H Βασούλα που έγινε Βασιλική!

Η Βάσω Πλευρίτου, η «αποκάλυψη» του πρώτου τελικού των πλέι οφ στην Α1 πόλο των γυναικών, μίλησε στο fosonline.gr για το 1-0, το δεύτερο ματς σήμερα στο Λαιμό και τη δική της απόδοση στο ματς της Παρασκευής. 

H Βασούλα που έγινε Βασιλική!

Ο τίτλος του πρώτου τελικού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Βουλιαγμένη στον Πειραιά, θα μπορούσε να ήταν η «Βασούλα που έγινε Βασιλική». Η 20χρονη (τον ερχόμενο μήνα) πολίστρια του Ολυμπιακού, Βάσω Πλευρίτου ήταν η παίκτρια «κλειδί» στον αγώνα της Παρασκευής. Ήταν «ο κρυμμένος άσσος που έβγαλε από το μανίκι του» ο «καπετάνιος» του Θρύλου Χάρης Παυλίδης. Στη δεύτερη περίοδο, όπου ο Θρύλος έφερε τούμπα το σκορ, η Πλευρίτου σημείωσε δυο γκολ και...έφτιαξε ένα ακόμη, με την υπέροχη πάσα που πέρασε στην Ασημάκη στα δυο μέτρα και η τελευταία τελείωσε τη φάση όπως μόνο εκεί ξέρει από τη θέση του φουνταριστού.

«Δεν υπήρχε η λέξη ήττα για εμάς»

Λίγα λεπτά μετά το τέλος του πρώτου τελικού, η Βάσω Πλευρίτου μίλησε στο fosonlinegr. Η 20χρονη είπε αρχικά: «Η αλήθεια είναι πως δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση να επαναληφθεί το περσινό σκηνικό με τον χαμένο πρώτο τελικό. Βέβαια πέρσι Πέρσι είχαμε και το χαμένο ευρωπαϊκό τελικό με την Κίνεφ Κίρισι, αν και όταν παίζεις σε αυτό το επίπεδο δεν πρέπει να αναζητάς δικαιολογίες. Η αλήθεια είναι όμως πως σε σχέση με πέρσι είχαμε περισσότερο χρόνο και προετοιμαστήκαμε εξαιρετικά για αυτά τα παιχνίδια και ειδικά για το πρώτο ματς. Δεν υπήρχε για εμάς η λέξη ήττα. Ξέραμε πως θα είμαστε οι κυρίαρχοι και αυτό μας βγήκε και στο νερό». Για το μουδιασμένο ξεκίνημα και την αλλαγή προσώπου της ομάδας στα επόμενα τρία οκτάλεπτα, η 20χρονη είπε «δεν ξέρω γιατί αλλά σε αρκετά παιχνίδια δεν μπαίνουμε όπως θα έπρεπε. Σαν να ξεκινάμε λίγο χαλαρά αν και είναι κάτι που φυσικά δεν θέλουμε. Στη συνέχεια του αγώνα με τη Βουλιαγμένη προσαρμοστήκαμε στις συνθήκες, μέσα από την άμυνά μας βρήκαμε ρυθμό και στην επίθεση και ξεφύγαμε στο σκορ».

«Πιο δύσκολο στο Λαιμό»

Η Πλευρίτου περιμένει έναν ακόμη πιο δύσκολο τελικό σήμερα στο Λαιμό. Η νεαρή διεθνής πολίστρια της ομάδας του Πειραιά τόνισε «ξέρουμε πως θα είναι ακόμη πιο δύσκολο ματς. Παίζουμε εκτός έδρας και είμαστε μπροστά στο σκορ με 1-0. Πρέπει να μπούμε στον αγώνα με την απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση και να εκτελέσουμε τις εντολές που θα μας δώσει ο προπονητής μας. Να βγάλουμε το καλό μας πρόσωπο σε άμυνα και επίθεση».

«Με πιστεύουν ο κόουτς και οι συμπαίκτριές μου»

Για τη δική της απόδοση, η Πλευρίτου εμφανώς ευχαριστημένη από τη νίκη της ομάδας αλλά και τη δική της προσφορά, δήλωσε «παίρνω δύναμη και αυτοπεποίθηση από τον κόουτς και τις συμπαίκτριές μου. Από τη στιγμή που με πιστεύει ο κ. Παυλίδης και οι κοπέλες μέσα στην ομάδα, εγώ ανεβαίνω και γίνομαι καλύτερη. Χαίρομαι γιατί κερδίσαμε κι εγώ βοήθησα αρκετά. Ήμουν ένα σημαντικό κομμάτι για την ομάδα μου».

Ο «ψυχολόγος» Παυλίδης

Σε αυτό το σημείο βέβαια θα πρέπει να σταθούμε και στον κόουτς Χάρη Παυλίδη. Ο προπονητής του Ολυμπιακού είδε το μάτι της...μικρής να γυαλίζει και την άφησε μέσα στο νερό να «αλωνίζει». Δεν κοίταξε ούτε χρονόμετρα, ούτε λεπτά συμμετοχής, τίποτα. Από τη στιγμή που η Βάσω Πλευρίτου στα καλύτερά της, της έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ελευθερία και η 20χρονη τον δικαίωσε. Ούτε που σκέφτηκε να την...τραβήξει στον πάγκο και να ασχοληθεί με το περιβόητο ροτέισον, κοιτάζοντας πόσα λεπτά θα παίξει η Βάσω Πλευρίτου και πόσα οι αδερφές της Μαργαρίτα, Ελεύθερία που είναι σαφώς πιο έμπειρες.