Παυλίδης: «Ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να πάρει και φέτος την EuroLeague»

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό του Πειραιά «Κανάλι Ένα 90.4».

Παυλίδης: «Ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να πάρει και φέτος την EuroLeague»

Ύστερα από μία αξιοθαύμαστη πορεία στον πάγκο της ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού, ο Χάρης Παυλίδης συνεχίζει την καριέρα του στην Εθνική Κίνας.

Ο Έλληνας προπονητής παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό του Πειραιά «Κανάλι Ένα 90.4» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον Ολυμπιακό και στο πως κυλά η ζωή του ως Ομοσπονδιακός τεχνικός της Κίνας.

«Πέσαμε σε μία περίοδο σκληρού λοκ ντάουν. Εμείς βρισκόμασταν στη μία άκρη της Σαγκάη, απομονωμένοι σε καραντίνα σ΄ένα ξενοδοχείο και η Εθνική ομάδα στην άλλη πλευρά της πόλης. Δεν μπορούσαμε να συναντήσουμε κανέναν και στους δρόμους κυκλοφορούσαν μόνο υγειονομικοί με άσπρες στολές, ενώ είχαμε ν” αντιμετωπίσουμε δυσκολίες και με το φαγητό που μας τροφοδοτούσαν. Κυριολεκτικά δεν τρώγονταν» υπογράμμισε ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού και αναφέρθηκε σε ακόμη μία… έκπληξη που είχαν να αντιμετωπίσουν εκείνος και οι συνεργάτες του: «Βρεθήκαμε στην αλλαγή του ρόστερ της Εθνικής ομάδας. Οι διεθνείς που συμμετείχαν στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν αποσυρθεί από την Εθνική και η νέα φουρνιά δεν είναι του ίδιου αγωνιστικού επιπέδου. Αρκετά, δε, από τα κορίτσια που ξεκίνησαν μαζί μας, δεν άντεξαν τους ρυθμούς προπόνησης, αλλά και το γεγονός πως για 11 μήνες θα πρέπει ν” ακολουθούν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα με ταξίδια, προετοιμασία και αγώνες κι έφυγαν».

Από τα μέσα Ιουλίου η Εθνική ομάδα της Κίνας κάνει προετοιμασία στη χώρα μας. Σε ερώτηση για το ποιο είναι το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας απάντησε: «Έχουμε δυνατές αθλήτριες, αλλά υστερούν στην τεχνική μέσα στο νερό. Εκεί έχουμε ρίξει το βάρος. Δεν είναι υπερβολή εάν πω, πως αυτή τη στιγμή οι περισσότερες παίκτριες είναι επιπέδου ελληνικής Α2 πόλο. Χρειάζεται να κάνουμε πολλή και σκληρή δουλειά».

Για το εάν υπήρχε κάτι που ζήλεψε στην Κίνα σε σχέση με την Ελλάδα είπε: «Οι εγκαταστάσεις που έχουν στην Κίνα είναι καταπληκτικές. Όχι μόνο για τον υγρό στίβο, αλλά γενικά για όλα τα σπορ. Σκεφτείτε πως το νερό στην πισίνα του αθλητικού κέντρου έχει θερμοκρασία συνεχώς στους 28 βαθμούς, ενώ υπάρχουν ειδικά δωμάτια και εξοπλισμός για αποθεραπεία» λέει ο Χάρης Παυλίδης που αναπολεί τις αθλήτριες του στον Ολυμπιακό λέγοντας: «Στον Ολυμπιακό είχα φτάσει στο σημείο να φωνάζω ελάχιστα. Οι προπονήσεις κυλούσαν με τέτοιο τρόπο, που η κάθε πολίστρια ήξερε τι θα κάνει, όπως φυσικά και στα παιχνίδια. Πιστεύω, πως κι εφέτος ο Ολυμπιακός θα πάρει άνετα το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Αν δεν υπάρξουν αστάθμητοι παράγοντες, όπως ο κορονοϊός και τραυματισμοί, η ομάδα έχει τη δυνατότητα να παραμείνει και στην κορυφή της Ευρωλίγκας, ώστε να ισοφαρίσει το ρεκόρ της Οριζόντε Κατάνια με τα τρία σερί πρωταθλητριών. Έχω εμπιστοσύνη τόσο στο ρόστερ, όσο και στον Τσίριτς, που βάζει τη δική του σφραγίδα στον Ολυμπιακό, με πιο επιθετική άμυνα και πιο δυνατό τρόπο παιχνιδιού, τον σέρβικο».

Αναλυτική η συνέντευξη του επιτυχημένου Έλληνα τεχνικού στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα της εκπομπής «Πινελιές στα σπορ»: