Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 9-11: Πέρασε από τον Λαιμό και πάει για το τρεμπλ την Κυριακή

Ο Ολυμπιακός νίκησε ξανά τη Βουλιαγμένη, αυτή τη φορά στον Λαιμό, έκανε το 2-0 στους τελικούς των πλέι οφ της Α' Εθνικής κατηγορίας γυναικών και θέλει ακόμη μια νίκη για να πανηγυρίσει το τρεμπλ. Την Κυριακή (30/5, 18.30) ο τρίτος τελικός στον Πειραιά

Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 9-11: Πέρασε από τον Λαιμό και πάει για το τρεμπλ την Κυριακή

Η Βουλιαγμένη όπως και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας την περασμένη Κυριακή, μπήκε δυνατά και έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό που προηγήθηκε με την Ελευθερία Πλευρίτου αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό στην επίθεση, έκανε λάθη στην άμυνα και έτσι ο ΝΟΒ πέρασε μπροστά με 3-1 και η Κοντονή στο φινάλε της περιόδου πέτυχε το 4-2, απαντώντας άμεσα στο τέρμα της Τσουκαλά.

Η Σιούτη αμέσως στο δεύτερο οκτάλεπτο μείωσε στο γκολ (4-3) και σε σχέση με την πρώτη περίοδο ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος αμυντικά αλλά στην επίθεση δεν είχε υπομονή ενώ ο ΝΟΒ προσπαθούσε να κολυμπήσει και να...χτυπήσει στην κόντρα, με την Κώτσια να σημειώνει το 5-3 ενώ όταν η ομάδα της Μελιδώνη πήγαινε σε σετ παιχνίδι δεν μπορούσε να απειλήσει. Η Μαργαρίτα Πλευρίτου με υπέροχο τέρμα 4.56 για το τέλος του ημιχρόνου μείωσε ξανά στο γκολ (5-4) και η Αβραμίδου με υπέροχη λόμπα 50 δευτερόλεπτα μετά έφερε το ματς στα ίσα (5-5).

Ο ΝΟΒ έβγαλε και πάλι αντίδραση. Η Ειρήνη Νίνου με πέναλτι έγραψε το 6-5 ενώ η Διαμαντοπούλου από την περιφέρεια έκανε το 7-5 (2.25 για το τέλος του ημιχρόνου), με τον Ολυμπιακό στο φινάλε του ημιχρόνου να μειώνει και πάλι στο γκολ με την Αβραμίδου (7-6).

Η Τσουκαλά ισοφάρισε και πάλι για τον Ολυμπιακό που δεν είχε καθαρό μυαλό στην παίκτρια παραπάνω και δεν μπορούσε να πάρει και πάλι το προβάδισμα ενώ και ο ΝΟΒ σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο δεν μπορούσε να βρει εύκολα τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η Βάσω Πλευρίτου στην παραπάνω τελικά σκόραρε και έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό (7-8) για πρώτη φορά μετά το ξεκίνημα της αναμέτρησης, στα μισά της τρίτης περιόδου ενώ η ίδια και πάλι στην παραπάνω έκανε και το 9-7 για τον πρωταθλητή Ευρώπης, με την Κώτσια να σκοράρει 18 δευτερόλεπτα για το τέλος της τρίτης περιόδου κρατώντας ζωντανή την ομάδα της Βουλιαγμένης.

Η Βάσω Πλευρίτου ήταν... καυτή και με ένα ακόμη γκολ, έδωσε...αέρα δύο τερμάτων (10-8) στον Ολυμπιακό, που έπαιζε εξαιρετική άμυνα και είχε σε καλή μέρα την Ιωάννα Σταματοπούλου που έπαιζε κάτω από τα δοκάρια. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη είχε δύο κρίσιμες επιθέσεις στην παίκτρια παραπάνω για να τελειώσει το ματς αλλά δεν τα κατάφερε, ωστόσο έβγαλε τις άμυνες για να έρθει η Μυριοκεφαλιτάκη από θέση φουνταριστού να γράψει το 11-8 και να...τελειώσει τα πάντα 2.15 για το τέλος της αναμέτρησης. Η Μαρία Πάτρα ήταν αυτή που διαμόρφωσε το τελικό 11-9 ενώ η Ιωάννα Σταματοπούλου απέκρουσε πέναλτι της Κοντονή 14 δευτερόλεπτα για το τέλος του τελικού.

Έτσι ο Ολυμπιακός θέλει ακόμη μια νίκη για να πανηγυρίσει το τρεμπλ ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχει κατακτήσει στις αρχές της σεζόν και το Σούπερ ΚΑΠ Ελλάδας.

Ο τρίτος τελικός είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή (30/5, 18.30) στον Πειραιά.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 3-4, 1-3, 1-2.

Βουλιαγμένη: Ειρήνη Νίνου 3, Μαρία Πάτρα 2, Κοντονή 1, Διαμαντοπούλου 1, Κώτσια 2.

Ολυμπιακός: Ελευθερία Πλευρίτου 1, Τσουκαλά 2, Σιούτη 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Αβραμίδου 2, Βάσω Πλευρίτου 3, Μυριοκεφαλιτάκη 1.