Άσλεϊ Τζόνσον: «Βλέπω το φόβο στα μάτια τους…»

Η κορυφαία τερματοφύλακας στον κόσμο Άσλεϊ Τζόνσον μίλησε στο «ΦΩΣ» για τις μάχες με τον Ολυμπιακό, το στόχο του τίτλου και την προπονήτριά της στο ΝΟΒ Αλεξία Καμμένου.

Άσλεϊ Τζόνσον: «Βλέπω το φόβο στα μάτια τους…»

Όταν…έσκασε η είδηση της απόκτησης της Άσλεϊ Τζόνσον από τη Βουλιαγμένη το περασμένο καλοκαίρι, δεν υπήρξε άνθρωπος που να μην σκέφτηκε πως έγινε κάποιο λάθος. Κι όμως ο ΝΟΒ έκανε το…κόλπο γκρόσο της χρονιάς αφού έβαλε στη μηχανή της την καλύτερη τερματοφύλακα στον κόσμο, στην ηλικία των 24 ετών! Την τερματοφύλακα φόβητρο σε όλο τον πλανήτη. Φυσικά τα…τσιμέντα δεν έπεσαν γιατί μιλάμε για το άθλημα της υδατοσφαίρισης. Φανταστείτε λοιπόν μια ελληνική ομάδα στο ποδόσφαιρο να έφερνε στη χώρα μας τον Ντε Χέα – για παράδειγμα – της Γιουνάιντετ, τι θα είχε γίνει.

Η πρώτη Αφροαμερικανίδα στην Εθνική

Η Τζόνσον είναι η πρώτη Αφροαμερικανίδα που φόρεσε το σκουφάκι των ΗΠΑ στο πόλο και έκτοτε δεν το έχει βγάλει από πάνω της. Χρυσό στο Ρίο το 2016 και κορυφαία πορτιέρε των Ολυμπιακών Αγώνων σε ηλικία 22 ετών. Χρυσά σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και World League με την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ που από το 2014 μέχρι σήμερα δεν έχει χάσει χρυσό σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Κι όλα ξεκίνησαν με προτροπή της μητέρας της που ήθελε οι δυο κόρες της να μάθουν να κολυμπούν. Τελικά η Άσλεϊ προτίμησε το πόλο και στη συνέχεια όλα πήραν το δρόμο τους με τους Αμερικάνους να διαπιστώνουν άμεσα το ταλέντο της και να τη βοηθούν να φτάσει στην κορυφή του κόσμου. Σε εθνικό επίπεδο έχει κατακτήσει τα πάντα ενώ σε συλλογικό πέρσι έπαιξε για πρώτη φορά εκτός ΗΠΑ. Φόρεσε το σκουφάκι της σπουδαίας Οριζόντε Κατάνια, έφτασε στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας αλλά η κούπα δεν ήρθε. Στην Ιταλία, πανηγύρισε το Κύπελλο αλλά στο πρωτάθλημα η Πάντοβα έκανε την έκπληξη και πήρε τον τίτλο.

«Εύχομαι φέτος να είναι η χρονιά μας»

