Φιλιώ Μανωλιουδάκη: «Εμείς είμαστε εδώ!»

Η αρχηγός του Ολυμπιακού Φιλιώ Μανωλιουδάκη μίλησε για το «διπλό» στο Λαιμό το περασμένο Σάββατο και έστειλε μήνυμα για την συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τι είπε ακόμη για το κολυμβητήριο, το Καραϊσκάκη και την κάρτα φιλάθλου.

Φιλιώ Μανωλιουδάκη: «Εμείς είμαστε εδώ!»

Η αρχηγός του Ολυμπιακού Φιλιώ Μανωλιουδάκη ήταν καλεσμένη στην σημερινή εκπομπή του Ερασιτέχνη «Μεγάλη μου αγάπη». Η πολύπειρη πολίστρια του Θρύλου που έχει κατακτήσει τα πάντα με το σκουφάκι της ομάδας του Πειραιά μίλησε για τη νίκη επί του ΝΟΒ μέσα στο Λαιμό το περασμένο Σάββατο αλλά και τη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

«Δεν εφησυχάζουμε. Παίζουμε πάλι το Σάββατο με τη Βουλιαγμένη. Είναι μειονέκτημα για εμάς που λείπουν από τις προπονήσεις οκτώ παίκτριες με την Εθνική. Σίγουρα θα έχουν ρυθμό από το ματς με τη Ρωσία αλλά λείπουν από το τακτικό κομμάτι. Να πάνε και όλα καλά. Μην έχουν κάποιο απρόοπτο στο ματς της Εθνικής» είπε αρχικά η Μανωλιουδάκη και συνέχισε:

«Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και εμείς κάναμε πολύ καλή αρχή στη χρονιά. Η Χρυσή ήταν πολύ καλή στο τέρμα. Τα λέει όλα το σκορ. Είναι η πρώτη φορά που έπαιξε και πάνοπλη η Βουλιαγμένη. Είναι μια νίκη που θα μας βοηθήσει ψυχολογικά. Είμαστε γυναίκες. Ακολουθεί μια περίοδος όπου σχεδόν θα παίξουμε όλη η χρονιά. Πρωτάθλημα, Ευρώπη και Κύπελλο. Τα κεφάλια κάτω. Να μην έχουμε τραυματισμούς.

Ξεχνάμε το ματς του Σαββάτου και πάμε για αυτό που ακολουθεί. Το Σάββατο ήμασταν κακές στην παίκτρια παραπάνω. Χάσαμε και ένα πέναλτι. Ήμασταν καλές στην παίκτρια λιγότερο. Θα διορθωθούν μέσα στη χρονιά κάποια πράγματα στην παραπάνω ενώ και οι συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές το Σάββατο. Έχουμε μάθει στο κλειστό. Δεν τις έχουμε συνηθίσει τις καιρικές συνθήκες. Δεν είναι εύκολο, δεν μπορείς να ελέγξεις τη μπάλα».

«Δεν μπορεί να κερδίζει μόνη της η Τζόνσον»

Για το ΝΟΒ και τη συνέχεια, η Μανωλιουδάκη είπε: «Τη Χαραλαμπίδη την ξέρουμε. Μας έδωσε ο Χάρης πληροφορίες και για την άλλη την Αμερικανίδα. Δεν έκαναν τη διαφορά. Το πως θα πάνε αυτά τα ματς εξαρτάται από τη δική μας απόδοση. Πόσο πιστεύουμε εμείς στη νίκη. Εξαρτάται από εμάς. Σίγουρα έχουν ανέβει επίπεδο με την Τζόνσον αλλά δεν θα κερδίζει μόνη της. Εμείς ξέρουμε τι παίζουμε. Δεν έχουμε μυστικά. Ίσως κράτησαν κάποια πράγματα ενόψει Κυπέλλου. Η Αλεξία είναι πολλά χρόνια στη Βουλιαγμένη, ξέρουμε πως κινείται. Εμείς, είμαστε εδώ. Μιλάει καλύτερα όποιος μιλάει τελευταίος».

Για την Ευρωλίγκα και τις αναμετρήσεις στο τέλος του μήνα με Πάντοβα, Ματαρό και Μανσίσκ, είπε «αυτά τα ματς μας κάνουν καλό ενόψει Ευρώπης. Μπορεί να χάνεται η μαγεία όταν παίζεις τόσες φορές με τη Βουλιαγμένη μέσα στη σεζόν αλλά εμάς μας βοηθάει. Στόχος μας φέτος είναι ξεκάθαρο το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Για αυτό είναι φτιαγμένη η ομάδα μας. Έχουμε τρεις αξιόλογες ξένες. Είναι σημαντικό να είμαστε πρώτες στον όμιλό μας. Έχουμε πεισμώσει μετά τον περσινό αποκλεισμό μας. Το ματς με την Πάντοβα θα κρίνει την πρωτιά στον όμιλό μας».

Για το εάν έχει αλλάξει κάτι φέτος στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, η αρχηγός του Ολυμπιακού υπογράμμισε: «Θέλουμε να είμαστε πιο πιεστικές στην άμυνα. Όπως και πέρσι. Να παίζουμε πρες. Μας βοηθάει σε αυτό η Χάνα Μπάκλινγκ που ήρθε φέτος και είναι πολύ καλή. Ήταν από τις καλύτερες στο ματς του Σαββάτου. Πριν από το ματς με τη Βουλιαγμένη, ο κόουτς μας είπε να βγάλουμε αυτά που κάνουμε στις προπονήσεις. Ήξερε πως ήμασταν καλά. Μας έβλεπε στο οικογενειακό διπλό, στις προπονήσεις. Το οικογενειακό δίτερμα σε εμάς είναι σε υψηλό επίπεδο. Πιο δυνατό και από τα παιχνίδια του πρωταθλήματος».

«Πρωτοπόροι σε όλα»

Για τα άλλα τμήμα του Συλλόγου και τη στήριξη που υπάρχει από τον κόσμο, η Μανωλιουδάκη υπογράμμισε «είμαστε πρωτοπόροι και σε αυτό. Είναι σημαντικό να έχουμε τη στήριξη και των άλλων τμημάτων. Το ζούμε κάθε φορά που πάμε στο γήπεδο. Είναι όμορφο να στηρίζει ο ένας τον άλλο και είναι σημαντικό και ο κόσμος να συνεχίσει να μας στηρίζει με την κάρτα φιλάθλου».

Η αρχηγός αναφέρθηκε και στην αποθέωση που έχει γνωρίσει κατά καιρούς η ομάδα πόλο από τον κόσμο: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την είσοδό μου στο Καραϊσκάκη, σε φιέστα της ομάδας ποδοσφαίρου όπου ήμασταν κι εμείς. Να μπαίνεις και να βλέπεις το κατάμεστο γήπεδο και τον κόσμο να σε αποθεώνει. Ανατριχιάζω. Το έχω ζήσει δυο φορές, δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Όνειρό μου ήταν να προλάβω να παίξει στο δικό μας κολυμβητήριο. Το θέμα για το κολυμβητήριο δεν είναι οικονομικό. Εάν ήταν, είμαι σίγουρη πως θα είχε λυθεί. Το ζήτημα είναι βρεθεί ο χώρος για τις εγκαταστάσεις».