Εθνική Γυναικών: Το εντυπωσιακό σερί κόντρα στην Ιταλία

Η Εθνική Γυναικών τρέχει ένα τρομερό σερί (5-0) σε μεγάλες διοργανώσεις απέναντι στην Ιταλία την τελευταία διετία. 

Εθνική Γυναικών: Το εντυπωσιακό σερί κόντρα στην Ιταλία

Η Εθνική Γυναικών ήταν αποφασισμένη να υλοποιήσει το αγαπημένο της παιχνίδι στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με την Ιταλία και η εμφάνιση των αθλητριών της Αλεξίας Καμμένου ήταν δίχως αμφιβολία η καλύτερη που έχει πετύχει αυτή η ομάδα τα τελευταία χρόνια.

Οι Ελληνίδες διεθνείς έδειχναν τόσο σίγουρες στη Ντόχα, τις τελευταίες ημέρες, απόλαυσαν την διαδικασία ενός επερχόμενου μεγάλου παιχνιδιού και ακόμη από την Warm Up πισίνα εμφανίζονταν σίγουρες, χαμογελαστές και με αυτοπεποίθηση ότι θα κερδίσουν αυτή την αναμέτρηση, όπως και έπραξαν με μια ολοκληρωτική εμφάνιση, κόντρα στις Ιταλίδες που πλέον δεν θα χαίρονται όταν ακούν «Ελλάδα».

Η Ιταλία είναι μια εξαιρετική ομάδα, με έναν προπονητή που αποτελεί θρύλος του αθλήματος, ωστόσο το σερί νικών της Εθνικής Ελλάδας απέναντι στη «Σετερόσα» είναι εντυπωσιακό και αυξάνεται. Συγκεκριμένα, στο Πανευρωπαϊκό του Σπλιτ τον Σεπτέμβριο του 2022 η Ελλάδα είχε επικρατήσει με 12-9 στον ημιτελικό. Ακολούθησε το Super Final του World League στις ΗΠΑ με την Ξενάκη να σημειώνει στο τέλος το 10-9, ενώ στη συνέχεια οι δύο ομάδες αντάμωσαν στη Φουκουόκα για την πρωτιά του Ομίλου με την Ελλάδα να κερδίζει 16-12.

Η προηγούμενη νίκη της «γαλανόλευκης» με την Καμμένου στον πάγκο ήταν φυσικά στο Πανευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν με σκορ 7-6 στον ημιτελικό, χάρη στο γκολ της Ελευθεριάδου, ενώ στη Ντόχα ήρθε και το... 5-0.