Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 11-12: Αλύγιστος ο πρωταθλητής Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 12-11 της Βουλιαγμένης στον Λαιμό για την 6η αγωνιστική της Α1 πόλο των γυναικών και έκανε το έξι στα έξι. 

Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 11-12: Αλύγιστος ο πρωταθλητής Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός έκανε το έξι στα έξι στην Α1 πόλο των γυναικών. Στο τρίτο οκτάλεπτο ήταν μπροστά με 10-5 και 11-6 ενώ στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου είχε διαφορά 4 γκολ (12-8), αλλά ο ΝΟΒ με επική αντεπίθεση στα τελευταία λεπτά πήγε να…κλέψει τον βαθμό αλλά δεν τα κατάφερε (11-12).

Το πρώτο οκτάλεπτο ήταν μια «μονομαχία» της Αυστραλής Ριτζ της Βουλιαγμένης με την Καναδή του Ολυμπιακού, Κρίστμας. Δυο φορές προηγήθηκε ο ΝΟΒ με τη Ριτζ (1-0, 2-1) αλλά απάντησε η Κρίστμας (1-1, 2-2).

Στο δεύτερο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός κυριάρχησε. Έβγαλε καλές άμυνες, κολύμπησε και ουσιαστικά…καθάρισε το παιχνίδι. Η Σάντα για πρώτη φορά έδωσε το προβάδισμα στον πρωταθλητή Ευρώπης που δεν κοίταξε ξανά πίσω. Η Ελευθεριάδου έκανε το 2-4, η Ριτζ και πάλι μείωσε στο γκολ (3-4), αλλά με Ξενάκη, Τριχά, Μυριοκεφαλιτάκη ο Ολυμπιακός πήγε τη διαφορά στο +4 (3-7). Η Μαρία Πάτρα σκόραρε με πέναλτι ύστερα από ώρα για τον ΝΟΒ, με τη Χυδηριώτη να διαμορφώνει το 4-8 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Για πρώτη φορά η διαφορά πήγε στο +5 (4-9, Ξενάκη) αλλά η Γιαννοπούλου απάντησε (5-9) για τον ΝΟΒ που προσπαθούσε να μείνει κοντά στον Ολυμπιακό που έλεγχε απόλυτα τον αγώνα και με την αρχηγό Μαργαρίτα Πλευρίτου ξέφυγε εκ νέου (5-10), σε ένα οκτάλεπτο που έκλεισε με τη Βουλιαγμένη να σκοράρει στα τελευταία δευτερόλεπτα με την Ελληνιάδη δύο φορές και να μειώνει σε 8-11.

Με εύστοχο πέναλτι της Ελευθερίας Πλευρίτου ξεκίνησε η τελευταία περίοδος και ο Ολυμπιακός 6.42 πριν από το τέλος ήταν μπροστά με 12-8 αλλά ο ΝΟΒ δεν τα παράτησε και επέστρεψε με τη Ριτζ να κάνει μεγάλο παιχνίδι.

Η Διαμαντοπούλου με το σκορ στο 9-12 (2.55 πριν από το τέλος), απέκρουσε πέναλτι της Ελληνιάδη, αλλά η Ριτζ ήταν εκείνη που μείωσε σε 10-12 (2.26 πριν από το τέλος της αναμέτρησης), αφού πιο μπροστά είχε βγάλει την άμυνα ο ΝΟΒ. Η ίδια μείωσε και στο γκολ, 1.33 πριν από το τέλος με τέρμα στην παίκτρια παραπάνω (11-12), με τον Ολυμπιακό να μην έχει καθαρό μυαλό και να κάνει εύκολα το λάθος.

Η Κοτσιώνη δεν είχε πρόβλημα στο σουτ της Ελευθερίας Πλευρίτου (29’’ πριν από το τέλος) και στην τελευταία επίθεση ο ΝΟΒ πήγε για την ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφερε, με το σουτ της Κοτσιώνη να σταματά στο δοκάρι.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-6, 4-3, 3-1.

Βουλιαγμένη: Κοτσιώνη, Καϊάφα, Καλογεροπούλου, Ελληνιάδη 2, Γιαννοπούλου 1, Ριτζ 5, Τανκέεβα 2, Μαρία Πάτρα 1, Στρατιδάκη, Ανδρεάδη, Μιμίδη, Αγγελίδη, Ειρήνη Πάτρα, Μαρκατσέλη, Κρασσά.

Ολυμπιακός: Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Τριχά 1, Ξενάκη 2, Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Τορνάρου, Βασιλική Πλευρίτου, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Σταματοπούλου, Σάντα 1, Δρακωτού.

Φωτεινή Τριχά: «Ήταν ένα παιχνίδι, στο οποίο και οι δύο ομάδες ήμασταν πολύ μαχητικές, κάτι που φάνηκε και από το τελικό σκορ. Παρόλο που ήμασταν τέσσερα-πέντε γκολ μπροστά στη μέση του παιχνιδιού, προς το τέλος μειώθηκε η διαφορά. Κάναμε κάποια λάθη, τα οποία σε συνδυασμό με το ότι η Βουλιαγμένη ήταν πολύ ανταγωνιστική, οδήγησαν στο αποτέλεσμα που φέραμε. Έχουμε χρόνο να βελτιώσουμε αυτά που πρέπει και αυτό θα το πετύχουμε μέσω της προπόνησης κάθε μέρα».