Με το δεξί ο Oλυμπιακός, 12-5 τη Ματαρό

Η ομάδα-γυναικών του Ολυμπιακού νίκησε με 12-5 την ισπανική Ματαρό. Πρώτη σκόρερ η Μπάκλινγκ με 3 γκολ.

Με το δεξί ο Oλυμπιακός, 12-5 τη Ματαρό

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις του στον γ’ προκριματικό Όμιλο της Ευρωλίγκας γυναικών που διεξάγεται στην Πάντοβα. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη κέρδισε άνετα 12-5 την ισπανική Ματαρό.

Το πρώτο και πιο αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή του στην οκτάδα της Ευρωλίγκας γυναικών έκανε απόψε ο Ολυμπιακός. Οι νταμπλούχοι στην πρεμιέρα του γ’ ομίλου, κέρδισαν 12-5 την Ισπανική Ματαρό και αύριο (26/1) αντιμετωπίζουν στις 18.00 τη Μανσίσκ, όπου με νίκη θα σφραγίσουν την πρόκριση και θα πάνε την Κυριακή για τον «τελικό» με την Πάντοβα (κέρδισε απόψε 15-5 τη Μανσίσκ) που θα δώσει λογικά και την πρωτιά στον όμιλο.

Οι «ερυθρόλευκες» ξέφυγαν στην πρώτη περίοδο με όπλο την άμυνά τους. Κράτησαν στο μηδέν τις Ισπανίδες και με γκολ των Μαργαρίτας Πλευρίτου, Τσουκαλά και Μπάκλινγκ προηγήθηκαν 3-0, σε μια περίοδο όπου φορτώθηκε γρήγορα με 2 ποινές η Νικόλ Ελευθεριάδου. Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η Γκόμες δυο φορές βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα αλλά ο Ολυμπιακός έλεγχε την αναμέτρηση (1-4 Μπάκλινγκ, 2-5 Γκόφερς, 2-6 Ασημάκη).

Στο τρίτο οκτάλεπτο, η Ζούνιγκα μείωσε σε 3-6 αλλά ακολούθησαν δυο γκολ από τις Αυστραλές Γκόφερς, Μπάκλινγκ που έδωσαν αέρα πέντε τερμάτων στον Ολυμπιακό (3-8). Η Ασημάκη στο τελευταίο οκτάλεπτο έγραψε το 9-3 με το δεύτερο προσωπικό της τέρμα αλλά απάντησε αμέσως η Ζούνιγκα με τέρμα στην παίκτρια παραπάνω. Οι Τσουκαλά, Ελευθεριάδου ανέβασαν τη διαφορά στα επτά γκολ για πρώτη φορά (11-4), με την Γκόμες να μειώνει 11-5. Η Βάσω Πλευρίτου διαμόρφωσε το τελικό 12-5 για τον Θρύλο που ξεκίνησε με το δεξί τις Ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 2-3, 1-2, 2-4.

Ματαρό: Γκόμες 3, Ζούνιγκα 2.

Ολυμπιακός: Μπάκλινγκ 3, Γκόφερς 2, Ασημάκη 2, Τσουκαλά 2, Πλευρίτου Μ. 1, Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Β. 1.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 1 αγώνα): Πάντοβα 3, Ολυμπιακός 3, Ματαρό 0, Μανσίσκ 0.

Το αυριανό πρόγραμμα: Ολυμπιακός – Μανσίσκ (18.00), Πάντοβα – Ματαρό (20.00).