Ντέρμπι στο Λαιμό για τον Ολυμπιακό

Το κλασικό ντέρμπι της Α1 Γυναικών, ανάμεσα στον νταμπλούχο Ολυμπιακό και την ενισχυμένη Βουλιαγμένη της Αλεξίας Καμμένου, δεσπόζει από το αυριανό (12/1, 16.00) πρόγραμμα. 

Ντέρμπι στο Λαιμό για τον Ολυμπιακό

Στο Λαιμό θα είναι αύριο (16.00) στραμμένα τα βλέμματα. Το ντέρμπι στην Α1 Γυναικών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Βουλιαγμένη κλέβει την παράσταση, στο πλαίσιο της πρώτης αναμέτρησης των δύο πρώτων της Α’ Φάσης του πρωταθλήματος. Ο δεύτερος αγώνας μεταξύ των δυο ομάδων είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 19/1 στον Πειραιά. Η ομάδα που θα πετύχει 2 νίκες θα μπει στη Γ’ Φάση, στον όμιλο για τις θέσεις 1-4, με 6 βαθμούς ενώ η άλλη ομάδα θα μπει με 3 βαθμούς.

Φέτος, η Βουλιαγμένη έχει μια νίκη στο Λαιμό και ο Ολυμπιακός απάντησε στον Πειραιά με τον γκολ της Ασημάκη στο φινάλε. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης που θα πρέπει πριν από το ματς να αφήσει εκτός μία από τις τρεις ξένες (Έγκενς, Μπάκλινγκ, Γκόφερς) είπε:

«Είναι ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο, κυρίως γιατί προερχόμαστε από μεγάλη αποχή. Αν βρούμε το ρυθμό που έχουμε στις προπονήσεις και στα φιλικά που κάνουμε, θα πάμε πολύ καλά. Αυτό είναι που είπαμε και με τα κορίτσια. Η ομάδα που θα επιβάλει τον δικό της ρυθμό, θα έχει και το προβάδισμα για τη νίκη. Εμείς θέλουμε να παίξουμε γρήγορα, να έχουμε παραπάνω κατοχές και επιθέσεις από την αντίπαλη ομάδα. Κάνοντας αυτά που έχουμε δουλέψει και μπορούμε, θα πάμε καλά».

Από την πλευρά της η Χριστίνα Τσουκαλά δήλωσε: «Για μια ακόμη φορά φέτος αντιμετωπίζουμε τη Βουλιαγμένη. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, ένα physical παιχνίδι. Θέλουμε να δείξουμε τον καλό μας εαυτό και να πάμε για το καλύτερο. Έχουμε δουλέψει πολύ όλο αυτό το διάστημα και στόχος μας είναι η νίκη όπως σε κάθε ματς».

Με +3 παίκτριες η Βουλιαγμένη

Αυτό βέβαια που έχει μεγάλο ενδιαφέρον αύριο, είναι το πώς θα παρουσιαστεί και η Βουλιαγμένη. Ο ΝΟΒ που φέτος κοιτάει στα μάτια τον νταμπλούχο Ελλάδας Ολυμπιακό, σε σχέση με τα ματς της πρώτης φάσης, θα παραταχθεί ενισχυμένος με τρεις παίκτριες.

Μιλάμε για τις διεθνείς με τις ΗΠΑ Στεφανία Χαραλαμπίδη, Τζόρνταν Ράνεϊ αλλά και την Χριστίνα Κώτσια, η οποία επέστρεψε από τις ΗΠΑ. Να σημειώσουμε πως έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλες οι παίκτριες σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που πρέπει να αφήνει εκτός μία από τις τρεις ξένες.

Στη Βουλιαγμένη, τις θέσεις των ξένων πιάνουν οι Άσλεϊ Τζόνσον, Τζόρνταν Ράνεϊ ενώ η Στεφανία Χαραλαμπίδη που έχει παίξει και στην Εθνική μας ομάδα των γυναικών αλλά στη συνέχεια προτίμησε τις ΗΠΑ, δεν πιάνει θέση ξένης. Φυσικά για την Κώτσια δεν τίθεται κανένα ζήτημα αφού είναι μέλος της Εθνικής μας και απλά επέστρεψε από τις ΗΠΑ όπου και βρισκόταν τους τελευταίους μήνες.