Κραβαρίτης: «Δεν γινόταν να μην τα βρω με τον Ολυμπιακό, δεν έχω πουλήσει ποτέ οπαδιλίκι»

Ο Δημήτρης Κραβαρίτης, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε τις γυναίκες του Ολυμπιακού, μίλησε για όλους και για όλα.

Κραβαρίτης: «Δεν γινόταν να μην τα βρω με τον Ολυμπιακό, δεν έχω πουλήσει ποτέ οπαδιλίκι»

«Να ξέρουν οι φίλαθλοί μας πως όλοι στην ομάδα θα κάνουμε τα πάντα και θα υπερβούμε τους εαυτούς μας για να πετύχουμε το καλύτερο για τον Ολυμπιακό» υπογράμμισε ο Δημήτρης Κραβαρίτης στην πρώτη του συνέντευξη ως προπονητής της ομάδας πόλο γυναικών του Συνδέσμου, στο αθλητικό μαγκαζίνο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (Κανάλι 1 90,4).

«Μου τηλεφώνησε ο πρόεδρος, ο κ. Κουντούρης, κάναμε μια συνάντηση και τα βρήκαμε αμέσως. Δεν γινόταν να μην τα βρω με τον Ολυμπιακό. Δεν έχω πουλήσει ποτέ οπαδιλίκι. Δεν το είχα, ούτε το έχω ανάγκη. Εξάλλου δεν έχω κρύψει ποτέ τι ομάδα είμαι. Είμαι Πειραιώτης, έχω μεγαλώσει στο Πασαλιμάνι κι έπαιζα μπάσκετ στο γηπεδάκι της Λέσχης μας, μέχρι να με κερδίσει το υγρό στοιχείο και να κερδίσω τα πάντα ως πολίστας του Ολυμπιακού. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη. Όλοι γνωρίζουμε τι έχει καταφέρει με τον Ερασιτέχνη» είπε ο επιτυχημένος τεχνικός και για το γεγονός πως πρώτη φορά θα κοουτσάρει γυναικεία ομάδα είπε: «Δεν με φοβίζει η πρόκληση. Αντιθέτως με εξιτάρει. Σίγουρα υπάρχουν διαφορές μεταξύ του πόλο ανδρών και του πόλο γυναικών, όμως οι αρχές είναι ίδιες. Διαφέρει η ταχύτητα και η δύναμη, όμως η τακτική παραμένει ίδια. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι γνωρίζω που βρίσκομαι και κυρίως ξέρω πως ο Ολυμπιακός είναι καταδικασμένος να κερδίζει τίτλους».

Σε ερώτηση σχετικά με τα στοιχεία που θέλει να βάλει στο παιχνίδι της ομάδας, η οποία για πολλά χρόνια είχε αποκτήσει ταυτότητα από τον παλιό του συμπαίκτη στον Ολυμπιακό, Χάρη Παυλίδη, αλλά και στις πινελιές που μπήκαν από τον Αλεξάνταρ Τσίριτς ο κ. Κραβαρίτης απάντησε: «Ο Χάρης(Παυλίδης) βρισκόταν πολλά χρόνια στην ομάδα και είχε αποκτήσει συνήθειες και ένστικτα, ήξερε πολύ καλά τα κορίτσια και το έργο του μιλάει μέσα από τους εγχώριους και ευρωπαϊκούς τίτλους. Δεν είναι σωστό και δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για τον Τσίριτς. Ο,τι κρίνω πως έκανε καλό, θα δουλέψω πάνω του και θα το εξελίξω, ενώ θα προσθέσω και δικά μου στοιχεία στην τακτική της ομάδας».

Για το ρόστερ και κυρίως για την αναζήτηση ξένων παικτριών δήλωσε: «Είναι χρόνια Ολυμπιακών Αγώνων κι όλες οι παίκτριες θέλουν να αγωνιστούν στη μεγαλύτερη σκηνή, όμως ο δρόμος περνάει μέσα από τα σωματεία και τις διοργανώσεις που προηγούνται στο καλεντάρι. Είναι μία δύσκολη χρόνια με απαιτήσεις στο πρόγραμμα, όμως θα δουλέψουμε με στόχο το νταμπλ και το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Είμαστε σε αναζήτηση ξένων παικτριών, αλλά λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων είναι δύσκολο να προσελκύσουμε παίκτριες από άλλες ηπείρους. Σε κάθε περίπτωση έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις παίκτριες μου και στον ελληνικό κορμό που διαθέτει ο Ολυμπιακός. Παράλληλα έχω ενημερωθεί από τους ανθρώπους και το σταφ της ακαδημίας για το υλικό στα τμήματα υποδομής, θέλω όμως να ασχοληθώ προσωπικά με αυτό το θέμα. Εννοείται πως με εξιτάρει να βάλουμε νέα κορίτσια από τη δική μας Ακαδημία στην πρώτη ομάδα».


