Εθνική Πόλο Γυναικών: «Ό,τι και να γινόταν δεν χάναμε...»

Οι δηλώσεις της Μ. Πλευρίτου, της Ν. Ελευθεριάδου και της Ε. Ξενάκη μετά την επιστροφή της Εθνικής Πόλο Γυναικών.

Εθνική Πόλο Γυναικών: «Ό,τι και να γινόταν δεν χάναμε...»

Η αρχηγός, Μαργαρίτα Πλευρίτου:

«Ένα τεράστιο βάρος πολλών χρόνων και πολύ μεγάλης προσπάθειας έφυγε από πάνω μας. Ξορκίσαμε το κακό. Χαίρομαι πάρα πολύ για αυτή την ομάδα και για όλα τα κορίτσια που τα χρόνια που προηγήθηκαν δώσαμε τη ψυχή μας στις προπονήσεις. Το αξίζαμε πραγματικά, ήρθε μετά από τόσα χρόνια. Να καταλάβουμε πλέον τί μπορούμε να κατακτήσουμε. Και από εδώ και πέρα τα καλύτερα έρχονται. Χαίρομαι επίσης για τη κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, έχει πολύ μεγάλη αξία. Είναι μεγάλη τιμή, οι κόποι πολλών ετών έχουν ανταμειφθεί. Αλλά ναι, και μόνο το εισιτήριο να παίρναμε είναι μοναδικό το συναίσθημα».

Η σκόρερ του «χρυσού» τέρματος Νικόλ Ελευθεριάδου:

«Ανατρίχιασα στη λήξη, έκανα το σταυρό μου, δεν άντεξα….ξέσπασα. Μέρες τώρα έκανα τις προσευχές μου, ήμουν σίγουρη, το πίστευα πως θα προκριθούμε. Και οι κόποι μας θα ανταμειφθούν στο έπακρο. Να μας έχει ο Θεός καλά να κερδίσουμε ένα μετάλλιο στις μεγάλες διοργανώσεις που ακολουθούν. Η κ.Καμμένου πριν τον κρίσιμο αγώνα μας είπε ότι σε τέτοια μας δεν μετράει τόσο κανένα σύστημα, και τακτική, αλλά η ψυχή και το πάθος που θα βγάλεις μέσα στον αγώνα, πόσο πολύ το θέλεις, και με αυτά τα «όπλα» μπορείς να διασπάσεις κάθε άμυνα. Στο 6-6 δεν το κρύβω πως αγχώθηκα, αλλά η πίστη υπερτερούσε και πάλι. Ό,τι και να γινόταν δεν χάναμε».

Η Έλενα Ξενάκη:

«Δεν έχουμε πιστέψει ακόμα ότι θα βρεθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από τόσα χρόνια. Ότι το καλοκαίρι θα μπούμε πρώτες στο Σηκουάνα με την εθνική ομάδα. Νομίζω ότι γράφουμε μια νέα σελίδα στην ελληνική γυναικεία υδατοσφαίριση. Η ομάδα αποκτά πλέον ξεχωριστή αυτοπεποίθηση. Θα μας φύγει ένα μεγάλο βάρος που δεν το καταλαβαίναμε. Δεν φοβήθηκα στιγμή ότι θα χάσουμε το εισιτήριο, κυρίως λόγω της άμυνάς μας που…έτρωγε σίδερα, και στα πέναλτι να πηγαίναμε, θα νικούσαμε. Πριν το παιχνίδι με την Ιταλία αυτό που είπα στην ομάδα είναι να αφήσουμε έξω το κομμάτι της πρόκρισης που μας βαραίνει και να πάμε να παίξουμε σαν να παίζουμε ένα τελικό όπως και ήταν, να κατακτήσουμε το μετάλλιο. Προφανώς δεν μπορούσε κάτι τέτοιο να συμβεί καθώς στο μυαλό μας είχαμε την πρόκριση. Είναι όμως πολύ σημαντικό ότι για δεύτερη συνεχή διοργάνωση ανεβήκαμε στο ευρωπαϊκό βάθρο. Αυτό ελπίζω να δώσει μεγαλύτερη ώθηση, ο κόσμος να μας βάλει σπίτι του, να φέρει τα παιδιά του στις πισίνες, οι άνδρες τα έχουν καταφέρει καλύτερα στο τομέα αυτό, μακάρι να τα καταφέρουμε και εμείς αυτό…».