Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 10-5: Νταμπλ σκορ ο Θρύλος

Η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού επιβλήθηκε της Βουλιαγμένης με 10-5 στο φινάλε της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. 

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 10-5: Νταμπλ σκορ ο Θρύλος

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 10-5 της Βουλιαγμένης στο φινάλε της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, με τις δυο ομάδες να έχουν το μυαλό τους στον «εμφύλιο» της ερχόμενης Παρασκευής στο Σαμπαντέλ στον ημιτελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας.

Το ντέρμπι ήταν αδιάφορο με τον Ολυμπιακό να έχει εξασφαλίσει την πρωτιά και το απόλυτα πλεονέκτημα έδρας και έτσι Παυλίδης, Καμμένου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κάποια στοιχεία ενόψει του ημιτελικού της Παρασκευής στην Ισπανία. Ο Παυλίδης δεν είχε στη διάθεσή του τις Ασημάκη, Γκόφερς αλλά και την Χρυσή Διαμαντοπούλου (τραυματίας) ενώ η Καμμένου άφησε εκτός τις Ξενάκη, Χαραλαμπίδη, Πάτρα ενώ στο δεύτερο ημίχρονο άφησε στον πάγκο και την τερματοφύλακα Τζόνσον. Και Παυλίδης στην τελευταία περίοδο χρησιμοποίησε στο τέρμα τη Δουρέκα αντί της Σταματοπούλου.

Η Ελευθερία Πλευρίτου με πέναλτι άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό (1-0) που ξεκίνησε πολύ καλά στην άμυνα (είτε πρες, είτε ζώνη με παίκτρια στο δοκάρι, είτε στη λιγότερη) ωστόσο στην επίθεση αν και είχε προϋποθέσεις με δυο διαδοχικές κόντρες (Μπάκλινγκ, Ελευθερία Πλευρίτου) και μία παίκτρια παραπάνω δεν μπόρεσε να κάνει άμεσα το 2-0. Η Βουλιαγμένη που είδε την Κώτσια να φορτώνεται γρήγορα με δυο ποινές, δεν είχε καθαρό μυαλό στην επίθεση (0/2 στην παραπάνω) κι έκανε εύκολα το λάθος. Από τη στιγμή όμως που ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες αλλά δεν σκόραρε, ο ΝΟΒ κατάφερε στην παίκτρια παραπάνω (1/3) να ισοφαρίσει στο τέλος της α’ περιόδου (1-1).

Στο δεύτερο οκτάλεπτο το ματς έγινε πιο σκληρό και ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει εκ νέου πάρει το προβάδισμα με γκολ στην παραπάνω (1/2) με την Βάσω Πλευρίτου (2-1). Ο Ολυμπιακός και σε αυτή την περίοδο έπαιξε εξαιρετική άμυνα και μπορεί η Έγκενς στην παίκτρια παραπάνω να σημάδεψε το δοκάρι ωστόσο στην επόμενη επίθεση, η Καναδή με υπέροχο ψηλοκρεμαστό άφησε άγαλμα την Τζόνσον για το 3-1 δυο λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Η Έγκενς και πάλι στην παραπάνω είχε την ευκαιρία για το 4-1 αλλά σούταρε άουτ (1/4 ο Ολυμπιακός στην παραπάνω). Η Βουλιαγμένη έκλεισε το ημίχρονο με το ίδιο ποσοστό στην παραπάνω (1/4).

Η Καμμένου στο τρίτο οκτάλεπτο έριξε στο ματς αντί της Τζόνσον τη νεαρή Κοτσιώνη με την Μπάκλινγκ να γράφει το 4-1 στο ξεκίνημα της περιόδου. Η Βάσω Πλευρίτου με πέναλτι πέτυχε και το 5-1 για τον Ολυμπιακό που ήταν ανώτερος, είχε διάθεση και όρεξη σε αντίθεση με τη Βουλιαγμένη που δεν μπορούσε να βρει εύκολα το γκολ. 3.30 λεπτά πριν από το τέλος αποβλήθηκε με αντικατάσταση και η Ελληνιάδη αλλά η Κοτσιώνη απέκρουσε το σουτ της Μυριοκεφαλιτάκη με τον Ολυμπιακό να είναι κακός στην παραπάνω (1/5). Η Κοκκινάκη σκόραρε ύστερα από ώρα για τη Βουλιαγμένη στην παίκτρια παραπάνω (2/6) μειώνοντας σε 5-2 δυο λεπτά πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου ενώ η Βάσω Διαμαντοπούλου έγραψε το 5-3. Η έμπειρη αμυντικός της Βουλιαγμένης με το φινάλε του 3ου οκταλέπτου αντιμετώπισε ένα θέμα με τον αυχένα της και αγωνίστηκε καθόλου στην τελευταία περίοδο.

Με γκολ από τον Ολυμπιακό ξεκίνησε και το τελευταίο οκτάλεπτο. Η Έγκενς από την περιφέρεια πέτυχε το 6-3 για να μειώσει σε 6-4 στην παίκτρια παραπάνω η Βουλιαγμένη. Οι «ερυθρόλευκες» απάντησαν με την Μαργαρίτα Πλευρίτου στην παίκτρια παραπάνω (7-4). Η αδερφή της, Βάσω με το τρίτο της προσωπικό τέρμα ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά στα 4 γκολ αλλά η Γιαννοπούλου σκόραρε για το 8-5. Η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη με γυριστό από τα δυο μέτρα διαμόρφωσε το 9-5 που δεν ήταν το τελικό αφού η ίδια με υπέροχο πλασέ έγραψε το 10-5.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-0, 2-2, 5-2.

Ολυμπιακός: Βάσω Πλευρίτου 3, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Έγκενς 2, Μπάκλινγκ 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 2.

Βουλιαγμένη: Ελληνιάδη 1, Κοκκινάκη 1, Διαμαντοπούλου 2, Γιαννοπούλου 1.