Οι αδελφές Πλευρίτου αποκαλύπτονται στο Κανάλι Ένα

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά μίλησαν οι νταμπλούχες Ελλάδος Ελευθερία και Βάσω Πλευρίτου για την φετινή πορεία
της ερυθρόλευκης ομάδας

Οι αδελφές Πλευρίτου αποκαλύπτονται στο Κανάλι Ένα

Οι Ελευθερία και Βάσω Πλευρίτου φιλοξενήθηκαν στο Κανάλι Ένα του Πειραιά και στην ραδιοφωνική εκπομπή «Μεγάλη μου Αγάπη».

Τα ερυθρόλευκα κορίτσια μίλησαν για το πως κατάφεραν να κατακτήσουν το πρώτο νταμπλ του Ολυμπιακού στην γυναικεία υδατοσφαίριση ενώ μίλησαν για τον κόσμο της ομάδας και τα μελλοντικά τους σχέδια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Ελευθερία Πλευρίτου: «Ένιωσα δέος στο Καραϊσκάκη»

Για το ιστορικό πρώτο νταμπλ στο πόλο γυναικών: «Είναι πολύ βαριά η κούπα του εφετινού πρωταθλήματος καθώς σηματοδοτεί πως το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του αθλήματός μας στην Ελλάδα βάφτηκε «ερυθρόλευκο». Είναι πολύ σημαντικό πρωτίστως για το σύλλογο αλλά και για την κάθε μία από εμάς ξεχωριστά πως γράψαμε τα ονόματα μας σε ακόμη μία χρυσή σελίδα της ιστορίας του Ολυμπιακού. Είμαστε η ομάδα που σαρώνει τα πάντα στο δρόμο της. Με την κατάκτηση του πρώτου κυπέλλου Ελλάδας έχουμε στην τροπαιοθήκη του συλλόγου όλες τις κούπες του πόλο γυναικών σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις. Βεβαίως, υπάρχουν και στιγμές άτυχες, όπως η απώλεια του εφετινού Λεν Τρόφι, αλλά δεν είμαστε ρομπότ. Αυτά τα έχει ο αθλητισμός. Από τις ήττες, μαθαίνεις για το μέλλον».

Για τους τίτλους που έχει κατακτήσει: «Ο κάθε τίτλος που έχω κερδίσει με τον Ολυμπιακό έχει τη δικιά του γλύκα. Ξεχωρίζω το περσινό πρωτάθλημα που χάναμε 0-2 στις νίκες και στη συνέχεια κάναμε το 3-2. Θα μου μείνει αξέχαστο γιατί ήρθαμε από ένα ευρωπαϊκό Final-4 και παρά την κούραση μας πήραμε τον τίτλο. Αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω, θα σταθώ και στο ευρωπαϊκό του 2014. Καταφέραμε κάτι μοναδικό αν συνυπολογίσουμε ότι ήμασταν τέσσερα χρόνια μικρότερες, με λιγότερη εμπειρία και κατακτήσαμε τον τίτλο μέσα στην Ιταλία. Αυτή η κούπα ήταν η αρχή για ό,τι ακολούθησε».

Για τον Ολυμπιακό: «Είναι η δεύτερή μου οικογένεια. Ήρθα 14 ετών, ήμουν ακόμα ακατέργαστη αθλήτρια και με τη δουλειά του προπονητή μας, Χάρη Παυλίδη εξελίχτηκα. Το πιο σημαντικό είναι οι στόχοι που βάζουμε συνέχεια. Είναι τιμή να παίζεις για τον Ολυμπιακό, τον μεγαλύτερο πολυαθλητικό σύλλογο της Ευρώπης. Είμαι τυχερή για αυτά που έχω ήδη ζήσει και μέσα στην πισίνα αλλά και με την αποθέωση του κόσμου στο Καραϊσκάκη όταν φιλοξενηθήκαμε μαζί με τα τρόπαιά μας στις φιέστες της ποδοσφαιρικής μας ομάδας. Προκαλεί δέος να μπαίνεις στο γεμάτο Καραΐσκάκη και είναι μοναδική εμπειρία».

Για την επόμενη περίοδο: «Είμαστε οι πρώτες νταμπλούχες στο ελληνικό πόλο γυναικών και στόχος είναι να το επαναλάβουμε και φυσικά να περάσουμε στην τετράδα της Ευρωλίγκα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο για έναν σύλλογο που μας παρέχει τα πάντα. Ενώ θεωρούμαστε ερασιτεχνικό άθλημα οι συνθήκες στον Ολυμπιακό είναι άκρως επαγγελματικές και μας προσφέρουν τα πάντα, ώστε να αθλούμαστε απρόσκοπτα».

