Εθνική Γυναικών: Ετοιμάζεται με χαμόγελο για τον προημιτελικό κόντρα στην Ιταλία

Αντίστροφα μετρούν οι ώρες για τον μεγάλο προημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Ντόχα, εκεί όπου η Εθνική γυναικών θέλει να παρουσιαστεί πανέτοιμη, ώστε να επιστρέψει στις κορυφαίες τέσσερις ομάδες του κόσμου, αντιμετωπίζοντας τη Δευτέρα στις 19.30 την «πεινασμένη» Ιταλία. 

Εθνική Γυναικών: Ετοιμάζεται με χαμόγελο για τον προημιτελικό κόντρα στην Ιταλία

Το κλίμα στην αποστολή είναι εξαιρετικό και το τελευταίο παιχνίδι του Ομίλου κόντρα στην Κίνα (22-9), γέμισε αυτοπεποίθηση τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου, με τις Ελληνίδες διεθνείς να προετοιμάζονται για την αναμέτρηση κόντρα στη «Σετερόζα» του Κάρλο Σίλιπο, με δύο προπονήσεις την Κυριακή στο «Al Saad Sports Complex».

Το γεγονός ότι η Ελλάδα κέρδισε την Ιταλία στον μικρό τελικό του Αϊντχόφεν, στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, δίνει ιδιαίτερη γεύση στην αναμέτρηση της Δευτέρας, με τον αντίπαλο να παίζει έναν αγώνα ζωής ή θανάτου για την δική του πρόκριση στην κορυφαία αθλητική γιορτή του πλανήτη. Εν τούτοις, στην ελληνική αποστολή υπάρχει πίστη, διάθεση και τα όποια μικροπροβλήματα τραυματισμών δεν πρόκειται να κρατήσουν πίσω το «γαλανόλευκο» σύνολο, ώστε να φέρει μια ακόμη διάκριση.

Στην πρωινή προπόνηση της Εθνικής ομάδας γυναικών, το «παρών» έδωσε ο Α’ Αντιπρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και συνοδός αποστολής, Γιώργος Αφρουδάκης.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της πρωινής προπόνησης την Κυριακή, η Ομοσπονδιακή τεχνικός, Αλεξία Καμμένου, μίλησε στην ιστοσελίδα της KOE: «Είμαστε καλά, ψυχολογικά είμαστε έτοιμες, ξεπεράσαμε κάποια προβλήματα υγείας, ενώ η Μαρία Πάτρα έκανε την πρώτη της προπόνηση για να δούμε πως αισθάνεται. Τα υπόλοιπα κορίτσια έχουν επίσης επανέλθει. Δουλεύουμε κάποια τελευταία πράγματα και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμες αύριο, σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι που θα μας δώσει την πρόκριση στην τετράδα.

Η Ιταλία ακόμη δεν έχει κερδίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αποτελεί ενα δύσκολο παιχνίδι ψυχολογικά για εκείνους. Θα είναι πολύ ανταγωνιστικές, θα τα δώσουν όλα, αλλά αυτό θα κάνουμε και εμείς. Δεν έχουμε το άγχος της πρόκρισης για το Παρίσι, αλλά θέλουμε να πάμε καλά και να περάσουμε στην τετράδα. Θα είναι ανοιχτό παιχνίδι, δεν χωράνε προγνωστικά. Όποιος διαχειριστεί καλύτερα το παιχνίδι και δεν κάνει πολλά λάθη θα επικρατήσει. Το θέλουμε πάρα πολύ. Είναι σημαντικό πώς θα ξεκινήσουμε και πώς θα κρατήσουμε ψηλά τον ρυθμό μας. Όσον αφορά τα παιχνίδια του Ομίλου, είμαι ικανοποιημένη γιατί αντιδράσαμε πολύ καλά, ύστερα από την κακή εμφάνιση κόντρα στην Ισπανία. Με την Κίνα, το κάναμε να φαίνεται εύκολο, δεν είναι ομάδα για τέτοια διαφορά. Όταν «καθαρίζεις» γρήγορα τέτοια παιχνίδια, είναι ένα ενθαρρυντικό στοιχείο. Τα κορίτσια είναι πολύ συγκεντρωμένα και είμαστε εδώ για να παλέψουμε για την είσοδό μας στην τετράδα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και με αισιοδοξία για την αυριανή συνάντηση απέναντι στην Ιταλία (12/2, 19.30) οι δηλώσεις από την Έλενα Ξενάκη, την Ιωάννα Χυδηριώτη και την Ειρήνη Νίνου:

Έλενα Ξενάκη: «Η ομάδα ανυπομονεί για τον προημιτελικό, κάθε αθλητής ονειρεύεται ένα τέτοιο παιχνίδι σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Με την Ιταλία έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι πολλές φορές, σε πολλές κρίσιμες αναμετρήσεις. Θα είναι διαφορετικό παιχνίδι από εκείνο στο Αϊντχόφεν, οι Ιταλίδες θα παλέψουμε με νύχια και με δόντια για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά εμείς θέλουμε την είσοδό μας στην τετράδα, διότι τα τελευταία χρόνια δεν το έχουμε επιτύχει. Είναι από τις λίγες φορές που παίζουμε χωρίς άγχος. Θέλουμε να μπούμε στα ημιτελικά και να παλέψουμε για ένα μετάλλιο. Αν εμφανιστούμε απέναντι τους όπως την τελευταία φορά, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Σίγουρα υπάρχει κούραση στην ομάδα, όπως στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτή είναι η μοίρα του αθλητή. Οφείλουμε στους εαυτούς μας και στη χώρα μας να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ώστε να διεκδικούμε πάντα το καλύτερο».

Ιωάννα Χυδηριώτη: «Υπάρχει υψηλό κίνητρο, ανυπομονούμε για αυτό το παιχνίδι, διότι οι αθλητές τέτοιου επιπέδου ζουν για αυτές τις καταστάσεις. Σίγουρα θα είναι διαφορετικό παιχνίδι από τον μικρό τελικό του Πανευρωπαϊκού, η Ιταλία θα παίξει λυσσασμένα, καθώς δεν έχει προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εμείς θέλουμε να μπούμε ξανά στην τετράδα, ύστερα από χρόνια, θα παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται. Μπορούμε να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο από τον μικρό τελικό πριν από λίγες ημέρες, να παίξουμε με μυαλό, ομαδικά και να μείνουμε πιστές στο πλάνο της προπονήτριας».

Ειρήνη Νίνου: «Είναι ένα παιχνίδι που το περιμέναμε πως και πως ανεξαρτήτου αντιπάλου. Είναι ένας προημιτελικός Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Στόχος είναι η τετράδα, έχει να συμβεί χρόνια και είναι κάτι που μας λείπει. Η αναμέτρηση με τις Ιταλίδες θα είναι ακόμη πιο δύσκολη από αυτή στο Πανευρωπαϊκό, διότι οι Ιταλίδες παίζουν τη... ζωή τους. Γνωρίζουμε το άγχος τους γιατί περάσαμε από αυτό. Θέλουμε να υπερασπιστούμε αυτό που πετύχαμε στο Αϊντχόφεν, να το ξανακάνουμε απέναντί τους, αρκεί να παίξουμε και εμείς με πάθος, σκεπτόμενες αυτή τη φορά το μετάλλιο και όχι μια πρόκριση».