Εθνική Γυναικών: Νέα πανηγυρική νίκη, 21-2 την Αργεντινή

Η Εθνική Γυναικών έκανε το «δύο στα δύο» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα διαλύοντας με 21-2 την Αργεντινή. Εξαιρετική εμφάνιση από την Φωτεινή Τριχά, ανάσες για Ελευθεριάδου και Ε. Πλευρίτου.

Εθνική Γυναικών: Νέα πανηγυρική νίκη, 21-2 την Αργεντινή

Το καθήκον της έκανε η Εθνική μας ομάδας Υδατοσφαίρισης Γυναικών και στο δεύτερο παιχνίδι της για τον Γ’ Όμιλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στη Φουκουόκα ισοπεδώνοντας με 21-2 την Αργεντινή.

Αυτή την φορά, η Αλεξία Καμμένου άφησε στο πάγκο τις Ελευθερία Πλευρίτου και Νικόλ Ελευθεριάδου, και έριξε τις Έλενα Ελληνιάδη και Αθηνά Γιαννοπούλου. Όλα τα κορίτσια ανταποκρίθηκαν. Ακόμη και οι δυο τερματοφύλακες καθώς… δεν είχαν πολλές ευκαιρίες απέναντι στην αδύναμη Αργεντινή, αλλά και η Χρυσή Διαμαντοπούλου και η Ιωάννα Σταματοπούλου, το έπιασαν το πέναλτι όταν χρειάσθηκε.

«Προσέξτε κακομοίρες μου μη γίνει κάποια…στραβή και δεχτούμε αποβολή», φώναξε στα κορίτσια η Ομοσπονδιακή Τεχνικός στο τέταρτο οκτάλεπτο.

Πολυτιμότερη παίκτρια του αγώνα αναδείχθηκε η Φωτεινή Τριχά με 3 γκολ, 4 κλεψίματα και 1 μπλοκ.

Πλέον, η Εθνική Γυναικών θα τα παίξει όλα για όλα στο ντέρμπι κορυφής απέναντι στην Ιταλία, μεθαύριο Πέμπτη (20/7) στις 04:30 τα ξημερώματα (ΕΡΤ3). Η Ιταλία στο άλλο παιχνίδι του ομίλου συνέτριψε 24-2 την Νότια Αφρική. Όποια ομάδα νικήσει θα κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου, θα προκριθεί στην οκτάδα χωρίς ενδιάμεσο ματς και μοιάζει να έχει πιο βατό δρόμο… Όπως και να έχει αυτό το τρίτο παιχνίδι του ομίλου είναι το πρώτο σημαντικό τεστ για το συγκρότημα της Αλεξίας Καμμένου που όπως και στη πρεμιέρα κατά της Νότιας Αφρικής, έκανε τις δοκιμές της σε άμυνα και επίθεση.

ΕΛΛΑΔΑ- ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 21-2

Τα οκτάλεπτα: 6-1, 5-0, 6-1, 4-0

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Φουντωτού 2, Χυδηριώτη 2, Ελληνιάδη 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 2, Νίνου 2, Τριχά 3, Σιούτη 1, Βασιλική Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου 2, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σταματοπούλου.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Γκιγιέρμο Λουίς Σέτι): Στεγμάγιερ, Καστελάνι, Λέοναρντ, Χάτσερ 1, Λάνι, Μ.Μπασιγκαλούπο, Ολιέλ, Κόμπα, Ρίλεϊ, Ανεσίνα, Α.Μπασιγκαλούπο 1, Κάντα, Βιντεμπεριαγκέν.