Aβραμίδου: «Το καλύτερο ρόστερ στην Ευρώπη»

Η Άλκηστη Αβραμίδου που έχει σαρώσει τα πάντα με το σκουφάκι του Ολυμπιακού την τελευταία δεκαετία μιλάει στο fosonline.gr για το νταμπλ, το ρόστερ της ομάδας και την Ευρωλίγκα.

Aβραμίδου: «Το καλύτερο ρόστερ στην Ευρώπη»

Η Άλκηστη Αβραμίδου μαζί με την Φιλιώ Μανωλιουδάκη και φυσικά τον «καπετάνιο» της ομάδας Χάρη Παυλίδη, αποτελούν τον συνδετικό κρίκο της ομάδας του 2009 με την φετινή. Και οι τρεις πανηγύρισαν στις 20 Μαΐου 2009 σαν...τρελοί την κατάκτηση του πιο μάγκικου – μαζί με το περσινό – πρωταθλήματος στην ιστορία των γυναικών. Τίτλος με δυο ανατροπές. Στα ημιτελικά των πλέι οφ με τον Εθνικό και στους τελικούς με τη Βουλιαγμένη που κέρδιζε 2-1 αλλά έχασε στον Πειραιά (10-6) και εν συνεχεία στο Λαιμό (10-9) για να επιστρέψει ο Θρύλος στην κορυφή ύστερα από 11 χρόνια και να ξεκινήσει τη δική του κυριαρχία αφού από εκείνη την σεζόν έχει χάσει μόλις τρία πρωταθλήματα!

Μάλιστα η Άλκηστη Αβραμίδου στον τελευταίο τελικό με τη Βουλιαγμένη είχε σημειώσει τέσσερα γκολ, εκ των οποίων το ένα ήταν εκείνο που χάρισε στο Θρύλο τη νίκη με 10-9 και τον τίτλο. Εννέα χρόνια, μετά η Αβραμίδου παραμένει στο μεγάλο λιμάνι και μετρά ήδη επτά πρωταθλήματα, ένα νταμπλ, μία Ευρωλίγκα, ένα ΛΕΝ ΤΡΟΦΙ και ένα Σούπερ ΚΑΠ Ευρώπης. Κι όμως παραμένει «πεινασμένη» για τίτλους.

«Δουλέψαμε σκληρά, πετύχαμε στην Ελλάδα»

Η Αβραμίδου δεν γνώριζε και πολλά για τα ρεκόρ και τους τίλους. Εκείνο που ξέρει άλλωστε καλύτερα είναι να βομβαρδίζει την αντίπαλη εστία. «Η αλήθεια είναι πως φέτος διοργανώθηκε για πρώτη φορά και το Κύπελλο, κάτι που στις περισσότερες χώρες ισχύει εδώ και χρόνια. Ήταν κάτι σημαντικό για εμάς και θέλαμε να το συνδυάσουμε με το πρώτο νταμπλ. Δουλέψαμε σκληρά και το πετύχαμε. Στην Ελλάδα πήραμε και το Κύπελλο και το Πρωτάθλημα. Στη σειρά των τελικών δείξαμε πόσο καλή άμυνα μπορούμε να παίξουμε, εάν θέλουμε...» μας είπε με νόημα η πολύπειρη περιφερειακή Άλκηστη Αβραμίδου και συνέχισε λέγοντας «έχω κάνει ήδη την αυτοκριτική μου για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Δεν πήγαμε όπως θέλαμε. Είχαμε υψηλές προσδοκίες μετά και την παρουσία μας στον περσινό τελικό της Ευρωλίγκας αλλά και λόγω του ρόστερ της ομάδας. Είμαστε μια υπερπλήρης ομάδα. Σε όλες τις θέσεις έχουμε 2-3 παίκτριες σπουδαίες. Δεν υπάρχει αυτό το ρόστερ στην Ευρώπη. Η αλήθεια είναι πως απογοητεύτηκα. Δεν παίξαμε καλά στην Ευρώπη. Είχαμε μια μέτρια χρονιά. Όχι κακή αλλά όχι και καλή. Αντίθετα στην Ελλάδα είχαμε εξαιρετική πορεία στο Κύπελλο, στους τελικούς του πρωταθλήματος αλλά και στην κανονική περίοδο. Δεν μπορώ ακόμη να καταλάβω το γιατί. Έχουμε τα πάντα. Εξαιρετικούς προπονητές, παίκτριες και μια διοίκηση που είναι πάντα κοντά μας και τους ευχαριστώ όλους. Τον πρόεδρο, τον κ. Δαλέζιο. Σε όλους που ήταν δίπλα μας, ένα μεγάλο ευχαριστώ. Σίγουρα η φετινή μας πορεία στην Ευρώπη, μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για την επόμενη σεζόν».