Να, γιατί έχασε ο Ολυμπιακός από τη Βουλιαγμένη

Ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν τη γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού στην πρώτη ήττα εντός συνόρων μετά από ένα χρόνο. Γράφει ο Παναγιώτης Λιακόπουλος.

Να, γιατί έχασε ο Ολυμπιακός από τη Βουλιαγμένη

Ένα είναι σίγουρο. Οι φετινές «ναυμαχίες» του Ολυμπιακού με τη Βουλιαγμένη στο Λαιμό ή στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» ή ακόμη και στην Ευρωλίγκα (εάν συναντηθούν) δεν θα…χάνονται.

Μιλάμε για τις δυο κορυφαίες ομάδες της χώρας που έχουν στις τάξεις τους παίκτριες αστέρια. Ένα από αυτά λοιπόν έλαμψε με το καλημέρα απόψε στο Λαιμό. Όχι πως περιμέναμε να δούμε κάτι διαφορετικό από την Άσλεϊ Τζόνσον αλλά η αλήθεια είναι πως άλλο να την παρακολουθείς στην τηλεόραση και άλλο από τα δέκα μέτρα.

Η κορυφαία τερματοφύλακας στον κόσμο είναι εδώ. Φοράει το σκουφάκι της Βουλιαγμένης πήρε πανηγυρικά την πρώτη «ναυμαχία» κόντρα στις κοπέλες του Ολυμπιακού. Του νταμπλούχου Ολυμπιακού που είχε να χάσει σχεδόν έναν χρόνο. Από τις 13 Δεκεμβρίου 2017 και πάλι στο Λαιμό (9-8 τότε το σκορ).

Η Άσλεϊ Τζόνσον μπορεί στο πρώτο λεπτά να δέχθηκε γκολ από την Τσουκαλά αλλά στη συνέχεια κατέβασε ρολά. Γέμισε το τέρμα της και σε αρκετές περιπτώσεις, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο, άφηνε τα γκολπόστ και έκλεβε μπάλες όταν οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη προσπαθούσαν να τροφοδοτήσουν στα δυο μέτρα την Αλεξάνδρα Ασημάκη.

Το πιο σημαντικό ήταν βέβαια πως…χάλασε το μυαλό των κοριτσιών του Ολυμπιακού. Η Τζόνσον μπορεί να μην είναι Νάγκι (ο γνωστός Ούγγρος τερματοφύλακας που προκαλεί τον αντίπαλο με τις κινήσεις του) αλλά έχει χτίσει την τελευταία τετραετία το όνομα της ανίκητης.

Αυτό φαίνεται πως είχαν και χθες στο μυαλό τους οι «ερυθρόλευκες» που στην επίθεση, κοιτούσαν πως θα εκτελέσουν την Αμερικανίδα. Ποια θα είναι εκείνη που θα σκοράρει απέναντι στην φοβερή και τρομερή Τζόνσον. Ποια θα είναι εκείνη που θα γίνει ήρωας. Οι επιλογές ήταν κάκιστες, η Αμερικανίδα και οι συμπαίκτριές της πήραν ψυχολογία και κάπου εκεί τα πάντα χάθηκαν.

Ίσως σε αυτό το παιχνίδι μυαλού να μπήκε άθελά της και η Χρυσή Διαμαντοπούλου. Η διεθνής τερματοφύλακας – από τις καλύτερες στον κόσμο – που δέχθηκε δυο πολύ εύκολα τέρματα για την αξία της στη δεύτερη περίοδο.

Είπαμε και παραπάνω πως η αποψινή ήταν η πρώτη «ναυμαχία». Αυτό το γνωρίζουν καλά και στον Πειραιά και στο Λαιμό. Στο λιμάνι θα…διαβάσουν το παιχνίδι της Άσλεϊ Τζόνσον και το πώς κινείται. Θα δουν πως παίζει αρκετά εκτός εστίας και ενδεχομένως στα επόμενα ματς 2-3 «λόμπες» να υποχρεώσουν την Αμερικανίδα να…μαζευτεί.

Το βασικότερο όλων όμως είναι ένα. Να ξεχάσουν οι κοπέλες του Χάρη Παυλίδη ποια έχουν απέναντί τους. Να κυκλοφορήσουν τη μπάλα, να ακολουθήσουν το σύστημα και όταν βρεθούν οι κατάλληλες συνθήκες να πυροβολήσουν.

Και κάτι τελευταίο. Απόψε φάνηκε, ειδικά στις επιθέσεις στην παίκτρια παραπάνω, πόσο λείπει από τον Ολυμπιακό η Τζούλια Έμολο. Η Ιταλίδα αριστερόχειρας έπρεπε να επιστρέψει στην πατρίδα της και ύστερα από τρία χρόνια άφησε το μεγάλο λιμάνι. Δεν βρίσκεις εύκολα, διεθνή Ιταλίδα πολίστρια, αριστερόχειρα που να έχει δέσει με την ομάδα και να βρίσκεται με τις συμπαίκτριες της με κλειστά τα μάτια.