Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 7-4: Ιστορικό τρεμπλ από τις γυναίκες του Θρύλου

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 7-4 της Βουλιαγμένης στο «Πέτρος Καπαγέρωφ», πήρε αήττητος το πρωτάθλημα και έγραψε ιστορία. Έγινε η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα, στη γυναικεία υδατοσφαίριση, που κάνει το τρεμπλ!

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 7-4: Ιστορικό τρεμπλ από τις γυναίκες του Θρύλου

Οι «ερυθρόλευκες» κέρδισαν τη Βουλιαγμένη στον Πειραιά και με 3-0 νίκες κατάκτησαν το πρωτάθλημα, πανηγυρίζοντας το ιστορικό τρεμπλ κάτι που στο παρελθόν δεν έχει πετύχει καμία ελληνική ομάδα στη γυναικεία υδατοσφαίριση. Φυσικά το έχουν κάνει οι άνδρες του Ολυμπιακού στο πόλο (2002, 2018) αλλά και το μπάσκετ του συλλόγου.

Για τις γυναίκες του Ολυμπιακού είναι το 8ο σερί πρωτάθλημα (2ο διαδοχικό μάλιστα χωρίς ήττα) και 12ο στην ιστορία τους, αφήνοντας πίσω τη Βουλιαγμένη με 11.

Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός στις αρχές της σεζόν είχε κατακτήσει και το Σούπερ Καπ Ελλάδας.

Για μία ακόμη φορά, η Βουλιαγμένη...έπιασε στον ύπνο τον Ολυμπιακό. Μάλιστα πριν καλά-καλά συμπληρώσουμε ένα λεπτό αγώνα, η Έλενα Ξενάκη με δύο (περιφέρεια, παραπάνω) έγραψε το 2-0 για το ΝΟΒ που στα μέσα της περιόδου ήταν μπροστά με 3-0 με το πέναλτι της Μαρίας Πάτρα. Ο Ολυμπιακός για ακόμη μια φορά ήταν βιαστικός στις επιθέσεις του, δεν είχε γκολ στην παίκτρια παραπάνω, σκόραρε με το πέναλτι της Αβραμίδου (1-3) αλλά αν και έσφιξε αμυντικά και η ζώνη λειτούργησε καλύτερα δεν μπόρεσε να μειώσει περισσότερο.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός μείωσε στο γκολ με την Ελευθερία Πλευρίτου (2-3) που νικήθηκε στο πέναλτι από την Κωτσιώνη αλλά πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε. Η ίδια με προσωπικό τέρμα στη συνέχεια ισοφάρισε σε 3-3 πριν καλά-καλά συμπληρώσουμε τέσσερα λεπτά στο δεύτερο οκτάλεπτο, με τη Χρυσή Διαμαντοπούλου να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια το πέναλτι της Έλενας Ξενάκη! Έτσι ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά στον τελικό πήρε και το προβάδισμα (4-3), με την Τσουκαλά να σκοράρει στην παίκτρια παραπάνω (2.25 για το τέλος του ημιχρόνου).

Στην τρίτη περίοδο το σκηνικό ήταν ίδιο. Ο Ολυμπιακός ήταν φοβερός στην άμυνα, η Χρυσή Διαμαντοπούλου όταν χρειαζόταν ήταν εκεί που έπρεπε. Στην επίθεση υπήρχε άγχος, με τη Βάσω Πλευρίτου τελικά να δίνει τη λύση με γκολ στην παίκτρια παραπάνω (3.52 για το τέλος της περιόδου) να γράφει το 5-3.

Η Βουλιαγμένη που σκόραρε τρία γκολ (3-0) στα πρώτα τέσσερα λεπτά, στη συνέχεια δεν μπορούσε να πάρει ανάσα και να περάσει την μπάλα στην Έλενα Ξενάκη. Επιθετικά ο Ολυμπιακός έχει τις παίκτριες για να βρει το γκολ και η Ελευθεριάδου στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου πέτυχε και το 6-3, με την Μαργαρίτα Πλευρίτου να σημειώνει και το 7-3 μέσα σε αποθέωση, με την Έλενα Ξενάκη να σκοράρει ξανά (7-4) για πρώτη φορά μετά την πρώτη περίοδο!

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 3-0, 1-0, 2-1.

Ολυμπιακός: Αβραμίδου 1, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Τσουκαλά 1, Βάσω Πλευρίτου 1, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1.

Βουλιαγμένη: Ξενάκη 3, Μαρία Πάτρα 1.