Χρίστος Χρυσάνθης: «Έτσι έζησα τα επεισόδια στο Παπαστράτειο - Είχαν κατοπτεύσει τον χώρο»

Ο Χρίστος Χρυσάνθης, μία μοναδική περίπτωση φιλάθλου, διαχειριστής της διαδυκτιακής ομάδας Red Action με 8.300 μέλη μιλάει στο «ΦΩΣ» για τη μεγάλη του αγάπη και την άνανδρη επίθεση στον αγώνα πόλο γυναικών Ολυμπιακού - Γλυφάδας!

Χρίστος Χρυσάνθης: «Έτσι έζησα τα επεισόδια στο Παπαστράτειο - Είχαν κατοπτεύσει τον χώρο»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Ο Χρίστος Χρυσάνθης είναι μία μοναδική περίπτωση οπαδού, διαβάστε και θα καταλάβετε.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 5/3/2019

Σας βλέπω στο ίντερνετ, πείτε μου για τη Red Action.

Είναι μια διαδυκτιακή ομάδα με 8.300 μέλη της οποίας είμαι διαχειριστής και συνιδρυτής. Ασχολούμαστε με όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού. Είναι δημόσια ομάδα. Είναι μια δουλειά 4 χρόνων που ξεκίνησε για πλάκα από μια παρέα και πήρε αναπάντεχα μεγάλη έκταση. Σε κόσμιο επίπεδο.

Η ηλικία σας;

Είμαι 68 χρονών. Είμαι συνταξιούχος φοροτεχνικός.

Και πάτε παντού για τον Ολυμπιακό.

Σε κάθε τμήμα, πάρα πολλά ταξίδια στο εξωτερικό. Έχω ταξιδέψει με τις γυναίκες του Ολυμπιακού στο πόλο από το Κίρισι στη Ρωσία μέχρι το Ματαρό στη Βαρκελώνη. Και στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο και στο βόλεϊ, παντού.

Πείτε μου για τα επεισόδια στο Παπαστράτειο.

Βρισκόμουν στην αντίθετη πλευρά από εκεί που έγινε η εισβολή των χούλιγκανς. Σε ένα χώρο που οδηγεί σε μία κλειδωμένη έξοδο, αδιέξοδο. Συμπτωματικά δεν φορούσα διακριτικά του Ολυμπιακού διότι θα έβγαινα έξω το βράδυ. Από τύχη. Λίγο πριν την εισβολή παρακολουθούσα τον Γιάννη Αλαμπασύνη που έφευγε με τον πατέρα του. Τον παρακολουθούσα με αγωνία να δω ότι θα φύγει ομαλά λόγω των κινητικών προβλημάτων. Ένα παιδί που και αυτός δεν χάνει ματς του Ολυμπιακού σε όλα τα τμήματα. Ξαφνικά τη στιγμή που κατεβαίνει τη σκάλα μπουκάρουν οι πρώτοι χούλιγκανς με φουλφέις και με καδρόνια. Έπεσαν πάνω του και χτύπησαν αυτόν και τον πατέρα του. Βρέθηκαν εγκλωβισμένοι. Χτυπούσαν αδιάκριτα όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Και ειδικά όσους φορούσαν διακριτικά του Ολυμπιακού.

Συνθήματα είπαν;

Ναι. West και ήρθαμε από το Περιστέρι.

Παναθηναϊκοί λοιπόν.

100%. Σήκωσαν και βιντεάκια πανηγυρικά στο ίντερνετ.

Χούλιγκανς του Ολυμπιακού υπήρχαν;

Ούτε ένας! Στην κυριολεξία ούτε ένας. Εκ του ασφαλούς χτύπησαν, ήταν ωμή επίδειξη βίας.

Στα τόσα χρόνια έχετε ξαναδεί κάτι παρόμοιο από αντιπάλους;

Ποτέ. Είναι πρωτοφανές. Αισθανόσουν πραγματικά εγκλωβισμένος. Ο φωτογράφος που χτύπησαν και έριξαν το λαπτοπ στο νερό της πισίνας, θα μπορούσε να τραυματιστεί πολύ άσχημα. Προσπάθησε να διαφύγει σκαρφαλώνοντας τα κάγκελα να πηδήξει στον αγωνιστικό χώρο δίπλα στην πισίνα. Τον πρόλαβαν με τα στιλάρια την ώρα που προσπαθούσε να πηδήξει το κάγκελο. Έφαγε μία πολύ δυνατή στο χέρι.

Δεν θα έπρεπε να μαζευτούν τα τμήματα του Ολυμπιακού σε στέγαση γύρω από το Καραϊσκάκη;

Προφανώς. Για να περιφρουρείται ο σύλλογος, να μην είναι διασκορπισμένος και ανυπεράσπιστος. Πώς θα πηγαίνουν τώρα οι φίλαθλοι σε αυτά τα τμήματα; Εγώ θα συνεχίσω να πηγαίνω αλλά πολλοί άλλοι θα νιώθουν ανασφάλεια. Το φοβόμουν αυτό ότι θα μπορούσε να συμβεί. Διότι διάλεξαν όχι μάχιμο κόσμο. Πιστεύω ότι είχαν κατοπτεύσει το χώρο πριν...

Πείτε μου για αυτό, έχει ενδιαφέρον.

Ακριβώς πριν τον αγώνα του Ολυμπιακού έπαιζε στο Παπαστράτειο ο Εθνικός με τη Βουλιαγμένη. Αν δεν υπήρχε αυτό το ματς, θα μπορούσαμε εμείς που γνωρίζουμε τους πάντες που έρχονται στον Ολυμπιακό, να διακρίνουμε άγνωστες ύποπτες φάτσες. Είχαν σίγουρα κατοπτεύσει το χώρο από το προηγούμενο ματς. Είχαν δει ποιοι Ολυμπιακοί έρχονται και ότι δεν είναι μάχιμοι. Και όποιος ήθελε έμπαινε στο ματς του Εθνικού με τη Βουλιαγμένη, ούτε καν εισιτήριο δεν έκοβαν.

Εκτιμάτε ότι θα υπάρξουν αντίποινα; Την κρίση σας θέλω.

Το θεωρώ αδύνατον να υπάρξουν ίδιας μορφής αντίποινα από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Το θεωρώ αδιανόητο διότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν χτυπάνε γυναικόπαιδα και ΑΜΕΑ.

Είδαμε φωτογραφίες από σπασμένα αυτοκίνητα.

Ναι, και μάλιστα με το σήμα ΑΜΕΑ πάνω. Δεν γίνεται να μην είδαν τα σήματα ΑΜΕΑ. Το ένα ήταν ενός ανθρώπου του Λάζαρου που είναι και αυτός ΑΜΕΑ. Θέλω να πω κι αυτό πάντως: Είδα στελέχη του Ολυμπιακού, της ομάδας του Ολυμπιακού να περιθάλπουν τους τραυματίες, να τους φροντίζουν. Δεν θέλω να πω άλλα για να μην ρίξω λάδι στη φωτιά.