«Τσουνάμι» ο Ολυμπιακός, 21-4 τον Εθνικό!

Εξαιρετικός ο Ολυμπιακός... σκόρπισε 21-4 τον Εθνικό για την 4η αγωνιστική της γ’ φάσης του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών στο κλειστό κολυμβητήριο του Πειραιά «Πέτρος Καπαγέρωφ».

«Τσουνάμι» ο Ολυμπιακός, 21-4 τον Εθνικό!

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός αν και έπαιξε χωρίς τις Μανωλιουδάκη, Σταματοπούλου, ΔιαμαντοπούλουΔουρέκα αγωνίστηκε κάτω από τα δοκάρια ενώ στην τελευταία περίοδο πέρασε στο ματς και η νεαρή πορτιέρε Πουλοπούλου), Γκόφερς (δηλώθηκαν οι Έγκενς, Μπάκλινγκ) ήταν σοβαρός, πειθαρχημένος και έφτασε άνετα στη νίκη απέναντι σε έναν Εθνικό που δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ερυθρόλευκο ρυθμό.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και με Έγκενς, Αβραμίδου, Μπάκλινγκ προηγήθηκε 3-0 με τη δεύτερη να έχει κι ένα χαμένο πέναλτι που κέρδισε η Ασημάκη (το έπιασε η Σωτηρέλη). Οι «ερυθρόλευκες» ήταν εξαιρετικές αμυντικά και ζήτημα είναι ο Εθνικός στην πρώτη περίοδο να απείλησε. Η Αβραμίδου 1.57 πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου στην παίκτρια παραπάνω έγραψε το 4-0 για να μειώσει η Μπάξτερ (4-1, 1.30 για το τέλος της πρώτης περιόδου) και να... απαντήσει αμέσως η Αβραμίδου (5-1).

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου η Μυριοκεφαλιτάκη πέτυχε το 6-1, για να μειώσει η Λογοθέτη στην παίκτρια παραπάνω όπου ο Εθνικός κυκλοφόρησε ωραία τη μπάλα (6-2). Η Ασημάκη 4.33 πριν από το τέλος του ημιχρόνου με όμορφο τέρμα από τη θέση της φουνταριστής σημείωσε το 7-2. Η Φουντωτού με πέναλτι (το κέρδισε η Ελευθεριάδου στην κόντρα μετά την έξυπνη πάσα της Μπάκλινγκ) ανέβασε τη διαφορά στα έξι γκολ (8-2, σκορ ημιχρόνου).

Στο τρίτο οκτάλεπτο πριν καλά-καλά συμπληρώσουμε δυο λεπτά, ο Ολυμπιακός είχε σκοράρει τρεις φορές (Ασημάκη 2, Έγκενς) για το 11-2. Η Ασημάκη ήταν εκείνη που με το τέταρτο προσωπικό της τέρμα έκανε και το 12-2 (5.24 πριν από το τέλος της περιόδου) ενώ η Αβραμίδου που επίσης έφτασε τα 4 γκολ πέτυχε και το 13-2.

Η Βάσω Πλευρίτου με πέναλτι (το κέρδισε η Μυριοκεφαλιτάκη) έγραψε το 14-2 για τον Ολυμπιακό που έκανε ότι ήθελε τον Εθνικό. Η Μαργαρίτα Πλευρίτου στην παίκτρια παραπάνω άνοιξε λογαριασμό για το 15-2 και στη συνέχεια πάλι στην παραπάνω η Μυριοκεφαλιτάκη σκόραρε για το 16-2, σε ένα οκτάλεπτο όπου ο Ολυμπιακός σημείωσε οκτώ τέρματα. Όσα είχε δηλαδή σε όλο το πρώτο ημίχρονο.

Στην τελευταία περίοδο οι Κανετίδου 2, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Παπαναστασίου σκόραραν για τον Ολυμπιακό ενώ ο Εθνικός που είχε μείνει χωρίς γκολ για δυο οκτάλεπτα βρήκε γκολ με τις Καναδές ΜακΚι, Μπάξτερ.

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 3-1, 8-0, 5-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Έγκενς 2, Αβραμίδου 4, Μπάκλινγκ 1, Μυριοκεφαλιτάκη 4, Ασημάκη 4, Φουντωτού 1, Βάσω Πλευρίτου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Κανετίδου 2, Παπαναστασίου 1.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Μπάξτερ 2, Λογοθέτη 1, ΜακΚι 1.