Παναθηναϊκός: Με τον Βενετόπουλο στον πάγκο και τέσσερις μεταγραφές

Ο Παναθηναϊκός ΑΟ ανακοίνωσε την παραμονή του Βενετόπουλου στον πάγκο της ομάδας, αλλά και την προσθήκη τεσσάρων αθλητών.

Παναθηναϊκός: Με τον Βενετόπουλο στον πάγκο και τέσσερις μεταγραφές

Ο Παναθηναϊκός ΑΟ ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας του με τον προπονητή Νίκο Βενετόπουλο και για την επόμενη σεζόν.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Νίκο Βενετόπουλο στο τμήμα υδατοσφαίρισης.

Ασφαλώς και πρόκειται για μια κίνηση που αποδεικνύει ότι το τμήμα συνεχίζει να πορεύεται και ο έμπειρος τεχνικός θα παραμείνει στα «πράσινα».

Πρόκειται για έναν γνώστη του αθλήματος με τεράστιες παραστάσεις τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής καθώς έχει υπάρξει τρεις φορές πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος ενώ έχει συμμετοχή και σε Ολυμπιακούς αγώνες δύο φορές.

Σε προπονητικό επίπεδο ο Βενετόπουλος στο παρελθόν ήταν στο τεχνικό επιτελείο του Εθνικού ενώ έχει εργαστεί ακόμα στον Ηρακλή, στον Ολυμπιακό, στον Νηρέα Χαλανδρίου, στον Πανιώνιο, στον ΠΑΟΚ, στο Παλαιό Φάληρο καθώς και στην Εθνική Εφήβων.

Σε δήλωση του στο www.pao1908.com ο Νίκος Βενετόπουλος επισήμανε «Ο Παναθηναϊκός παραμένει μια μεγάλη ομάδα στο πόλο παρά το γεγονός ότι αλλάξαμε κατηγορία, καθώς ήταν η καλύτερη λύση για τον Σύλλογο τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Εγώ ήθελα να μείνω στον Παναθηναϊκό και να δώσω συνέχεια στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει και πιστεύω ότι με σκληρή δουλειά θα έρθουν και τα αποτελέσματα».

Τέσσερις μεταγραφές

Ο Παναθηναϊκός που προσπαθεί να χτίσει την ομάδα ξανά για να επιστρέψει στην Α1, ανακοίνωσε την απόκτηση των Αντώνη Ξενάκη, Λουκά Λύκαρη, Βασίλη Δαβίλα και Αλέξανδρου Πετρόπουλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τέσσερις αθλητές στο τμήμα υδατοσφαίρισης του Συλλόγου.

Τέσσερις σημαντικές μεταγραφικές προσθήκες πραγματοποίησε το τμήμα πόλο του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου που φανερώσουν την διάθεση του Συλλόγου να συνεχίζει να πορεύεται το ιστορικό τμήμα.

Αναλυτικότερα παίκτης του Παναθηναϊκού θα είναι πλέον ο 28χρονος περιφερειακός Αντώνης Ξενάκης. Πρόκειται για έναν παίκτη με πλούσιο βιογραφικό καθώς στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στο Παλαιό Φάληρο και την ΑΕΚ ενώ ήταν διεθνής με τις εθνικές ομάδες εφήβων και νέων ανδρών. Σε δήλωση του ο Ξενάκης επισήμανε «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι στον Παναθηναϊκό. Ο στόχος είναι η άνοδος και ελπίζω η συνεργασία μας όλων να είναι καλή».

Παράλληλα «πράσινος» γίνεται και ο 30χρονος αμυντικός Λουκάς Λύκαρης που έχει αγωνιστεί στα εξής σωματεία: Βουλιαγμένη, Λάρισα, Ηλιούπολη, Πανιώνιο και ΑΕΚ.

Σε δήλωση του ο Λύκαρης είπε «Ελπίζω ότι θα τα πάμε καλά. Έχουμε κάνει ένα καλό σύνολο και ο κόουτς είναι πολύ καλός προπονητής με γνωστή αξία. Ελπίζω ότι θα βγει η χρονιά χωρίς προβλήματα και χωρίς τραυματισμούς».

Επιπλέον την εστία του Παναθηναϊκού θα υπερασπίζεται τη νέα χρονιά ο 36χρονος τερματοφύλακας Βασίλης Δαβίλας που θα φορέσει για Τρίτη φορά στην καριέρα του το σκουφάκι με το «τριφύλλι» ενώ έχει αγωνιστεί ακόμα σε: Σύρο, Ηλυσιακό, Νηρέα Χαλανδρίου, Νηρέα Γέρακα και ΑΕΚ.. Σε δήλωση του ο Δαβίλλας ανέφερε «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω και πάλι στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Άπαντες είμαστε συνειδητοποιημένοι που αγωνιζόμαστε και θέλουμε το καλύτερο δυνατό».

Ακόμα το «τριφύλλι» συμφώνησε με τον 34χρονο φουνταριστό Αλέξανδρο Πετρόπουλο που έχει αγωνιστεί στα εξής σωματεία: Παλαιό Φάληρο, Περιστέρι, Ηλυσιακό, Ποσειδών Ιλισίων, Μίλων και ΑΕΚ.

Σε δήλωση του ο Πετρόπουλος ανέφερε «Είναι τιμή μου που θα φορέσω το σκουφάκι του Συλλόγου. Ευελπιστώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του τμήματος, και να το ξαναπάμε εκεί που ανήκει».