Η Ταραγκό της Βουλιαγμένης αποσύρθηκε από την Εθνική Ισπανίας

Η Ροζέρ Ταραγκό αποχωρεί από την Εθνική Ομάδα της Ισπανίας. Η περιφερειακή της Βουλιαγμένης ανακοίνωσε την απόφασή της μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Ταραγκό της Βουλιαγμένης αποσύρθηκε από την Εθνική Ισπανίας

Η Ισπανίδα περιφερειακή Ροζέρ Ταραγκό σε λίγες μέρες θα έρθει στην Ελλάδα για να ξεκινήσει την προετοιμασία της με τη Βουλιαγμένη. Η 28χρονη μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων και την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, έκανε γνωστό πως αποσύρεται από την Εθνική ομάδα της Ισπανίας.

Η Ταραγκό παίζει στην Εθνική ομάδα της Ισπανίας εδώ και μια δεκαετία και είναι μία από τις πολίστριες που έχουν ζήσει όλες τις μεγάλες στιγμές για μια χώρα που δεν είχε συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι και το Πεκίνο.

Η Ταραγκό μέλος της Ισπανίας και στα δύο ασημένια μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2012, 2021) δήλωσε πως ήρθε η στιγμή να σταματήσει. «Είναι η κατάλληλη στιγμή. Μετά το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες», είπε η Ταραγκό.

Η νέα πολίστρια της Βουλιαγμένης, έχει κατακτήσει χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2013 στη Βαρκελώνη και ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019.

Δύο χρυσά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (2014, 2020), ένα χάλκινο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 και το ασημένιο στο World League του 2016. Ενδεχομένως εάν και εφόσον δεν υπήρχε η φοβερή και τρομερή ομάδα των ΗΠΑ να είχε δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια αφού η Ισπανία έχασε δύο τελικούς σε Ολυμπιακούς Αγώνες από τις Αμερικανίδες, που μετράνε τρία διαδοχικά χρυσά στη διοργάνωση.