Ο Ολυμπιακός «σκότωσε» τη Βουλιαγμένη στο Λαιμό σε νεκρό χρόνο (6-7)

Η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού επικράτησε της Βουλιαγμένης χάρη σε γκολ της Ελευθερίας Πλευρίτου σε νεκρό χρόνο. 

Ο Ολυμπιακός «σκότωσε» τη Βουλιαγμένη στο Λαιμό σε νεκρό χρόνο (6-7)

Ο Ολυμπιακός με γκολ της Ελευθερίας Πλευρίτου στην παίκτρια παραπάνω σε νεκρό χρόνο, επικράτησε μέσα στο Λαιμό της Βουλιαγμένης (7-6) και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρωτιά στην γ’ φάση του πρωταθλήματος και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Η Βουλιαγμένη άνοιξε το σκορ πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του ντέρμπι. Η Ξενάκη στην πρώτη επίθεση του ΝΟΒ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα της Ιωάννας Σταματοπούλου που υπερασπίστηκε και πάλι την εστία του Ολυμπιακού (η Χρυσή Διαμαντοπούλου είναι εκτός λόγω τραυματισμού). Στη συνέχεια…μίλησαν οι άμυνες και οι δυο τερματοφύλακες (Τζόνσον, Σταματοπούλου) με τις «ερυθρόλευκες» να μην έχουν καθαρό μυαλό στην παίκτρια παραπάνω (0/3) αλλά να μένουν στο ματς με την καλή τους άμυνα (0/2 στο λιγότερο).

Η Ξενάκη όπως και στην πρώτη περίοδο, έτσι και στη δεύτερη, πέτυχε το 2-0 στην πρώτη επίθεση του ΝΟΒ (2-0). Ο Ολυμπιακός όμως απάντησε άμεσα με την Ασημάκη (2-1), έβγαλε την άμυνα στη λιγότερο και ισοφάρισε (2-2) με την Ασημάκη στην παίκτρια παραπάνω (πρώτη επιτυχημένη στο ματς σε τέσσερις προσπάθειες για τον Θρύλο). Η Βουλιαγμένη όμως…απάντησε με ένα δικό τους 2-0 και ξέφυγε εκ νέου με δυο τέρματα (4-2). Η Χυδηριώτη από την περιφέρεια με ωραίο σουτ έκανε το 3-2 (5.06 για το τέλος του ημιχρόνου) και εν συνεχεία η Κώτσια πέτυχε το 4-2. Οι «ερυθρόλευκες» που βρήκαν δυο γρήγορα γκολ στην περίοδο με την Ασημάκη, στη συνέχεια είχαν λανθασμένες επιλογές στην επίθεση ενώ στο τελευταίο λεπτό αν και έπαιξαν με παίκτρια παραπάνω δεν βρήκαν στόχο. Το πλήγμα βέβαια για τον Χάρη Παυλίδη ήταν πως είχε χρεωθεί ήδη με 2 ποινές η Αυστραλή αμυντικός Χάνα Μπάκλινγκ.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός αφού έβγαλε δυο άμυνες, κατάφερε σε μια επίθεση και να σκοράρει (4-3 με την Τσουκαλά στην παραπάνω) και να πάρει και την αποβολή της Ράνεϊ (που ήταν η δεύτερη). Η ίδια (Τσουκαλά) πριν καλά-καλά το καταλάβουν στο ΝΟΒ, πέτυχε και το 4-4 για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό που επέστρεψε και πάλι, όπως είχε κάνει και στο 2-0 (είχε ισοφαρίσει με δυο γκολ της Ασημάκη). Η Σταματοπούλου σε αυτό το οκτάλεπτο ήταν φανταστική και κράτησε το μηδέν ενώ ο Ολυμπιακός θα μπορούσε και να προηγηθεί αλλά στην παίκτρια παραπάνω δεν ήταν καλή (2/7 ενώ ο ΝΟΒ είχε 0/5).

Στην τελευταία περίοδο έσπασαν καρδιές. Οι άμυνες ήταν σκληρές και η Βουλιαγμένη με την Ράνεϊ (6.35 πριν από το τέλος του αγώνα) πέτυχε το 5-4 με τον κόουτς Παυλίδη να αντικρίζει την κίτρινη κάρτα. Η Τσουκαλά στο…καπάκι με το τρίτο προσωπικό της τέρμα, έφερε και πάλι το ντέρμπι στα ίσα (5-5) με γκολ από την περιφέρεια. Ο ΝΟΒ κέρδισε πέναλτι 4.35 πριν από το τέλος του αγώνα αλλά η εξαιρετική Σταματοπούλου είπε όχι στον Ράνεϊ και κράτησε την ισοπαλία (5-5). Μάλιστα στη συνέχεια, ο Θρύλος σε επίθεση με παίκτρια παραπάνω πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα στο ματς (5-6) με την Τσουκαλά (3.56 για το τέλος). Η Βουλιαγμένη ισοφάρισε (6-6) αμέσως με την Χαραλαμπίδη (3.29 για το φινάλε), έκλεψε και μπάλα αλλά ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετική άμυνα (λήξη χρόνου της επίθεσης του ΝΟΒ). Οι «ερυθρόλευκες» πήραν και την αποβολή της Χυδηριώτη αλλά δεν σκόραραν (είπε όχι η Τζόνσον κι έφτασαν το 3/9 στην παραπάνω) ενώ στη συνέχεια αν και έβγαλαν την άμυνα, είδαν το σουτ της Ελευθεριάδου να χτυπά στο δοκάρι και να περνά άουτ. Η Αλεξία Καμμένου με 1.03 να απομένει για το φινάλε κάλεσε τάιμ άουτ αλλά η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν απροσπέλαστη και ο Παυλίδης 35 δεύτερα πριν από το τέλος, πήρε με τη σειρά του τάιμ άουτ. Οι «ερυθρόλευκες» κέρδισαν την αποβολή και η Ελευθερία Πλευρίτου σε νεκρό χρόνο έγραψε το 6-7 μέσα στο Λαιμό για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 3-2, 0-2, 2-3.

Βουλιαγμένη: Ξενάκη 2, Χυδηριώτη 1, Κώτσια 1, Ράνεϊ 1, Χαραλαμπίδη 1.

Ολυμπιακός: Τσουκαλά 4, Ασημάκη 2, Ελευθερία Πλευρίτου 1.