Για την αρχηγό, Φιλιώ Μανωλιουδάκη: «Πολύ καλή αρχηγός, σπουδαία αθλήτρια, είναι το σημείο αναφοράς και βάζει τα όρια. Ξέρει πότε να είναι πιο χαλαρή και πότε πιο σοβαρή. Έχουμε μεγαλώσει μαζί της». Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου τον τελικό του 2015 στον Πειραιά με τη Σαμπαντέλ. Η ισπανική ομάδα ήταν αήττητη για τρία χρόνια και ο κόσμος ήταν αυτός που μας έδωσε την ώθηση να κάνουμε την υπέρβαση. Είναι πάντα η κινητήριος δύναμη μας και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Για τους γονείς της: «Κάνουμε ένα άθλημα με πολλές απαιτήσεις, σίγουρα. Πίσω από κάθε μεγάλο αθλητή υπάρχουν οι γονείς που τον στηρίζουν και περιμένουν με τις ώρες στο κρύο να τελειώσουν οι προπονήσεις. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ που είναι συνέχεια δίπλα μας. Είμαστε αθλητικοί μετανάστες όπως λέει ο μπαμπάς μας. Όταν μας ζήτησε ο Ολυμπιακός ήρθαμε όλοι μαζί και ξεκινήσαμε από την αρχή μια νέα ζωή. Πλέον έχω γίνει Πειραιώτισα».

Βάσω Πλευρίτου: «Θέλουμε να κατακτήσουμε πολλά νταμπλ για τον Θρύλο»

Για το γεγονός πως αποτελεί πλέον βασικό κομμάτι της ομάδας: «Δεν παίζει σημαντικό ρόλο η ηλικία όσο το ό,τι η ομάδα έχει γεμάτο ρόστερ. Για εμένα είναι σπουδαίο που από πολλή μικρή βρίσκομαι σε ένα σύλλογο σαν τον Ολυμπιακό. Πλέον αποτελεί σπουδαίο συναίσθημα, να ξέρω πως η ομάδα βασίζεται και σε εμένα. Αυτό με γεμίζει και ευθύνες ώστε να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις. Το ταλέντο παίζει το ρόλο του αλλά αν δεν θέλεις να πετύχεις, όσο και να σε πιέσουν δεν θα το καταφέρεις. Αν κάτι το θέλεις πολύ θα φέρεις τον κόσμο πάνω - κάτω και θα επιτευχθούν οι στόχοι σου».

Για τους στόχους που έχει στη συνέχεια: «Οι στόχοι μου συμβαδίζουν με αυτούς του Ολυμπιακού. Εφέτος γράψαμε ιστορία με την κατάκτηση του πρώτου νταμπλ, αλλά στόχος είναι να το επαναλάβουμε όσες περισσότερες φορές γίνεται. Και φυσικά να επιστρέψουμε στα φάιναλ 4 της Ευρωλίγκας. Μπορεί φέτος να μην το καταφέραμε και να μην κατακτήσαμε ούτε το Λεν Τρόφι, ωστόσο για ακόμη μία χρονιά ήμασταν σε ευρωπαϊκό τελικό. Όταν είσαι συνεχώς σε τελικούς σημαίνει πως συγκαταλέγεσαι στους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης. Να πω επίσης ότι στην Ελλάδα και ειδικότερα στους τελικούς έχουμε πάντα την πίεση και το άγχος του φαβορί. Όταν είσαι στην κορυφή όλοι περιμένουν πολλά από σένα».

Για τον Χάρη Παυλίδη: «Οι επιτυχίες μας μαρτυρούν από μόνες τους πως είναι σπουδαίος προπονητής. Ταυτόχρονα εμάς τις νεαρότερες μας έχει διδάξει πάρα πολλά πράγματα. Φωνάζει αρκετά αλλά χρειάζεται και αυτό».

Για τα κορίτσια που θέλουν να ξεκινήσουν πόλο: «Είναι σκληρό άθλημα το πόλο και ειδικά για γυναίκες αλλά αν αρχίσεις δεν μπορείς να ξεκολλήσεις. Γυμνάζει όλο το σώμα, δεν βαριέσαι ποτέ. Καλό θα είναι οι γονείς να στρέψουν τα παιδιά τους γενικότερα στον αθλητισμό.