Ουγγαρία-Ελλάδα 13-11: «Λύγισε» στα πέναλτι, για το χάλκινο απέναντι στην Ισπανία (hls)

Η Εθνική Γυναικών ηττήθηκε με 13-11 στα πέναλτι από την Ουγγαρία μετά το 9-9 της κανονικής περιόδου και έμεινε εκτός τελικού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Κόντρα στην Ισπανία την Παρασκευή για το χάλκινο μετάλλιο. 

Ουγγαρία-Ελλάδα 13-11: «Λύγισε» στα πέναλτι, για το χάλκινο απέναντι στην Ισπανία (hls)

Δεν τα κατάφερε η Εθνική Γυναικών. Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου γνώρισαν την ήττα με 13-11 από την Ουγγαρία στα πέναλτι στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα και θα παίξουν την Παρασκευή απέναντι στην Ισπανία στον Μικρό Τελικό. Αστόχησαν Ελευθεριάδου και Β. Πλευρίτου.

Παθιασμένη εμφάνιση από τις Ελληνίδες διεθνείς, σε ένα τρομερό ντέρμπι όπου οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι - χέρι και το παιχνίδι κατέληξε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι (κ.δ 9-9). Εκεί, οι Μαγυάρες ήταν πιο εύστοχες και κατάφεραν να προκριθούν στον μεγάλο τελικό, με συνολικό σκορ 13-11.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Με μεγάλη ένταση ξεκίνησε, ως αναμενόταν, ο ημιτελικός με πολλά φάουλ από τις δύο ομάδες. Η Ελλάδα βρήκε το πρώτο γκολ όταν η Ελευθεριάδου κέρδισε με έξυπνη κίνηση το πέναλτι και η πρώτη σκόρερ Νίνουάνοιξε το σκορ της βραδιάς. Η Μαγυάρες απάντησαν με ατομική προσπάθεια της Πάρκες. Η «γαλανόλευκη» πέρασε ξανά μπροστά, με την… συνήθη ύποπτο Ειρήνη Νίνου. Ασταμάτητη η 21χρονη, έφτασε τα 20 γκολ στην διοργάνωση και έκανε το 3-1 για την Ελλάδα. Η Βάλι έμεινε ελεύθερη και σκόραρε στην κόντρα για τις -τυπικά- γηπεδούχες.

Στη συνέχεια, στο δεύτερο οκτάλεπτο, η Εθνική ομάδα δυσκολεύτηκε για λίγα λεπτά επιθετικά, όμως στο 4:32 η Ελευθερία Πλευρίτου σε παίκτη παραπάνω κατάφερε να ισοφαρίσει σε 4-4 για την Ελλάδα, με την «γαλανόλευκη» να αντιμετωπίζει αρκετές φορές συνθήκες με αριθμητικό μειονέκτημα αποτελεσματικά, χάρη στα μπλοκ και τη Χρυσή Διαμαντοπούλου. Μάλιστα, στο 3:09 η Αθηνά Γιαννοπούλου σε παίκτη παραπάνω έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα της Αλεξίας Καμμένου. Στο 2:02 ύστερα από εξέταση του VAR, δόθηκε σωστά γκολ για την Ελλάδα με σκόρερ την Ιωάννα Χυδηριώτη (4-6). Στο τέλος του 2ου οκταλέπτοι, οι Μαγυάρες ισοφάρισαν, με τον ελληνικό πάγκο να διαμαρτύρεται και την Αλεξία Καμμένου να δέχεται κίτρινη κάρτα.

Πρώτα δευτερόλεπτα τρίτου οκταλέπτου, με την απίστευτη Νίνου να σκοράρει από την περιφέρεια για το 6-7 της Ελλάδας, ενώ ακολούθησαν τεράστιες άμυνες και αποκρούσεις της Διαμαντοπούλου, με το παιχνίδι να είναι πραγματικό ντέρμπι. Η Εθνική ομάδα γυναικών έχασε στη συνέχεια ευκαιρίες σε παίκτη παραπάνω, με τη Σίλαγκι να ισοφαρίζει στα 41 δευτερόλεπτα (7-7). Στο τέταρτο οκτάλεπτο, οι μονομαχίες μες το νερό είχαν ακόμη μεγαλύτερη ένταση και στο 4:18 η Σίλαγκι σκόραρε για το 8-7 της Ουγγαρίας, με τη Νικόλ Ελευθεριάδου να ισοφαρίζει σε 8-8 στο 3:33 σε παίκτη παραπάνω!

Η αγωνία είχε φθάσει στο κατακόρυφο και στο 2:01 η Νίνου έβγαλε μπλοκ σε παίκτη λιγότερο και η Μυριοκεφαλιτάκη κέρδισε αποβολή. Η Αλεξία Καμμένου κάλεσε τάιμ άουτ. Στον παίκτη παραπάνω, η Ξενάκη έβγαλε την ασίστ και η Μυριοκεφαλιτάκη με υπερπροσπάθεια έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 8-9!

Οι διαιτητές αποφάσισαν αποβολή στα 39 δευτερόλεπτα, την τρίτη της Μαργαρίτας Πλευρίτου με τον Μίχοκ να καλεί τάιμ άουτ. Στο ουγγρικό παραπάνω, η Λέιμετερ σκόραρε για το 9-9 με 21'' να απομένουν. Η Ελλάδα δεν κατάφερε να σκοράρει στην τελευταία επίθεση και το παιχνίδι πήγε στα πέναλτι.

Στη διαδικασία των πέναλτι:

Ελευθεριάδου: Δοκάρι

Κέστελι 1-0

Βάσω Πλευρίτου: Απόκρουση Μάγκιαρι

Γκάρντα 2-0

Γιαννοπούλου 2-1

Σίλαγκι 3-1

Ελευθερία Πλευρίτου 3-2

Γκουρισάτι 4-2.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 13-11 (κ.δ 9-9)

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-3, 1-1, 2-2, τα πέναλτι 4-2.

Ουγγαρία (Ατίλα Μίχοκ): Μάγκιαρι, Σίλαγκι 3, Βάλι 1, Γκουρισάτι 1, Μαχί, Πάρκες 3, Μάτε, Κέστελι 1, Λέιμετερ 2, Ριμπάνσκα, Γκάρντα 2, Νέσμελι, Χόρβατ.

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε. 2, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μ., Ξενάκη, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 4, Πλευρίτου Β., Γιαννοπούλου 2, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

Η σπουδαία Εθνική ομάδα Υδατοσφαίρισης γυναικών θα παλέψει για το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στην Ισπανία στις 16 Φεβρουαρίου (έχασε 11-9 από τις ΗΠΑ στον πρώτο χρονικά ημιτελικό).