Στον Εθνικό η Στεφανία Χαραλαμπίδη

Σπουδαία μεταγραφή για τον Εθνικό. Η ομάδα του Πειραιά έδωσε τα χέρια με τη διεθνή Αμερικανίδα αριστερόχειρα, Στεφανία Χαραλαμπίδη.

Στον Εθνικό η Στεφανία Χαραλαμπίδη

Η ανακοίνωση

«Ο Εθνικός Πειραιώς και το γυναικείο τμήμα υδατοσφαίρισης είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την απόκτηση της διεθνούς αθλήτριας της εθνικής ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών, Στεφανίας Χαραλαμπίδη!

Ο «Αυτοκράτορας» ολοκλήρωσε μια από τις κορυφαίες μεταγραφές στην ιστορία του συλλόγου και της ελληνικής υδατοσφαίρισης, ενώ η Στεφανία Χαραλαμπίδη στις 24 Ιουνίου, όπως έγινε γνωστό, θα εκπροσωπήσει την κορυφαία εθνική ομάδα στον κόσμο, τις ΗΠΑ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Μάλιστα, είναι η πρώτη αριστερόχειρας που φθάνει σε Ολυμπιακό τουρνουά για τις ΗΠΑ μετά το μακρινό 2008!

Η Παγκόσμια πρωταθλήτρια Στεφανία Χαραλαμπίδη είναι μια από τις κορυφαίες περιφερειακούς στην παγκόσμια υδατοσφαίριση και το αριστερό της χέρι «τρομάζει» τις αντίπαλες άμυνες. Έχει γεννηθεί στις 19 Μαΐου του 1995 και ξεκίνησε το πόλο στην Αθήνα και τον Τρίτωνα Αμαρουσίου, ενώ το 2018 είχε αγωνιστεί στον ΝΟ Βουλιαγμένης.

Στο ενδιάμεσο, η Στεφανία Χαραλαμπίδη σάρωσε στο NCAA με το σκουφάκι του πανεπιστημίου USC, ενώ τα τελευταία έτη αποτελεί βασικό μέλος της εθνικής των ΗΠΑ, με συμμετοχή στις κορυφαίες διοργανώσεις.

Στεφανία, σε καλωσορίζουμε στη μεγάλη οικογένεια του Εθνικού Πειραιώς και θα σε καμαρώνουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο! Καλή επιτυχία!

Who is who

Στα τέσσερα χρόνια που έπαιξε και σπούδασε στο USC σημείωσε τις εξής επιτυχίες:

2016 – Πρωταθλήτρια NCAA

2η σκόρερ στην ιστορία του USC με 269 γκολ

Τα 84 γκολ που πέτυχε το 2017 είναι το 3ο καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία του USC

2016 Νικήτρια του περίφημου Peter J. Cutino βραβείου

2016 National & MPSF Player of the Year

Δύο φορές ACWPC First Team All-American

2016 NCAA tournament MVP

Με την εθνική των ΗΠΑ έχει έως τώρα τις εξής επιτυχίες:

2021 FINA WORLD LEAGUE SUPER FINAL, ΑΘΗΝΑ (Χρυσό μετάλλιο)

2019 HOLIDAY CUP, ΠΡΙΝΣΕΤΟΝ, ΝΙΟΥ ΤΖΕΡΣΕΙ (Χρυσό μετάλλιο)

2019 PAN AMERICAN GAMES, ΛΙΜΑ, ΠΕΡΟΥ, (Χρυσό μετάλλιο)

2019 FINA WORLD CHAMPIONSHIPS, ΓΚΑΝΓΚΖΟΥ, ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ, (Χρυσό μετάλλιο)

2019 FINA WORLD LEAGUE SUPER FINAL, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ, (Χρυσό μετάλλιο)

2019 FINA INTERCONTINENTAL TOURNAMENT, ΠΕΡΘ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Χρυσό μετάλλιο)

2018 FINA WORLD CUP, ΣΟΥΡΓΚΟΥΤ, ΡΩΣΙΑ (Χρυσό μετάλλιο)

2018 FINA WORLD LEAGUE SUPER FINAL, ΚΟΥΝΣΑΝ, ΚΙΝΑ (Χρυσό μετάλλιο)

2018 FINA INTERCONTINENTAL TOURNAMENT, ΟΚΛΑΝΤ, ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ (Χρυσό μετάλλιο)

Στο παρελθόν, έχει αγωνιστεί με το σκουφάκι της Εθνικής Ελλάδος, τόσο με τις μικρές εθνικές, όσο και με την Εθνική γυναικών και έχει κατακτήσει σωρεία μεταλλίων στο διεθνές στερέωμα. Συγκεκριμένα με τις μικρές εθνικές της Ελλάδας, έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό της Μαδρίτης το 2011 (και MVP του τουρνουά), στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Περθ το 2012, στο Πανευρωπαϊκό της Όστια το 2014, ενώ με την Εθνική γυναικών της Ελλάδας κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο World League της Κίνας το 2012. Από το 2017 και έπειτα εκπροσωπεί την εθνική των ΗΠΑ».