Εθνική Γυναικών: «Τα επόμενα και τα σημαντικότερα είναι μπροστά μας...»

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστριών της Εθνικής Πόλο Γυναικών κατά την επιστροφή τους από την Ντόχα.

Εθνική Γυναικών: «Τα επόμενα και τα σημαντικότερα είναι μπροστά μας...»

Με μπανταρισμένο τον ώμο της επέστρεψε από τη Ντόχα η Χρυσή Διαμαντοπούλου που τραυματίσθηκε στα τελευταία δραματικά δευτερόλεπτα του «μικρού» τελικού απέναντι στην Ισπανία: «Θα κάνω τις εξετάσεις και «ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό», τόνισε η διεθνής τερματοφύλακας και πρόσθεσε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας:

«Μας αφήνει μια μεγάλη πικρία η 4η θέση καθώς θεωρώ ότι η ομάδα μας έπρεπε να είναι στον τελικό. Χάσαμε δυο μετάλλια τελικά. Οι εμφανίσεις όμως που έκανε η Εθνική ήταν φανταστικές. Μόνο να κερδίσουμε έχουμε από τέτοιες εμφανίσεις και έχουμε ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά. Έχουμε πολύ υψηλούς στόχους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκεί θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το αίμα μας πίσω…».

Η Ειρήνη Νίνου: «Πιστεύω πως πρέπει να κοιτάξουμε τα θετικά, η 4η είναι μια θέση που δεν έχουμε κατακτήσει εδώ και χρόνια. Πρέπει να μας δώσει αυτοπεποίθηση ότι φτάσαμε τόσο κοντά σε ένα μετάλλιο, και την επόμενη φορά να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο. Πλέον δείχνουμε μια συνέπεια στις εμφανίσεις και τις επιτυχίες μας, πιο μαχητικές, ανήκουμε στην ελίτ αλλά πρέπει να διεκδικούμε όλο και περισσότερα. Ξέρουμε πόσο μας έχει στενοχωρήσει που δεν κατακτήσαμε το μετάλλιο αλλά πρέπει να μας πεισμώσει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Να το διεκδικήσουμε και να φύγουμε επιτέλους χαρούμενες».

Η Ελευθερία Πλευρίτου: «Είμαστε πολύ στενοχωρημένες, η ομάδα άξιζε ένα μετάλλιο. Θα προτιμούσα από την Ισπανία να είχαμε χάσει με περισσότερα τέρματα όχι αυτό και όπως έγινε. Είναι πολύ άσχημος και μας μένει μεγάλη πικρία. Η ομάδα όμως θα ανακάμψει, θα μαζέψει δυνάμεις, η 4η θέση είναι η δεύτερη μεγαλύτερη επιτυχία για την ομάδα σε παγκόσμιο. Παίξαμε πολύ καλά, ήμασταν δυναμικές, η ομάδα μπορεί να κάνει ακόμα περισσότερα και με προπόνηση και δουλειά θα το δείξουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Η αρχηγός Μαργαρίτα Πλευρίτου: «Πάρα πολύ περήφανη, δείξαμε τί μπορούμε να κάνουμε, παίξαμε με ψυχή. Μας έμεινε η πικρία καθώς κάναμε δυο τρομερά παιχνίδια που εν τέλει τα χάσαμε στα πέναλτι και στον τελευταίο δευτερόλεπτο. Όλες δείξαμε τί μπορούμε να κάνουμε. Χαίρομαι πάρα πολύ για την ομάδα μας. Είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε ξεπεράσει τους εαυτούς μας, και φαίνεται με τις εμφανίσεις μας».

Ο συνεργάτης της Ομοσπονδιακού, Τάσος Πυρπυρής, είπε: «Μπορεί να ερχόμαστε με πίκρα ότι δεν πήραμε το μετάλλιο που φθάσαμε σε δυο αγώνες δευτερόλεπτα μακριά, αλλά αισθανόμαστε γεμάτοι και πολύ περήφανοι για τα κορίτσια. Μέσα σε τρεις μήνες κατόρθωσαν πράγματα που τις στοίχειωναν και για χρόνια δεν είχαν επιτευχθεί. Μετάλλιο στο ευρωπαϊκό, πρόκριση στους Ολυμπιακούς, στη τετράδα του κόσμου και ένα μετάλλιο πού χάθηκε όπως χάθηκε, η εικόνα της ομάδας είναι αυτή: έχει αλλάξει επίπεδο, ανταγωνίζεται όλες τις ομάδες στα ίσα, μπορεί να κερδίσει τους πάντες και τα κορίτσια το ξέρουν. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος. Τα επόμενα και τα σημαντικότερα είναι μπροστά μας και αν δεν ήρθε τώρα το μετάλλιο, μπορεί να έρθει στο Παρίσι και στους Ολυμπιακούς Αγώνες».