Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 11-6: Πρώτο βήμα για το τρεμπλ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 11-6 της Βουλιαγμένης στον πρώτο τελικό των πλέι οφ της Α' Εθνικής κατηγορίας στο πόλο γυναικών και έκανε το πρώτο βήμα για το τρεμπλ. Δεύτερο ματς την Παρασκευή (28/5, 18:30) στον Λαιμό.  

Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 11-6: Πρώτο βήμα για το τρεμπλ

Ο Ολυμπιακός με ένα σερί 5-0 στα τελευταία λεπτά μετέτρεψε το 6-6 σε 11-6 απέναντι στη Βουλιαγμένη που πάλεψε αλλά στο τέλος λύγισε στο «Πέτρος Καπαγέρωφ». Έτσι έκανε το 1-0 στη σειρά των πλέι οφ και πάει στον Λαιμό για το 2-0 για να θέλει ακόμη μια νίκη έτσι ώστε να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να κάνει το τρεμπλ.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-0 με γκολ των Τσουκαλά, Ελευθεριάδου αλλά η Βουλιαγμένη στο τελευταίο λεπτό της πρώτης περιόδου με δύο γκολ έφερε το ματς στα ίσα. Η Κώτσια μείωσε σε 2-1 και η Γιαννοπούλου στην κόντρα στο τέλος έκανε το 2-2.

Μάλιστα η Βουλιαγμένη πήρε και το προβάδισμα για πρώτη φορά στον αγώνα με την Διαμαντοπούλου (2-3) για να απαντήσει η Μαργαρίτα Πλευρίτου (3-3). Η Ξενάκη έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του Λαιμού, με την Μαργαρίτα Πλευρίτου να...απαντά και πάλι (4-4), με την Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη να γράφει το 5-4 για τον Ολυμπιακό (1.06 για το τέλος του ημιχρόνου).

Η διεθνής φουνταριστή ήταν εκείνη που κέρδισε και το πέναλτι με την Ελευθερία Πλευρίτου να μην μπορεί να κερδίσει την Κωτσιώνη που απέκρουσε το πέναλτι ενώ ο Ολυμπιακός είχε κι ένα ακόμη χαμένο πέναλτι με την Τσουκαλά στο πρώτο ημίχρονο (θυμίζουμε πως στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, η Κωτσιώνη είχε αποκρούσει τρία πέναλτι!) και έτσι ο πρωταθλητής Ευρώπης αν και έπαιζε εξαιρετική άμυνα δεν μπορούσε να βρει με ευκολία το γκολ γιατί υπήρχε άγχος και μια βιασύνη θα λέγαμε να κερδηθεί ο πρώτος τελικός. Τελικά η Χριστίνα Τσουκαλά, 1.34 για το τέλος της τρίτης περιόδου έγραψε το 6-4 με γκολ στην παίκτρια παραπάνω.

Η Βουλιαγμένη που στο τρίτο οκτάλεπτο δεν σκόραρε, κατάφερε να μπει ξανά στο ματς, με την εξαιρετική Έλενα Ξενάκη από τα δύο μέτρα να μειώνει στο γκολ (6-5) στις αρχές της τελευταίας περιόδου. Μάλιστα η Μαρία Πάτρα 3.48 για το τέλος του αγώνα ισοφάρισε σε 6-6, με τη Βουλιαγμένη να επιστρέφει ξανά με ένα σερί 2-0. Η Νικόλ Ελευθεριάδου απάντησε στην επόμενη επίθεση (7-6) για τον Ολυμπιακό, η άμυνα βγήκε στη συνέχεια και η Αβραμίδου 2.35 για το τέλος του τελικού πέτυχε το 8-6 και η αρχηγός με πέναλτι έγραψε και το 9-6 (2.05 για την ολοκλήρωση του αγώνα).

Η Μυριοκεφαλιτάκη ήταν εκείνη που διαμόρφωσε το 11-6 με δύο γκολ ακόμη, με την Χρυσή Διαμαντοπούλου (εξαιρετική κάτω από τα δοκάρια) να αποκρούει και πέναλτι στο τέλος.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-2, 1-0, 5-2.

Ολυμπιακός: Τσουκαλά 2, Ελευθεριάδου 2, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Αβραμίδου 2.

Βουλιαγμένη: Κώτσια 1, Γιαννοπούλου 1, Διαμαντοπούλου 1, Ξενάκη 2, Πάτρα 1.