Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός 4-3: Τζόνσον και δοκάρια...ισοφάρισαν σε 1-1

Η Βουλιαγμένη επικράτησε 4-3 του Ολυμπιακού στο Λαιμό και ισοφάρισε τη σειρά των τελικών σε 1-1. Μεγάλη εμφάνιση από την Αμερικανίδα Άσλεϊ Τζόνσον που στάθηκε και τυχερή στα τελευταία δευτερόλεπτα αφού η μπάλα σε σουτ των «ερυθρόλευκων» σταμάτησαν στα δοκάρια!

Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός 4-3: Τζόνσον και δοκάρια...ισοφάρισαν σε 1-1

Η Αμερικανίδα Άσλεϊ Τζόνσον, τα δοκάρια στο τέλος και το κάκιστο ποσοστό στην παίκτρια παραπάνω (1/9), στέρησαν από τον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να κερδίσει στο Λαιμό και να κάνει το 2-0 στη σειρά των τελικών. Η Βουλιαγμένη με την εξαιρετική πορτιέρε (έπιασε και πέναλτι της Ελευθερίας Πλευρίτου 2.38 για το τέλος του ματς με το σκορ στο 4-3), έπαιξε παθιασμένα και κατάφερε να ισοφαρίσει τη σειρά σε 1-1 με την Ελληνιάδη να κάνει επίσης πολύ καλό παιχνίδι. Το Σάββατο (11/5) στις 17.00 στον Πειραιά ο τρίτος τελικός ανάμεσα στις δυο ομάδες.

Σε σχέση με τον πρώτο τελικό στον Πειραιά, οι δυο ομάδες μπήκαν πιο αποφασισμένες στο ματς και με σωστή αμυντική τακτική. Τα περισσότερα σουτ ήταν βεβιασμένα και χωρίς τύχη ενώ χάθηκαν οι πρώτες επιθέσεις στην παίκτρια παραπάνω και από ΝΟΒ και από Ολυμπιακό που ξεκίνησαν με μια άμυνα προσωπική αλλά όσο περνούσαν τα λεπτά, οι «ερυθρόλευκες» γύρισαν στην κλασική τους ζώνη με την παίκτρια ανάμεσα για να μην πάει εύκολα η μπάλα στην Ξενάκη. Η Ελληνιάδη...έσπασε τη ζώνη στα μέσα της πρώτης περιόδου (1-0), με τον Ολυμπιακό να απαντά με πέναλτι της Ελευθερίας Πλευρίτου (2.09 για το τέλος). Μάλιστα στην επόμενη επίθεση ο Ολυμπιακός έχασε νέα επίθεση στην παραπάνω (0/2) ενώ αντίθετα η Βουλιαγμένη στο φινάλε της περιόδου με την Ράνεϊ πήρε εκ νέου το προβάδισμα με επίθεση στην παραπάνω ουσιαστικά (2-1). Έτσι στο πρώτο οκτάλεπτο ο ΝΟΒ είχε 1/2 στην παραπάνω ενώ ο Ολυμπιακός που ήταν πολύ καλός στον πρώτο τελικό σε αυτό τον τομέα, ξεκίνησε με 0/2!

Ο Ολυμπιακός και στη δεύτερη περίοδο ξεκίνησε με προσωπική, πολύ καλή άμυνα ενώ ο ΝΟΝ έπαιξε ζώνη με παίκτρια ανάμεσα για να κλείσει την Ασημάκη. Οι «ερυθρόλευκες» έβγαλαν τις πρώτες άμυνες ενώ είχαν και την πρώτη πετυχημένη παραπάνω με την Τσουκαλά (2-2). Τη λύση στη Βουλιαγμένη έδωσε η Κώτσια με σουτ από την περιφέρεια (4.37 πριν από το τέλος του ημιχρόνου) γράφοντας το 3-2, με τον Ολυμπιακό να έχει πρόβλημα στην επίθεση όπου δεν κυκλοφορούσε γρήγορα και σωστά η μπάλα αλλά είχε σε καλή μέρα την Ιωάννα Σταματοπούλου που απέκρουσε πέναλτι της Χαραλαμπίδη στο 3-2 κι ενώ απέμεναν 3.27 για το φινάλε του ημιχρόνου ενώ στη συνέχεια είπε όχι και πάλι στην διεθνή με το σκουφάκι των ΗΠΑ παίκτρια της Βουλιαγμένης σε τετ α τετ. Έτσι έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα της να μείνει μέσα στο ματς σε ένα κρίσιμο σημείο και στην επόμενη επίθεση ο Θρύλος βρήκε γκολ με την Αλεξάνδρα Ασημάκη (3-3). Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειώσουμε πως ο Ολυμπιακός σε αυτά τα λεπτά έβγαλε εξαιρετικές προσωπικές άμυνες. Ο Παυλίδης έδωσε εντολή για πίεση και δικαιώθηκε με τα κορίτσια του να κλέβουν μπάλες και να βρίσκουν ρυθμό και πάλι αλλά και από την πλευρά της η Τζόνσον είχε 2-3 καλές επεμβάσεις και κράτησε το 3-3 (ημίχρονο). Ο ΝΟΒ είχε 1/3 στην παραπάνω ενώ ο Ολυμπιακός 1/4 στην παίκτρια παραπάνω, σε ένα ισορροπημένο πρώτο μέρος όπου τον πρώτο λόγο είχαν οι άμυνες και οι κακές επιλογές στην επίθεση. Από τις ποινές μόνο η Μαργαρίτα Πλευρίτου είχε πρόβλημα αφού είχε φορτωθεί με δυο ποινές.

