Εθνικός: Για αυτό γύρισε ο Γιώργος Μορφέσης

Ο Γιώργος Μορφέσης επέστρεψε στον Εθνικό και εξήγησε γιατί είπε το ναι στην ομάδα του Πειραιά.

Εθνικός: Για αυτό γύρισε ο Γιώργος Μορφέσης

Ξανά στον Εθνικό ο Γιώργος Μορφέσης, ο οποίος ανέλαβε το πόστο του τεχνικού διευθυντή. Ο κόουτς μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος και εξήγησε γιατί είπε το ναι και τους στόχους του για το μέλλον.

«Ο Εθνικός για μένα είναι οικογενειακή παράδοση. Είναι το σωματείο που ανδρώθηκα, αθλητικά και προπονητικά. Έμαθα το άθλημα και τον πρωταθλητισμό εδώ. Ήταν η ομάδα που κέρδισα το πρώτο μου μετάλλιο στις υποδομές και τη μεγαλύτερη επιτυχία μου ως προπονητής της ανδρικής ομάδας το 2000. Είναι σαν το σπίτι μου, άρα η σχέση είναι μεγαλύτερη από επαγγελματική. Ο Εθνικός έχει ένα μεγάλο μερίδιο σε ότι έχω καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια».

Η ομάδα του Εθνικού φέτος μπήκε σε μια νέα βάση, ενισχύθηκε σημαντικά και έχει υψηλούς στόχους. Υπάρχει ικανοποίηση για τον μεταγραφικό σχεδιασμό; Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας και σε ποια κατεύθυνση θέλει να κινηθεί το τμήμα γενικότερα;

«Παρακολούθησα τις κινήσεις που έκανε η ομάδα και ο χρηματοδότης της, κ. Κολοβός και δεν κρύβω ότι έχει ανεβάσει το επίπεδο με τις προσθήκες διεθνών Ελληνίδων παικτριών που μετέχουν στις Εθνικές ομάδες, αλλά και σπουδαίων ξένων αθλητριών με μεγάλη εμπειρία σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Εθνικός: Ο Μορφέσης τεχνικός διευθυντής στην ομάδα πόλο γυναικών

Οι στόχοι της ομάδας είναι ξεκάθαρα να ανέβει όσο ψηλότερα μπορεί, όχι μόνο στο γυναικείο τμήμα, αλλά και στα τμήματα υποδομής που γίνεται μια καλή δουλειά και μπορεί να γίνει και καλύτερη φέτος. Θα δοθεί βάση λοιπόν στα ηλικιακά, έτσι ώστε στο μέλλον να «ανεβάζει» αθλήτριες στη γυναικεία ομάδα».

Πόσο σημαντική είναι για την πρόοδο του τμήματος η επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις;

«Είναι πολύ σημαντικό για τον σύλλογο να φεύγει από την ελληνική πραγματικότητα και να ανταγωνίζεται τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Μόνο κέρδος μπορεί να έχει αυτό για τις αθλήτριες του συλλόγου και ιδίως για τις νεαρότερες ηλικιακά. Θα προσπαθήσω με την εμπειρία μου, να γίνει ο Εθνικός ξανά ελκυστικός για τους αθλητές».