Ασημάκη: Ένα όνομα, μια ιστορία και... 700 γκολ!

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη, την Τετάρτη (3/4) το βράδυ στο πειραϊκό ντέρμπι που μετέτρεψε σε περίπατο ο πρωταθλητής Ολυμπιακός (21-4), έγραψε ιστορία φτάνοντας τα 700 γκολ στην καριέρα της στην Α1 γυναικών!

Ασημάκη: Ένα όνομα, μια ιστορία και... 700 γκολ!

Η μεγάλη Αλεξάνδρα της ελληνικής υδατοσφαίρισης, όπως είχαμε γράψει για την Ασημάκη στις 29 Ιουλίου 2018, ξαναχτύπησε. Μια εκ των κορυφαίων πολιστριών του κόσμου που...έμαθε τα μυστικά στο Λαιμό και εδώ και μια πενταετία κάνει «θαύματα» φορώντας το αγαπημένο της 7 στον Ολυμπιακό, παραμένει με τα κατορθώματά της στην πρώτη γραμμή.

Το fosonline.gr σας παρουσιάζει με αναλυτικά στοιχεία τις επιδόσεις της Αλεξάνδρας Ασημάκη που ξεκίνησε ως πρόσθια στη Βουλιαγμένη (κολύμπι ξεκίνησε για έναν χρόνο στο ΝΟ Καλαμακίου βέβαια) αλλά έμελλε να αλλάξει τον τρόπο που παίζεται η θέση της φουνταριστής στη γυναικεία υδατοσφαίριση.

Δε σταματά, δε σταματά να βάζει γκολ!

Η Ασημάκη, μια μηχανή των γκολ, σκόραρε τέσσερις φορές την Τετάρτη το βράδυ με αντίπαλο τον Εθνικό και έφτασε ακριβώς τα 700 τέρματα στην Α1 γυναικών. Η Ασημάκη πριν ξεκινήσει η φετινή σεζόν είχε 672 γκολ, πλέον μετρά ακριβώς 700 (από το 2005 όταν και έπαιξε για πρώτη φορά με το σκουφάκι της Βουλιαγμένης στη μεγάλη κατηγορία) και η καταμέτρηση συνεχίζεται. Η Ασημάκη αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται στην κορυφή αλλά σύντομα – ίσως και το Σάββατο στο ματς με τη Γλυφάδα εάν φυσικά αγωνιστεί – θα ξεπεράσει τη σπουδαία Δήμητρα Ασιλιάν. Η επί σειρά ετών πολίστρια του Ολυμπιακού και της Εθνικής μας ομάδας (μέλος της «γαλανόλευκης» που κατέκτησε το ασημένιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004) έχει 703 γκολ από το 1992 μέχρι και το 2007 όταν και αποχώρησε από την ενεργό δράση. Η Ασημάκη πολύ σύντομα θα την ξεπεράσει και η λογική λέει πως μπορεί να τη δούμε να ξεπερνά και τα 800! Άλλωστε η ίδια καλά να είναι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην συνεχίσει 2-3 χρονάκια ακόμη.

Το 700ο γκολ και η κίνηση μιας σπουδαίας παίκτριας

Το τέταρτο γκολ με το οποίο η Αλεξάνδρα έφτασε τα 700 στην Α1 γυναικών ήρθε 5.24 πριν από το τέλος της γ’ περιόδου (2-12) στον αγώνα με τον Εθνικό. Η κίνηση της βραδιάς όμως από την Ασημάκη ήταν στο φινάλε του ημιχρόνου του αγώνα. Η ομάδα του Ολυμπιακού κέρδισε πέναλτι. Η Αβραμίδου δεν ήταν στο νερό και η Ασημάκη αντί να εκτελέσει και να σκοράρει, έδωσε τη μπάλα στη νεαρή της ομάδας Ελευθερία Φουντωτού. Η «μικρή» εκτέλεσε και έγραψε το όνομά της στη λίστα των σκόρερ στον αγώνα.