Μάλιστα το πρόβλημα έγινε πιο μεγάλο όταν φορτώθηκε με 2η ποινή και η Μπάκλινγκ, σε ένα διάστημα όπου ο ΝΟΒ είχε κολλήσει αλλά ο Ολυμπιακός δεν το εκμεταλλεύθηκε και έχασε δυο τετ α τετ με τις Αβραμίδου, Ελευθερία Πλευρίτου. Έτσι η Ελληνιάδη 3.47 πριν από το τέλος της περιόδου με ένα ξερό σουτ από την περιφέρεια έδωσε και πάλι το προβάδισμα στη Βουλιαγμένη με την Τζόνσον να είναι σε εξαιρετική μέρα. Αυτό «χάλασε» το μυαλό των κοριτσιών του Χάρη Παυλίδη, που δεν κυκλοφορούσαν σωστά τη μπάλα ακόμη και στις επιθέσεις με παίκτρια παραπάνω όπου το ποσοστό ήταν κάκιστο. Είναι χαρακτηριστικό πως στο τέλος της περιόδου ο Ολυμπιακός είχε 1/7 ενώ ο ΝΟΒ 1/4. Για τη Βουλιαγμένη με δυο ποινές ήταν στο όριο της οριστικής αποβολής από το ματς η Ελληνιάδη που έκανε ένα ακόμη εξαιρετικό παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση.

Στην τελευταία περίοδο με το σκορ στο 4-3 έσπασαν καρδιές. Η Τζόνσον έβγαζε τα πάντα και κρατούσε μπροστά το ΝΟΒ ενώ και η Σταματοπούλου τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος έκανε σπουδαία επέμβαση σε τετ α τετ με την Διαμαντοπούλου κρατώντας το 4-3 σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο. Οι άμυνες ήταν εξαιρετικές και τα πάντα κρέμονταν σε μια κλωστή με την Μυριοκεφαλιτάκη να κερδίζει το πέναλτι από την Πάτρα, 2.38 για το τέλος. Η Ελευθερία Πλευρίτου αυτή τη φορά νικήθηκε από την Τζόνσον που στάθηκε τυχερή στην επόμενη επίθεση με παίκτρια παραπάνω αφού δυο φορές (Μπάκλινγκ, Μυριοκεφαλιτάκη) είδαν τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι του ΝΟΒ που είχε μυαλό μόνο για την άμυνα. Η Αμερικανίδα 23’’ πριν από το τέλος βγήκε σχεδόν ολόκληρη από το νερό για κλέψει μπάλα και τα κατάφερε ενώ στην επόμενη επίθεση του ΝΟΒ η μπάλα στο σουτ της Χαραλαμπίδη πέρασε άουτ. Στα 4 δευτερόλεπτα που απέμειναν ο Ολυμπιακός δεν πρόλαβε να σουτάρει και έτσι η σειρά πήγε στο 1-1 με τις «ερυθρόλευκες» να έχουν 1/9 στην παραπάνω και το ΝΟΒ 1/5.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-2, 1-0, 0-0.

Βουλιαγμένη: Ελληνιάδη 2, Ράνεϊ 1, Κώτσια 1.

Ολυμπιακός: Ελευθερία Πλευρίτου 1, Τσουκαλά 1, Ασημάκη 1.