Ασημάκη: «Την καλύτερη δυνατή κατάταξη ενόψει Πλέι Οφ - Σημαντική η παρουσία μας στο Φάιναλ Φορ»

Η αρχηγός του Αλίμου ΝΑΣ, Αλεξάνδρα Ασημάκη, μίλησε για την πορεία του συλλόγου, αλλά και τα κρίσιμα παιχνίδια που έρχονται στο πρωτάθλημα, τα οποία θα κρίνουν την τελική κατάταξη στην κανονική διάρκεια της Α1.

Ασημάκη: «Την καλύτερη δυνατή κατάταξη ενόψει Πλέι Οφ - Σημαντική η παρουσία μας στο Φάιναλ Φορ»

Στη τελική ευθεία της αγωνιστικής περιόδου έχει μπει ο Άλιμος ΝΑΣ καθώς απομένουν δύο αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Η αρχηγός, Αλεξάνδρα Ασημάκη, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας για την πορεία του συλλόγου, αλλά και τα κρίσιμα παιχνίδια που έρχονται στο πρωτάθλημα, τα οποία θα κρίνουν την τελική κατάταξη του Αλίμου ΝΑΣ στην κανονική διάρκεια της Α1 γυναικών.

Παράλληλα, η θρυλική φουνταριστή στάθηκε στο μεγάλο όραμα του συλλόγου να πλαισιωθεί η γυναικεία ομάδα από αθλήτριες των ακαδημιών, ενώ αναφέρθηκε και στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας, στο οποίο ο Άλιμος ΝΑΣ θα συμμετάσχει για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε η Αλεξάνδρα Ασημάκη στο alimoswaterpolo.com:

Για την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα ενόψει πλέι οφ και Κυπέλλου: «Μέχρι στιγμής η ομάδα μας είναι εντός στόχων, μιλώντας συνολικά για όλη τη χρονιά. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη τέταρτη θέση του πρωταθλήματος και υπολείπονται δύο σημαντικά παιχνίδια κόντρα στον Πανιώνιο και τον Εθνικό Πειραιά. Θέλουμε να πάρουμε την καλύτερη δυνατή θέση στη κανονική διάρκεια γιατί θα κάνει πιο διαχειρίσιμη την κατάσταση μετά, καθώς το πρωτάθλημα έχει μεγάλη πορεία. Μπροστά μας έχουμε και το Κύπελλο. Θεωρώ στην Ευρώπη διαγράψαμε μια πάρα πολύ καλή πορεία βάσει της κατάταξης, καθώς βρεθήκαμε στις οκτώ καλύτερες ομάδες του LEN Champions League, που είναι πολύ σημαντικό για έναν σύλλογο που έχει κάνει μεγάλα βήματα μέσα σε λίγα χρόνια».

Για τα δύο συνεχόμενα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και τον χρόνο συμμετοχής που πήραν οι νεαρές αθλήτριες του συλλόγου: «Το παιχνίδι κόντρα στο ΝΟ Χανίων ήταν μια ευκαιρία να αγωνιστούν πολλά νέα παιδιά ταλαντούχα που διαθέτουμε στην ομάδα μας κι αυτό είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι. Βλέπουμε ότι ο Άλιμος ΝΑΣ και αυτό αποδεικνύεται από την παρουσία του στα ηλικιακά πρωταθλήματα, θέλει να δείξει μια συνέπεια στις ακαδημίες και επιθυμεί ένας τόσο νέος σύλλογος μελλοντικά να πλαισιώνει τη γυναικεία του ομάδα με παιδιά του Αλίμου. Οπότε δόθηκε ευκαιρία σε νεαρότερες αθλήτριες. Αν πρέπει να πάρω κάτι αρνητικό από τα δύο συνεχόμενα παιχνίδια (ΑΝΟΓ, ΝΟ Χανίων), δεχθήκαμε πολλά γκολ και θεωρώ μπορούμε να περιορίσουμε τον αριθμό τερμάτων που δεχόμαστε. Κάποιες φορές μας λείπει η συγκέντρωση σε τέτοια παιχνίδια, οπότε με γνώμονα τη δύσκολη συνέχεια που θα έχουμε, οφείλουμε να είμαστε καλύτερες στην άμυνα γιατί θα μας στοιχίσει με πιο έμπειρες ομάδες. Έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με τον Πανιώνιο που θέλουμε να παρουσιαστούμε σοβαροί. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου είχαμε μια ευρεία νίκη, όμως ο αγώνας που έρχεται είναι διαφορετικός. Στη συνέχεια το παιχνίδι με τον Εθνικό Πειραιά που είναι πάρα πολύ σημαντικό και για τις δύο ομάδες καθώς θα κρίνει τη τελική κατάταξη στη κανονική διάρκεια».

Για την δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή του ΑΛΙΜΟΥ ΝΑΣ στο Final 4 του Κυπέλλου: «Πολύ σημαντικό που συμμετέχει η ομάδα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Θα δούμε βάσει κλήρωσης ποια ομάδα θα μας τύχει. Νομίζω και οι τέσσερις ομάδες που βρίσκονται στη κορυφή της κατάταξης και σίγουρα με μεγάλο φαβορί τον Ολυμπιακό είναι σε πολύ καλό επίπεδο και δυνατές».