Ολυμπιακός – ΑΕΚ 13-8: Υπόκλιση με ένα κίτρινο τριαντάφυλλο

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός κέρδισε 13-8 την ΑΕΚ για την 20η αγωνιστική της Α1 πόλο γυναικών. Οι «κιτρινόμαυρες» υποκλίθηκαν με ένα κίτρινο τριαντάφυλλο, όπως είχαν κάνει και πέρσι, για την κατάκτηση της EuroLeague.  

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 13-8: Υπόκλιση με ένα κίτρινο τριαντάφυλλο

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 13-8 την ΑΕΚ στον Πειραιά για την 20η αγωνιστική, με τα κορίτσια της ομάδας της ΑΕΚ να δίνουν από ένα κίτρινο τριαντάφυλλο στις «ερυθρόλευκες» για την κατάκτηση της EuroLeague την Κυριακή.

Κάτι ανάλογο είχαν κάνει και πέρσι, όταν είχαν αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακός λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση της EuroLeague στη Βουδαπέστη ενώ και τη Δευτέρα (4/4), υποδέχτηκαν τον Κυπελλούχο Ευρώπης Εθνικό με κίτρινα τριαντάφυλλα.

Στα αγωνιστικά τώρα η ΑΕΚ στην πρώτη περίοδο ήταν μπροστά με 3-2 αλλά στη συνέχεια ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα και όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε τη διαφορά, με τον Αλεξάνταρ Τσίριτς να κάνει και αλλαγές μοιράζοντας τον χρόνο. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά το 2-3 ακολούθησαν δύο οκτάλεπτα με το ίδιο σκορ (5-1, 5-1). Στο τελευταίο η ΑΕΚ μάζεψε τη διαφορά στα πέντε γκολ (13-8), απέναντι στον Ολυμπιακό που παρατάχθηκε με αλλαγές και χωρίς πέντε βασικές (Β. Πλευρίτου, Ε. Πλευρίτου, Διαμαντοπούλου, Κρίστμας, Τζόρνταν Ράνεϊ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ 13-8

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 5-1, 5-1, 1-3

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Σταματοπούλου,Χριστοδούλου, Σλίκινγκ 1, Ελευθεριάδου 2, Κανετίδου, Ξενάκη 3, Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Χαλδαίου 2, Τζωρτζάκη 1, Δρακωτού 2, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Δουρέκα, Τριχά, Μαργαρίτη 1.

ΑΕΚ (Κική Λιώση): Τσουρή, Πασκάλε 3, Κασσάρη, Λούδη 1, Γαβαλά, Βαμβακάρη , Μιχαηλίδου, Στρατηδάκη 1, Κώτσια 2, Τσιμάρα Ευφ., Τσιμάρα Ευδ. 1, Γροζοπούλου, Μπεκρή, Κοβάσεβιτς, Ζαχαρίου.