Εκτοξεύτηκαν οι αριθμοί της στον Ολυμπιακό

Το 2014 η σεζόν ολοκληρώθηκε με την Ασημάκη να φορά για τελευταία φορά το σκουφάκι της Βουλιαγμένης. Μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, η Ασημάκη δεν ήταν καν στην πρώτη δεκάδα των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών στην Α1 γυναικών. Εκείνο το καλοκαίρι...μετακόμισε στον Ολυμπιακό και μέσα σε μια πενταετία έχει πετύχει όσα γκολ είχε με τη Βουλιαγμένη σε μια δεκαετία περίπου. Συγκεκριμένα η Ασημάκη είχε πετύχει 356 γκολ από το 2005 μέχρι το 2014 (έπαιξε βέβαια και έναν χρόνο στην Ισπανία). Άρα σε οκτώ σεζόν πέτυχε 356 τέρματα. Την τελευταία πενταετία και χωρίς να έχει τελειώσει το φετινό πρωτάθλημα με το σκουφάκι του Ολυμπιακού και υπό τις οδηγίες του Χάρη Παυλίδη έχει ήδη 344 γκολ!

Με το σκουφάκι του ΝΟΒ και σε μικρότερα σαφώς ηλικία είχε έναν μέσο όρο τερμάτων 44.5 ενώ στον Θρύλο έχει έναν μέσο όρο 69 τερμάτων αν και επαναλαμβάνουμε πως η φετινή σεζόν έχει για την Ασημάκη έχει το λιγότερο επτά παιχνίδια. Επομένως δεν θα μείνει σε αυτά τα 344 με το σκουφάκι του πρωταθλητή Ολυμπιακού.

Πέντε φορές στην κορυφή από το 2011

Το 2011 η Ασημάκη είχε αναδειχθεί η καλύτερη παίκτρια στον κόσμο και στην Ευρώπη. Εκείνη τη σεζόν είχε αναδειχθεί για παρθενική φορά στην καριέρα της και πρώτη σκόρερ στην Α1 γυναικών με 50 γκολ. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια (2015, 2016, 2017, 2018) δεν χάνει τον τίτλο της πρώτης σκόρερ ωστόσο φέτος έχει μείνει λίγο πίσω αλλά ποτέ δεν πρέπει να βάζεις...στοίχημα για το που θα σταματήσει η Ασημάκη. Πάντως η έμπειρη φουνταριστή και της Εθνικής μας ομάδας, αυτή τη στιγμή απειλείται μόνο από την επίσης παίκτρια του Ολυμπιακού Άλκηστη Αβραμίδου που έχει αναδειχθεί τέσσερις φορές στην καριέρα της πρώτη σκόρερ στην Α1 γυναικών.

Στην Εθνική... κυνηγάει τη Ρουμπέση

Το περασμένο καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης, όπου η Εθνική του Γιώργου Μορφέση κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, η Ασημάκη...έσπασε το φράγμα των 500 τερμάτων με την «γαλανόλευκη». Μετά και το Ευρωπαϊκό Κύπελλο στο Τορίνο που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα, εάν δεν έχουμε χάσει το μέτρημα, η Ασημάκη μετρά 517 γκολ με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Επόμενος στόχος της, η Αντιγόνη Ρουμπέση (μια παίκτρια διαμάντι για την ελληνική υδατοσφαίριση) που αποσύρθηκε έχοντας σκοράρει 561 φορές με την Εθνική μας (550 είχε στην Α1 με το σκουφάκι της Βουλιαγμένης). Μέχρι και του χρόνου στο Τόκιο, όπου όλοι ελπίζουμε η Εθνική να είναι παρούσα, θα μπορέσει λογικά να την πλησιάσει και γιατί όχι να την ξεπεράσει.

Ακολουθεί η Αβραμίδου με 632

Η Άλκηστη Αβραμίδου επίσης του Ολυμπιακού με τα τέσσερα γκολ που πέτυχε την Τετάρτη έφτασε τα 632 στην καριέρα της στην Α1 γυναικών. Η κολλητή της Ασημάκη, ακολουθεί και η λογική λέει πως θα καταφέρει κι εκείνη με τη σειρά της να πλησιάσει τα 700 και γιατί όχι και να τα ξεπεράσει. Η περιφερειακή του Θρύλου πάντως με τα φετινά της γκολ, ξεπέρασε την αειθαλή Σοφία Μανέτα. Η πολίστρια της ΝΕ Πατρών έπαιξε για πρώτη φορά το 1996 στη μεγάλη κατηγορία και συνεχίζει να πυροβολεί. Είναι στην τέταρτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών με 626 γκολ.