Αλεξία Καμμένου: «Δεν έρχονται κάθε μέρα αυτές οι ευκαιρίες»

Στη μεγάλη πρόκληση που έχει μπροστά της η Εθνική Γυναικών κόντρα στην Ουγγαρία για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στάθηκε η Αλεξία Καμμένου στις δηλώσεις της μετά την μεγάλη πρόκριση κόντρα στην Ιταλία.

Αλεξία Καμμένου: «Δεν έρχονται κάθε μέρα αυτές οι ευκαιρίες»

Η Αλεξία Καμμένου στάθηκε στην εξαιρετική απόδοση της Εθνικής Γυναικών κυρίως στην επίθεση, ενώ δε παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες της που βοήθησαν να αλλάξει η ψυχολογία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την μεγάλη πρόκριση κόντρα στην Ιταλία: «Είμαστε χαρούμενοι καθώς περάσαμε στη τετράδα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος μετά από πολλά χρόνια. Νομίζω η απόδοσή μας πρέπει να μας κάνει χαρούμενους κυρίως στην επίθεση. Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη πρόκληση ένα μεγάλο ημιτελικό κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα όπως η Ουγγαρία. Αυτές οι ευκαιρίες δεν έρχονται κάθε μέρα και πρέπει να συγκεντρωθούμε και να ξεχάσουμε το παιχνίδι με την Ιταλία που παίξαμε τόσο καλά και μας έδωσε αυτή την ευκαιρία».

Για το πώς ήρθε η πνευματική και σωματική ετοιμότητα τη κατάλληλη στιγμή: «Σίγουρα το γεγονός ότι έχουμε απαλλαχτεί από το άγχος της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι μεγάλο πράγμα. Από εκεί και πέρα νομίζω αυτή η ομάδα σταθεροποιείται και δείχνει ότι πραγματικά μπορεί να είναι πρωταγωνίστρια σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχει. Έχει φύγει ένα βάρος και παίζουμε πιο ελεύθερα. Σίγουρα στην επίθεση ήμασταν εξαιρετικές αλλά στην άμυνα έχουμε περιθώρια βελτίωσης και θα πρέπει να το κάνουμε ενόψει του ημιτελικού. Είναι ξεκάθαρο ότι τα παιδιά είναι απελευθερωμένα και ευχαριστήθηκαν το παιχνίδι δείχνοντας το από την αρχή μέχρι το τέλος».

Για την μεγάλη ευκαιρία που έρχεται κόντρα στην Ουγγαρία: «Ένας ημιτελικός είναι πάντα μια ευκαιρία. Δεν εννοώ ότι η Ουγγαρία δεν είναι καλή ομάδα αλλά είναι ένας ημιτελικός. Ένας αγώνας που αν παίξουμε όπως ξέρουμε μπορούμε να το κερδίσουμε και να πάμε μετά από πολλά χρόνια σε ένα τελικό».

Για το πώς νιώθει που βρίσκεται στο «τιμόνι» της Εθνικής ομάδας στην επιστροφή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και τα δύο μετάλλια σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και την επιστροφή σε ημιτελικά Παγκοσμίου μετά το 2011: «Όταν ανέλαβα αυτή την ομάδα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μου είπε ότι αυτό που θέλω να κάνεις είναι να ξαναχαμογελάσουν αυτά τα παιδιά. Ήταν πολύ σημαντικό αυτό που μου είπε γιατί μπορεί να ακούγεται απλό αλλά κρύβει πολλά πράγματα. Ήθελα να πιστέψουν στους εαυτούς τους, να νιώθουν όμορφα, να περνάνε καλά και να προσπαθούν χωρίς παραπάνω πίεση απ’ αυτή που έχουν στη προπόνηση. Είμαι τυχερή γιατί έχω υλικό στα χέρια μου κι έφερα αυτό το πράγμα με τους συνεργάτες μου να αλλάξει η ψυχολογία της ομάδας».