ΝΟ Χίου ζήτησε τον υποβιβασμό και τη νέα σεζόν δύο ομάδων στην Α2 των Ανδρών και όχι τεσσάρων, όπως έχει κάνει γνωστό στις αρχές του καλοκαιριού η ΚΟΕ.

Το αίτημα αυτό βρήκε και άλλους υποστηρικτές ωστόσο η Ομοσπονδία θα αποφασίσει, γιατί φέτος το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 14 ομάδες και η ΚΟΕ θέλει από την επόμενη σεζόν να γίνουν και πάλι 12 αφού φέτος δεν υποβιβάστηκε κανένας λόγω του κορονοϊού.

Από εκεί και πέρα, συζήτηση έγινε και για τα τεστ που πρέπει να γίνονται, το κόστος των οποίων είναι πολύ υψηλό για τα σωματεία.

Όλοι με όλους

Στις γυναίκες φαίνεται πως επιστρέφουμε στο προηγούμενο σύστημα. Συγκεκριμένα οι σύλλογοι ζήτησαν την κατάργηση του διαχωρισμού σε ομίλους και την εφαρμογή μιας κανονικής μορφής πρωταθλήματος.

Να παίξουν όλοι με όλους, δύο γύρους και να ακολουθήσουν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ.

Η ενημέρωση από την ΚΟΕ

Η κολυμβητική ομοσπονδία από την πλευρά της ανέφερε μετά το τέλος της συνάντησης «διεξοδική συζήτηση, σε κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας, για τα νέα πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και Α' Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών περιόδου 2020-21, στην εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού covid – 19, πραγματοποιήθηκε σήμερα (8/9) με τηλεδιάσκεψη από τα γραφεία της ΚΟΕ και τη συμμετοχή εκπροσώπων των σωματείων.

Στη τηλεδιάσκεψη, εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα που προκύπτουν και προβλέπονται από τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως αυτά ορίζονται από την Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ, με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι παράμετροι των οποίων και αναλύθηκαν από τον γιατρό της ΚΟΕ και μέλος της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ, Γιώργο Μαρίνο.

Από πλευράς της ΚΟΕ, τονίστηκε και επισημάνθηκε η αναγκαιότητα να διεξαχθούν με τους απαραίτητους κανόνες πρόληψης, τα πρωταθλήματα, με γνώμονα την ασφάλεια, έστω και σε ένα διαφορετικό πλαίσιο διεξαγωγής τους, που πάνω απ' όλα όμως θα αναδεικνύει τη θέληση και αποφασιστικότητα το άθλημα να παραμείνει σε υψηλούς ρυθμούς και πλήρως ενεργό.

Άλλωστε, η επιτυχία της ΚΟΕ να καταφέρει, με τη βοήθεια και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων, να ολοκληρώσει μέσα στο καλοκαίρι, το σύνολο σχεδόν του αγωνιστικού προγραμματισμού της, αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο και σηματωρό για το επίσης δύσκολο εγχείρημα των πρωταθλημάτων της νέας περιόδου.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων με τη σειρά τους, ανέπτυξαν τις προτάσεις τους, για την όσο το δυνατόν καλύτερη διαμόρφωση των συνθηκών διεξαγωγής των δύο πρωταθλημάτων και ευχήθηκαν, ο καθένας από την πλευρά του, την όσο το δυνατόν ομαλότερη υλοποίηση του όλου σχεδιασμού που έτσι κι αλλιώς παραμένει ευματάβλητος, λόγω των απρόβλεπτων εξελίξεων που μπορεί να υπάρξουν.

Η ΚΟΕ έχει ζητήσει (από 13 Αυγούστου) τα σωματεία να αποστείλουν έως τις 11 Σεπτεμβρίου, τα απαραίτητα στοιχεία, όπως δήλωση συμμετοχής, άδεια προπονητών, γνωστοποίηση κύριας και αναπληρωματικής έδρας, άδεια καταλληλότητας της και ειδικά από φέτος, την ειδική αθλητική αναγνώριση τους.

Στην τηλεδιάσκεψη, από πλευράς ΚΟΕ μετείχαν ο Αντιπρόεδρος της και επικεφαλής της Επιτροπής Προγραμματισμού και Ανάπτυξης της Υδατοσφαίρισης (ΕΠΑΥ) Λεωνίδας Μπατάκης, ο γιατρός της Γιώργος Μαρίνος, ο ειδικός συνεργάτης Νίκος Σπηλιωτόπουλος, ο μάνατζερ Εθνικών ομάδων Αντώνης Αρώνης, ο τεχνικός διευθυντής υδατοσφαίρισης Γιώργος Μορφέσης και το στελεχιακό δυναμικό του τμήματος υδατοσφαίρισης.

Από πλευράς σωματείων το παρόν έδωσαν: Ολυμπιακός (Δέδες, Καραχάλιος), ΝΟ Βουλιαγμένης (Βελόνιας, Ελμισιάν), Απόλλων Σμύρνης (Μίντζης), ΑΝΟ Γλυφάδας (Στελίου), Εθνικός (Αναγνώστου), ΑΟ Παλαιού Φαλήρου (Τρούλος), ΝΟ Χίου (Σκαπινάκης), ΠΑΟΚ (Νικολαΐδης), ΟΥΚ Βόλου (Μαρινάγης), ΑΕΚ (Μιχαλόπουλος), ΓΣ Περιστερίου (Μπετχαβάς), ΝΟ Λάρισας (Κουρέτας), ΝΕ Πατρών (Μανέτας).

Εντός των προσεχών ημερών θα υπάρξουν νεότερα σε ό,τι αφορά την όλη προετοιμασία και του τρόπου διεξαγωγής των δύο πρωταθλημάτων, την ημερομηνία κλήρωσης τους και έναρξης τους».