Άλιμος: Πήρε την εγγονή του Λίμπρεχτς, Μάουντ Μέγκενς

Η Μάουντ Μέγκενς επέστρεψε στην Ελλάδα. Συμφώνησε με τον Άλιμο.

Άλιμος: Πήρε την εγγονή του Λίμπρεχτς, Μάουντ Μέγκενς

Η Μάουντ Μέγκενς ξανά στην Ελλάδα. Είχε περάσει για ένα διάστημα από τον ΠΑΟΚ και από τη νέα σεζόν η σπουδαία Ολλανδή περιφερειακή θα αγωνίζεται στον Άλιμο.

«Ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ Betsson και η Διοίκηση του συλλόγου ανακοινώνουν με μεγάλη χαρά την απόκτηση της διεθνούς εμβέλειας αθλήτριας, Μάουντ Μέγκενς.

Η Ολλανδή διεθνής περιφερειακός υπέγραψε τη συμφωνία της με τον ΑΛΙΜΟ ΝΑΣ Betsson και θα ενισχύσει σημαντικά την προσπάθεια της γυναικείας ομάδας του συλλόγου τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, όσο και στο LEN Champions League, στο οποίο η ομάδα του Πάνου Βέργου θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Η Μάουντ Μέγκενς κατάγεται από την Ολλανδία και αποτελεί ένα από τα κορυφαία ονόματα της γυναικείας υδατοσφαίρισης παγκοσμίως. Έχει γεννηθεί το 1996 και αποτέλεσε μέλος της εθνικής Ολλανδίας σε κορυφαίες διοργανώσεις, με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στη συλλογή της έχει να επιδείξει το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν το 2015, καθώς επίσης έχει στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2018 στη Βαρκελώνη, ενώ έχει ακόμη δύο ασημένια σε Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα το 2014 και το 2016. Ακόμη, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκζού ήταν δεύτερη σκόρερ στη διοργάνωση με 20 γκολ, ενώ μπήκε στην All - Star ομάδα στο ίδιο τουρνουά.

Η Ολλανδή αθλήτρια έχει φοιτήσει στο κορυφαίο Πανεπιστήμιο του USC, καταγράφοντας σπουδαία επιτεύγματα, όχι μόνο από άποψη τίτλων στο NCAA, όπου έχει δύο πρωταθλήματα, αλλά και σε ατομικά βραβεία καθώς είναι νικήτρια του φημισμένου J. Cutino Award το 2021!

Στο παρελθόν, η Μάουντ Μέγκενς έχει αγωνιστεί εκτός του USC, στην Ντονκ, για μικρό χρονικό διάστημα στον ΠΑΟΚ με προπονητή τότε τον Πάνο Βέργο, ενώ την περασμένη αγωνιστική περίοδο έκανε πέρασμα στο πρωτάθλημα Αυστραλίας για τους Σίδνεϊ Λάιονς.

Ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ Betsson και ο πρόεδρος, κ. Γιάννης Ζουμπουλίδης, καλωσορίζουν την Μάουντ Μέγκενς στην οικογένεια του συλλόγου», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Μέγκενς είναι εγγονή του Ολλανδού προπονητή Τάις Λίμπρεχτς, που είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό, καθώς εργάστηκε στον Ολυμπιακό (δύο φορές), αλλά και στις τρεις ομάδες της Θεσσαλονίκης, Άρη, ΠΑΟΚ και Ηρακλή.

Η κόρη του Λίμπρεχτς και μητέρα της Μάουντ Μέγκενς, Πατρίτσια, υπήρξε μία από τις κορυφαίες πολίστριες στην Ολλανδία. Πανηγύρισε τρία σερί Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (1985, 1987, 1989) και στη συνέχεια ένα ασημένιο (1991). Την ίδια χρονιά (1991) κατέκτησε και το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Περθ, ενώ πέντε χρόνια πριν με την Ολλανδία ήταν δεύτερη στο Παγκόσμιο. Η Πατρίτσια Λίμπρεχτς έχει και ένα χρυσό σε Παγκόσμιο Κύπελλο το 1999.