Η Άσλεϊ Τζόνσον μίλησε αποκλειστικά στο «ΦΩΣ» για την απόφασή της να έρθει στην Ελλάδα, τη Βουλιαγμένη και το όνειρο του πρωταθλήματος, την Αλεξία Καμμένου αλλά και τις «ερυθρόλευκες» του Χάρη Παυλίδη. Το φόβο που βλέπει στα μάτια τους όταν κάποιες από αυτές είναι έτοιμες να σουτάρουν αλλά τελικά πασάρουν…«Δεν ήταν δύσκολο για εμένα να πω το ναι. Το ελληνικό πόλο έχει εξαιρετική παρουσία στην παγκόσμια σκηνή. Μίλησα και με προπονητές αλλά και παίκτριες που έχουν περάσει από τη Βουλιαγμένη και μου είπαν πως είναι μια εξαιρετική ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ. Είναι μια ενδιαφέρουσα πρόκληση στην καριέρα μου» μας είπε η 24χρονη γκολκίπερ και σημείωσε για την παρουσία της Αλεξίας Καμμένου στο ΝΟΒ: «Φυσικά και έπαιξε ρόλο η παρουσία της στην ομάδα. Έχουμε μια εξαιρετική σχέση και όλοι όσοι μου μίλησαν για την Αλεξία μου είπαν τα καλύτερα λόγια. Είναι ένας παράγοντας που βοήθησε για να έρθω στην Ελλάδα και να παίξω στη Βουλιαγμένη. Τώρα το διαπιστώνω και από κοντά. Η Καμμένου είναι μια σπουδαία προπονήτρια». Για την ήττα από τον Ολυμπιακό στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» η Τζόνσον υπογράμμισε «δεν θέλω να χάνω από κανένα αλλά συνέβη. Αυτά τα ματς μας κάνουν πιο δυνατές και μας δίνουν την ευκαιρία να σκεφτούμε πως πήγε ένα παιχνίδι. Τι κάναμε λάθος για να το διορθώσουμε, έτσι ώστε μέρα με την μέρα να γινόμαστε καλύτερες. Ξέρω πως ο Ολυμπιακός είναι ο μεγάλος αντίπαλος και τα τελευταία χρόνια κατακτά το πρωτάθλημα αλλά θεωρώ πως είμαστε έτοιμες να ανταποκριθούμε στην πρόκληση που έχουμε μπροστά μας. Με σκληρή δουλειά, ελπίζω και εύχομαι πως φέτος θα είναι η χρονιά της Βουλιαγμένης. Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω καλά τον Ολυμπιακό. Τώρα που αντιμετωπίζω την ομάδα του Ολυμπιακού, τη μαθαίνω όπως με μαθαίνουν και οι αντίπαλες παίκτριες».

«Μπορούμε να τους κερδίσουμε όλους»

Για την περσινή της παρουσία στην Ιταλία και την Οριζόντε και τις διαφορές με ο ΝΟΒ δεν θέλησε να μπει σε συγκρίσεις. «Η Οριζόντε είναι εκεί που είναι. Δεν νομίζω πως στη Βουλιαγμένη φέτος έχουμε χειρότερο υλικό. Η ομάδα μας έχει αρκετές νεαρές πολίστριες αλλά και έμπειρες που μπορούν να βοηθήσουν τις πιο μικρές. Είμαστε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Θεωρώ πως μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα βρεθεί απέναντί μας» τόνισε χαρακτηριστικά η Τζόνσον που το καλύτερο το φύλαγε για το τέλος. Όταν τη ρωτήσαμε εάν διαπίστωσε σε αυτά τα δυο πρώτα ματς της σεζόν με τον Ολυμπιακό πως υπάρχει ένας δισταγμός στο σουτ από τις νταμπλούχες Ελλάδας, απάντησε: «Ναι είναι αλήθεια. Βλέπω φόβο στα μάτια τους. Όχι σε όλες τις κοπέλες. Κυρίως στις νεότερες. Για παράδειγμα αυτό δεν συμβαίνει με την Ασημάκη. Είναι μια έμπειρη παίκτρια, με παραστάσεις που είναι έτοιμη σε κάθε στιγμή του αγώνα να βγει μπροστά. Κάποιες από τις κοπέλες βλέπω πως ενώ μπορούν να σουτάρουν θα προτιμήσουν να πασάρουν. Όταν συμβαίνει αυτό, ανεβαίνω ψυχολογικά. Νιώθω ακόμη πιο δυνατή και μου αρέσει να παίζω σε αυτό το υψηλό επίπεδο και να αντιμετωπίζω τις καλύτερες. Βέβαια είμαστε ακόμη στην αρχή. Εγώ μαθαίνω τις παίκτριες του Ολυμπιακού αλλά και εκείνες τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζομαι».