Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 4-4 (2-4 πέναλτι): Μπρέικ με κορυφαία τη Τζόνσον

Η Βουλιαγμένη επικράτησε 8-6 στα πέναλτι (4-4 κανονική διάρκεια) του Ολυμπιακού στον Πειραιά, έκανε το μπρέικ και πήρε το προβάδισμα στις νίκες με 2-1. Τη Δευτέρα στις 19.00 ο τέταρτος τελικός στο Λαιμό.

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 4-4 (2-4 πέναλτι): Μπρέικ με κορυφαία τη Τζόνσον

Η Βουλιαγμένη με την Άσλεϊ Τζόνσον και πάλι να κάνει τη διαφορά, έφυγε από τον Πειραιά με τη νίκη 8-6 στα πέναλτι (4-4 κανονική διάρκεια) και έκανε το 2-1 στη σειρά των τελικών. Η Αμερικανίδα τερματοφύλακας απέκρουσε δυο πέναλτι στην ψυχοφθόρο διαδικασία, η Σταματοπούλου που ήταν επίσης εξαιρετική ένα και έτσι ο ΝΟΒ πήρε τη νίκη. Πάλι τραγικός ο Ολυμπιακός στην παίκτρια παραπάνω με 2/9 ενώ είχε 1/5 στην παίκτρια λιγότερο.

Ο Ολυμπιακός μπήκε αγχωμένος στο ματς και η Βουλιαγμένη το εκμεταλλεύθηκε. Οι «ερυθρόλευκες» έχασαν επιθέσεις στην κόντρα, στην παίκτρια παραπάνω και ο ΝΟΒ με την Ξενάκη και τη Χυδηριώτη βρέθηκε στο πρώτο τρίλεπτο του τελικού μπροστά με 2-0. Ο Παυλίδης ζητούσε στην παραπάνω να πάει η μπάλα στο δοκάρι στην Μπάκλινγκ και όταν τελικά αυτό έγινε, τότε η Αυστραλέζα μείωσε σε 1-2 (34 δευτερόλεπτα για το τέλος του οκταλέπτου) που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου με τον Ολυμπιακό να έχει 1/4 στην παραπάνω και το ΝΟΒ 0/2.

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο οκτάλεπτο με τον Ολυμπιακό να παίρνει αποβολές και να έχει ευκαιρίες για γκολ αλλά τις πετούσε στο καλάθι των αχρήστων. Έτσι το προβάδισμα παρέμενε 2-1 υπέρ του ΝΟΒ που είχε βέβαια μια τεράστια ευκαιρία για να πάει στο 3-1 αλλά η Σταματοπούλου απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε η Ράνεϊ 5.33 για το φινάλε του ημιχρόνου. Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν καλή και η τερματοφύλακας Σταματοπούλου αλλά το ίδιο ίσχυε και για το ΝΟΒ, με το ματς να είναι παρόμοιο με το δεύτερο τελικό που παρακολουθήσαμε στο Λαιμό την περασμένη Πέμπτη. Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός είχε 0/2 στην παραπάνω (1/6 ημίχρονο) ενώ η Βουλιαγμένη δεν κέρδισε αποβολή!

Η Αβραμίδου ήταν εκείνη που έδωσε τη λύση για τον Ολυμπιακό 6.04 για το τέλος της τρίτης περιόδου. Ο πολύπειρη άσος του Θρύλου από δύσκολη θέση και με την Ελληνιάδη να της δίνει χώρο, εκτέλεσε τη Τζόνσον για το 2-2 και το «Πέτρος Καπαγέρωφ» πήρε φωτιά, ωστόσο ο ΝΟΒ παρά την πίεση που άσκησε ο κόσμος, κράτησε χαμηλό τέμπο, με την άμυνά της και τη Τζόνσον ωστόσο στην επίθεση ήταν κάκιστη αφού δεν μπορούσε να εκμεταλλευθεί τις αποβολές που πήρε (0/2). Οι «ερυθρόλευκες» από την πλευρά τους έκαναν πάρα πολλά λάθη στην επίθεση, έχαναν εύκολο τη μπάλα και ήταν νευρικές. Σαν να βιάζονταν να πάρουν το ματς. Έτσι με το τέλος της τρίτης περιόδου είχαν 1/8 (!) στην παίκτρια παραπάνω και ο ΝΟΒ 0/4. «Φορτωμένες» με δυο ποινές (στην τρίτη είναι η οριστική αποβολή από το ματς) οι Μπάκλινγκ, Μαργαρίτα Πλευρίτου από τον Ολυμπιακό και οι Πάτρα, Διαμαντοπούλου από το ΝΟΒ.

Έτσι μπήκαμε στο τελευταίο συγκλονιστικό τελευταίο οκτάλεπτο με τις δυο ομάδες να βαδίζουν χέρι-χέρι (2-2). Η επίθεση της Ράνεϊ πήγε στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός πήρε πέναλτι (Ασημάκη από τη Ράνεϊ), με την Αβραμίδου να κερδίζει τη Τζόνσον για το 3-2 (7.16 για το τέλος του αγώνα). Η Σταματοπούλου ήταν υπέρλαμπρη στο τέρμα όπως και η άμυνα του Ολυμπιακού με την Καμμένου να μην μπορεί να βρει λύσεις για να διασπάσει τη ζώνη του Θρύλου. Έτσι όταν η Ελευθερία Πλευρίτου βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στην παίκτρια παραπάνω (2/9) έγινε και το 4-2 για τον Ολυμπιακό που επέστρεψε από το 0-2 και έδειχνε να κυριαρχεί. Ο «σκληρός» ΝΟΒ όμως επέστρεψε και εκεί όπου οι γηπεδούχες δεν είχαν δεχθεί γκολ για περίπου 25 λεπτά, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα δέχθηκαν δυο (Ράνεϊ, Ελληνιάδη) και ο τελικός ξεκίνησε από την αρχή (4-4).

Στο τελευταίο τρίλεπτο, το γυριστό της Ασημάκη σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι ενώ το σουτ της Μπάκλινγκ η Τζόνσον με τη βοήθεια και του δοκαριού έβγαλε σε κόρνερ ενώ και το επόμενο σουτ της Αυστραλέζας σταμάτησε πάλι στο δοκάρι!

Έτσι μπήκαμε στο τελευταίο δίλεπτο. Το σουτ της Ξενάκη σταμάτησε στο δοκάρι αφού είχε βρει και η Σταματοπούλου. Στο τελευταίο λεπτό, η Αβραμίδου έκλεψε από την Χαραλαμπίδη και ο Ολυμπιακός πήγε να βγάλει κόντρα αλλά όταν ο Παυλίδης είδε πως δεν βγήκε πήρε τάιμ άουτ κι ενώ απέμεναν 46 δευτερόλεπτα (τα 17’’ για τις «ερυθρόλευκες»). Το σουτ της Μπάκλινγκ πέρασε άουτ και στην τελευταία επίθεση η Βουλιαγμένη πέρασε τη μπάλα στην Ξενάκη που δεν μπόρεσε να σουτάρει, ζητώντας πέναλτι με τους Σταυρίδη, Μπουδραμή να δείχνουν πως δεν έγινε καμία παράβαση. Το 4-4 δεν άλλαξε και έτσι πήγαμε στα πέναλτι

Η ΡΩΣΙΚΗ ΡΟΥΛΕΤΑ

Ράνεϊ 0-1

Ελευθερία Πλευρίτου απέκρουσε η Τζόνσον

Χαραλαμπίδη 0-2

Αβραμίδου 1-2

Χυδηριώτη απέκρουσε η Σταματοπούλου

Τσουκαλά 2-2

Ελληνιάδη 2-3

Μπάκλινγκ απέκρουσε η Τζόνσον

Ξενάκη 2-4

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 0-0, 1-0, 2-2.

Ολυμπιακός: Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Μπάκλινγκ 1, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 3, Ασημάκη, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Γκόφερς, Βάσω Πλευρίτου, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Δουρέκα, Παπαναστασίου, Κανετίδου

Βουλιαγμένη: Τζόνσον, Χαραλαμπίδη 1, Χυδηριώτη 1, Ελληνιάδη 2, Κοκκινάκη, Ξενάκη 2, Ειρήνη Νίνου, Πάτρα, Κώτσια, Διαμαντοπούλου, Ράνεϊ 2, Μαστρόκαλου, Κοτσιώνη, Παναγιώτα Νίνου, Γιαννοπούλου.