Φιτσανάκης: «Πρέπει να είσαι μαχητής»

Ο προπονητής του Εθνικού στο πόλο γυναικών, Κώστας Φιτσανάκης μίλησε για την πορεία της ομάδας του, τη συμμετοχή στο final four του Κυπέλλου και τη συνέχεια στο πρωτάθλημα.

Φιτσανάκης: «Πρέπει να είσαι μαχητής»

Ο τεχνικός του Εθνικού, Κώστας Φιτσανάκης προετοιμάζει τα κορίτσια του για τους μικρούς τελικούς, ενώ μίλησε στο ethnikoswaterpolo.gr για την παρουσία της ομάδας στο Φάιναλ Φορ:

«Θα μπορούσα να πω ότι είναι πολύ σημαντικό για τον Εθνικό να συμμετέχει στο Φάιναλ Φορ, ωστόσο ο Εθνικός ως ένας μεγάλος σύλλογος οφείλει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος και σε τέτοιο επίπεδο ώστε να βρίσκεται πάντα εκεί»!

Για τον ημιτελικό με τον ΝΟΒ και το γρήγορο πόλο του αντιπάλου:

«Ο αντίπαλος μας κάνει αυτό το παιχνίδι, εμείς έχουμε έλλειψη στο παιχνίδι μας πάνω σε αυτό. Ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε καθώς η Βουλιαγμένη είναι μια ποιοτική ομάδα και σήμερα (σ.σ Το Σάββατο( ήταν πολύ καλή και στα σουτ. Εμείς προσπαθήσαμε να δείξουμε χαρακτήρα δεν σταματήσαμε να πιέζουμε το παιχνίδι σε όλη τη διάρκεια του. Αυτό μπορέσαμε και αυτό κάναμε. Βλέπουμε τι χρειαζόμαστε και παιχνίδι με παιχνίδι να είμαστε καλύτεροι».

Για το εάν είναι ευχαριστημένος από τα κορίτσια:

«Αν ένας προπονητής θέλει να κοιτάει μπροστά πρέπει να κοιτάει τι λάθη κάνει η ομάδα του. Προφανώς και κάναμε λάθη και προφανώς θα μπορούσαμε να είχαμε πάει και λίγο καλύτερα. Από τη διάθεση που δείξανε σήμερα τα κορίτσια και από το πάθος από την αρχή άσχετα με το πώς πήγε το παιχνίδι είμαι ικανοποιημένος. Καταρχάς δείξαμε καλύτερο πρόσωπο κυρίως επιθετικά από τα προηγούμενα παιχνίδια με την Βουλιαγμένη το οποίο είναι κάτι που κρατάμε προφανώς, ωστόσο η Βουλιαγμένη έδειξε την ποιότητα της στην επίθεση όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια».

Για το ανταγωνιστικό πρόσωπο που θέλει να εμφυσήσει στην ομάδα:

«Αυτό το ανταγωνιστικό πνεύμα πρέπει να ακολουθεί κάθε άνθρωπος στην ζωή του ότι και να κάνει είτε είναι στην δουλειά του είτε είναι ότι προσπαθεί. Θεωρώ ότι η νοοτροπία που πρέπει να έχεις είναι να είσαι μαχητής και οποίο και να είναι το αποτέλεσμα να μπαίνεις με μυαλό να διεκδικείς. Αν διεκδικείς θα κερδίσεις.

Ότι κάνεις πρέπει να το κάνεις με πάθος, το εμείς να δουλεύει πάνω από το εγώ και να μπαίνεις μέσα και να δουλεύεις παθιασμένα και με ψυχή. Θεωρώ ότι αν μπεις με ψυχή και να κάνεις κάποιο λάθος θα μπορείς μετά να το διορθώσεις. Στην χειρότερη περίπτωση όταν μπαίνεις μέσα με ψυχή βγαίνεις από το νερό είσαι κουρασμένος αλλά είσαι και περήφανος για τον εαυτό σου. Οπότε σίγουρα κάτι έχεις κερδίσει και αυτό δεν είναι το σκορ».