Ειρήνη Νίνου: Το αστέρι της έλαμψε στην Ντόχα (vids)

Η 21χρονη Ειρήνη Νίνου ήταν από τις διακριθείσες για την Εθνική Πόλο Γυναικών στο Παγκόσμιο της Ντόχα και οι αριθμοί το αποδεικνύουν. 

Ειρήνη Νίνου: Το αστέρι της έλαμψε στην Ντόχα (vids)

Πιθανότατα η Ειρήνη Νίνου να πήρε αψήφιστα το ότι κέρδισε το φλουρί στην πρωτοχρονιάτικη πίτα της Εθνικής Πόλο Γυναικών, όμως για την Αλεξία Καμμένου με... φλουρί έμοιαζε στην Ντόχα η 21χρονη αθλήτρια του Εθνικού.

Η νεαρή περιφερειακή, η δεύτερη νεότερη της Ελληνικής αποστολής μετά την 19χρονη Φωτεινή Τριχιά, κέντρισε τα βλέμματα με την παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με αποκορύφωμα φυσικά τα πέντε γκολ εναντίον της Ιταλίας που έστειλαν την Ελλάδα στα ημιτελικά έπειτα από 13 χρόνια.

Η Ειρήνη Νίνου αναδείχθηκε δεύτερη σκόρερ της διοργάνωσης, με 24 γκολ, πίσω μόνο από την Αυστραλή Μόργκαν Μακ Ντόυαλ, η οποία έκανε... stat padding στα εύκολα ματς της φάσης των ομίλων. Την ίδια ώρα, η 21χρονη πολίστρια ήταν έκτη στο τουρνουά με 11 ασίστ, τις περισσότερες από κάθε άλλη παίκτρια στην Ελληνική ομάδα.

Η Νίνου δε, δεν αμέλησε σε κανένα σημείο τις αμυντικές της υποχρεώσεις, ολοκληρώνοντας την διοργάνωση στην τρίτη θέση και στα μπλοκ, με 6, όσα είχε και η Ελευθερία Πλευρίτου.

Το αστέρι της Εθνικής Γυναικών στρέφει πλέον την στόχευσή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εστιάζοντας στα θετικά και ούσα πιο πεισμωμένη από ποτέ, όπως δήλωσε μετά την επιστροφή της αποστολής από την Ντόχα:

«Πιστεύω πως πρέπει να κοιτάξουμε τα θετικά, η 4η είναι μια θέση που δεν έχουμε κατακτήσει εδώ και χρόνια. Πρέπει να μας δώσει αυτοπεποίθηση ότι φτάσαμε τόσο κοντά σε ένα μετάλλιο, και την επόμενη φορά να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο. Πλέον δείχνουμε μια συνέπεια στις εμφανίσεις και τις επιτυχίες μας, πιο μαχητικές, ανήκουμε στην ελίτ αλλά πρέπει να διεκδικούμε όλο και περισσότερα. Ξέρουμε πόσο μας έχει στενοχωρήσει που δεν κατακτήσαμε το μετάλλιο αλλά πρέπει να μας πεισμώσει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Να το διεκδικήσουμε και να φύγουμε επιτέλους χαρούμενες».