Όταν του επισημάνθηκε πως το 2005 ήταν αυτός που δημιούργησε τις βάσεις για την Ακαδημία Πόλο του Ολυμπιακού είπε: «Πράγματι, το 2005 ήταν απόφαση του συλλόγου η επανενεργοποίηση των ακαδημιών. Αυτό έγινε με απόφαση του Λεωνίδα Θεοδωρακάκη και την στήριξη όλου του τμήματος πόλο, τον τότε τιμ μάνατζερ Άκη Λογοθέτη και τους προπονητές. Η Ακαδημία ήταν ανενεργή μετά τη δεκαετία του ’90. Στελεχώσαμε πρώτα τα αγόρια και μετά τα κορίτσια, το σημαντικό δεν είναι οι τίτλοι αλλά ότι με λιγοστά μέσα, δηλαδή την έλλειψη ιδιόκτητου κολυμβητηρίου καταφέραμε πολλά. Μπορούμε ακόμη περισσότερα».

Για τους κυριότερους αντιπάλους στην κούρσα της Α1, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί ακόμη τα ρόστερ είπε: «Ο Άλιμος θα είναι ενισχυμένος, η Βουλιαγμένη με τη Διαμαντοπούλου και τις μεταγγραφες των ξενων θα είναι δυνατή κι εφέτος. Ο Εθνικός πέρυσι ήταν η έκπληξη του πρωταθλήματος, έχει κάνει προσεκτικές κινήσεις. Παρά την απώλεια της Μπορισοβα που την αναπλήρωσε με μια παίκτρια από το κολλέγιο, θα είναι μια πολύ καλή ομάδα και όποιος την υποτιμήσει, θα το πληρώσει».

Ως Ομοσπονδιακός τεχνικός έχει ένα χρυσό κι ένα χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική Εφήβων και βεβαίως ως βοηθός προπονητής στην Εθνική Ανδρών με τον Θοδωρή Βλάχο το ασημένιο μετάλλιο του Τόκιο. Σε ερώτηση για το ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας τόνισε: «Για να έχουν επιτυχίες οι Εθνικές ομάδες υπάρχει ο μηχανισμός των σωματείων. Γίνεται σοβαρή δουλειά και σε βάθος. Ως εκ τούτου έχουμε παραγωγή παικτών και παικτριών και έρχονται οι επιτυχίες, σε συλλογικό και σε Εθνικό επίπεδο. Υπάρχει όμως το πρόβλημα των εγκαταστάσεων. Στην Ελλάδα του 2023 κι ακόμη ο Ολυμπιακός δεν έχει το δικό του σπίτι στα τμήματα υγρού στίβου. Στην Εθνική τα τμήματα υποδομής είναι νομάδες, χωρίς σταθερή πισίνα. Αν λοιπόν είχαμε υποδομές θα είχαμε πιο πολλά παιδιά κοντά στο άθλημα και σίγουρα πιο πολλές διακρίσεις».

Για τον Ν.Ο.Πατρών τον οποίο επανάφερε στην Α1 πόλο ανδρών ο Δημήτρης Κραβαρίτης είπε: «Ο κόσμος στην Πάτρα αγκάλιασε το περσινό πρότζεκτ στον ΝΟΠ. Είναι πόλη που αγαπάει το υδάτινο στοιχείο. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα στην αρχή με τη φυγή κάποιων σημαντικών παικτών, όμως συσπειρωθήκαμε, δεν διστάσαμε να βάλουμε νέα παιδιά να παίξουν και τελικά τα καταφέραμε. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του ΝΟΠ που δεν στάθηκε εμπόδιο να κάνω το βήμα παραπάνω για τον Ολυμπιακό και μάλιστα ενώ είχαμε ξεκινήσει το σχεδιασμό για το 2023-24, εκτίμησαν ότι κάναμε πραγματικά. Ένα τεράστιο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου στον πρόεδρο, Γιώργο Μάνεση, στον αντιπρόεδρο, Μάκη Γεωργαρά και στον Νίκο Φιλόπουλο που είναι η ψυχή της ομάδας».

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Δημήτρη Κραβαρίτη στο ηχητικό απόσπασμα: