Εθνική Γυναικών: Επιβλητική στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο, 24-2 την Νότια Αφρική

Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε η Εθνική ομάδα Υδατοσφαίρισης των Γυναικών την πρεμιέρα της στον Γ’ όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα αφού διέλυσε με το εντυπωσιακό 24-2 την Νότια Αφρική.

Εθνική Γυναικών: Επιβλητική στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο, 24-2 την Νότια Αφρική

Με... το πόδι στο γκάζι μπήκε η Εθνική Γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόα αφού κονιορτοποίησε με 24-2 την Νότια Αφρική.

Μεθαύριο Τρίτη (18/7) στις 07:30 (ΕΡΤ 3) θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή που ξεκίνησε με βαριά ήττα (27-1) από την Ιταλία. Το παιχνίδι απέναντι στην Ιταλία τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας (04:30) της Πέμπτης 20/7 φαίνεται πως θα κρίνει την πρωτιά στον όμιλο.

Η Αλεξία Καμμένου είχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνει τις δοκιμές της σε ένα επίσημο παιχνίδι. Δοκιμές σε επίθεση και άμυνα. Γρήγορα η Εθνική Ελλάδος ξέφυγε στο σκορ που άρχισε να παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Η Ελλάδα προηγήθηκε 4-0 και τότε δέχθηκε το πρώτο της τέρμα, και μετά πάλι ένα σερί 7-0 για να ξαναδεχτεί γκολ. Η Νότια Αφρική δεν είχε πάλι αυτή τη χαρά… Ούτε με πέναλτι καθώς στα 11 δευτερόλεπτα από τη λήξη το χτύπημα της Βέρσφελντ απέκρουσε η Χρυσή Διαμαντοπούλου.

Πολύ αποτελεσματική η Ελληνική άμυνα, δεν δέχθηκε τέρμα ακόμη και όταν έπαιξε με δυο παίκτριες λιγότερες στα μέσα του β’ οκτάλεπτου. Και επιθετικά, βρήκε γκολ με κάθε τρόπο. Σκόραραν όλα τα κορίτσια εκτός από την Διαμαντοπούλου που έπαιξε σε όλο τον αγώνα.

ΕΛΛΑΔΑ- ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ 24-2

Τα οκτάλεπτα: 7-1, 6-1, 6-0, 5-0

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου (6/8 αποκρούσεις), Ελευθερία Πλευρίτου 4, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 3, Νίνου 3, Τριχά 3, Σιούτη 1, Βασιλική Πλευρίτου 1, Φουντωτού 4, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Σταματοπούλου.

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ (Νίκολα Μπάρετ): Μάαρτενς, Μάκ Ντόνελ, Θόρντον-Ντιμπ, Μοτάου, Σιλένο 1, Μίλερ, Τζένουαρι, Ζόντο 1, Βέρσφελντ, Μάκ Λέοντ, Μίτσαμ, Γουάιτ, Γκάντο.